דכאון עמוק בזמן אשפוז וחוסר רצון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכאון עמוק בזמן אשפוז וחוסר רצון
    פרידה כהן
    28/11/2009

הבת שלי מאושפזת בפעם הרביעית- הפעם שלא כפעמים קודמות היא לא משתפת פעולה, אפאתית וטוענת שדבר לא נוגע בה.
    איך אוכל לעזור לה?
    היא התחילה טיפול בסירוקוויל משולב בליתיום האם יש למישהו ניסיון עם השילוב הנ"ל ומתמצא בתופעות הלוואי?
    הבת שלי אישה צעירה אינטיליגנטית ביותר מוכשרת, תקופות רבות וארוכות היתה עצמאית, ועבדה בעבודה שתרמה רבות לאחרים.
    היום אני מחפשת גם מקום בו תוכל להשתקם לאחר האשפוז- ושהעוצמות שלה יבואו לידי ביטוי.
    אשמח לכל תשובה.
    אמא של

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• את בבעיה

רספוטין
    29/11/2009

להערכתי ביתך לא משתפת פעולה באישפוז האחרון מכיוון שנוכחה לדעת שהתפרופות הפסיכיאטריות רק מזיקות ולא מועילות למצבה הנפשי.
    מנסיוני סרקוול גורם לכמה תופעות לוואי שהקשה מכולם היא עייפות מוגברת עם נטילת התרופה ולתופעת "הזומבי"..כן ..כן.. תופעת הזומבי לא נובעת מהיותה חולה אלא מהכדורים.
    אין לי נסיון בליתיום כך שאיני יכול לייעץ לך בנושא.
    אם ברצונך לעזור לביתך להשתקם עליך לבצע שני דברים:
    1.להוציא את ביתך מהאישפוז במיידי
    2.לפנות לפסיכיאטר פרטי לשם מציאת הכדור והמינון הנכון שאיתו תוכל לתפקד בצורה סבירה או לחילופין, אם ברצונך להחזיר את בתך לתפקוד מלא יש להפסיק את הטיפול התרופתי לחלוטין ולפנות לאפיקי טיפול אחרים
    רספוטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע מוכר

אלישבע
    01/12/2009

גם אני אושפזתי כמה פעמים. גם אני הייתי אפאתית ולא רציתי לשתף פעולה באופן מלא.
    דווקא הסרוקוואל עזר לי ולא עושה אותי זומבית, לעומת תרופות אחרות שכן עשו אותי זומבית.
    ההורים שלי אמרו לי שאם לא אקבל טיפול לא אוכל לגור בבית ואצטרך לגור בדיור מוגן או בהוסטל, אז העדפתי לשתף פעולה ולהישאר באשפוז כדי לא להגיע להוסטל. תמיד נלחמתי על העצמאות שלי וזה משתלם.
    אם הבת שלך צריכה תרופות, גם אם לכל חייה, אז לא נורא - מנסים ומנסים עד שמוצאים את ההרכב הנכון. (סרוקוואל ודפלפט עושה את העבודה אצלי).
    בכל אופן, נשמע שאתן בתוך סבך של בעיות כאשר יש לכן לאן לשאוף מכיוון שביתך מוכשרת ואינטליגנטית. מומלץ לשתף את הצוות המטפל במטרות שלכן, שהבת שלך תממש את עצמה ותגיע לתפקוד מלא בחברה הנורמלית. לדעתי, כדאי מאוד ללכת עם האינטואיציה - שלך וגם של ביתך. אם אתן בקשר טוב אז זה מאוד חשוב כי הגיבוש זה מחזק מאוד.
    טוב לדבר על הדברים, אולי כדאי שתשבי עם הבת שלך ותגידי לה שאת קצת אובדת עצות, ואת בעצם בצד שלה. אם היא תפנים שאת מאמינה בה ושאת רוצה שהיא תטופל כדי שהיא תוכל לצאת משם כדי לא לחזור, אז אולי יהיה לה יותר מוטיבציה לשתף פעולה. וכמובן, לשתף את הרופאים בכשרונות של הבך שלך יכול לעזור כי הם יכולים לדבר איתה על העתיד שלה וזה יכול לעורר אותה קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחת,האם חזרת לתפקוד מלא?

רספוטין
    01/12/2009

תוך כדי שימוש בתרופות?
    בבקשה להיות כנה.
    רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן - 100%

אלישבע
    01/12/2009

כן, חזרתי לתיפקוד מלא בגלל התרופות. תופעת הלוואי היחידה שמגבילה אותי זה השינה המוגברת בגלל הסרוקוואל. אז אני ישנה בין 10 ל-12 שעות בלילה. אבל חוץ מזה, אני מתפקדת באופן מלא - אני בונה עסק עצמאי, למדתי מקצוע (גרפיקה ובניית אתרי אינטרנט) במכללה רגילה טובה, היו לי בני זוג (לקחתי הפסקה עכשיו כדי לחשוב מחדש איזה בן זוג מתאים לי באמת). אני עושה הכל כרגיל. הולכת לקוסמטיקאית, עושה ספורט, מנהלת לבד את הכספים שלי, הכל באופן עצמאי לגמרי.
    הדבר היחיד שמקשה עליי באמת זה השאלות - הניסיון להבין באמת את מה שקרה. טכנית אין לי שום בעיה, אבל אני מנסה להבין ברמה התיאורטית את מה שעבר לי על המוח. כי לחשוב משהו, להיות בפסיכוזה, ואחר כך לקחת כדור ואז לא להיות בפסיכוזה - זה משהו שקשה לתפוס. אני מצליחה להתמודד עם זה, אבל להבין את זה ממש בטח ייקח לי עוד שנה-שנתיים. לא נורא בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרת לתפקוד מלא מסרוקוול? :)

רספוטין
    03/12/2009

היות ואני מכיר את הכדור הזה אי אפשר למרוח אותי.
    כשעה לאחר נטילת הכדור אתה נופל (ממש נופל...פיזית) למצב קטטוני ,היות ולכדור השפעה של 12 שעות ואם את רוצה לקום לעבודה למחרת בזמן עליך ליטול את הכדור בשעה 9 בערב,הווה אומר שהחיים החברתיים שלך נגמרים בשעה 9 בערב.
    זה חיים תקינים? מה אני ילד שצריך להכנס למיטה בשעה 9?
    מעבר לזה, מה תעשי עם יחדרו גנבים לביתך? כאשר את בהשפעת הכדור הרי אין סיכוי שתישמעי כלום.
    רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקראו. דעתי.

מ.
    13/12/2009

מסכימה איתך במיליון אחוז!!

גם אני הייתי מטופלת בסרקוואל בהפחדות לצערי
    אחריי פחות משעה הייתי נופלת הולכת בזיגזגים היו לי סחרחורות פתאום הייתי רואה מטושטש.
    הסרקוואל ניתק אותי מהעולם...עשה אותי זומבית" כמו שאמרת יצאתי מחוסר תפקוד הייתי אוכלת בלי הכרה היו מדברים איתי ולא הייתי מבינה בכלל מה הם רוצים.
    זה כבר 9 חודשים שאני בלי הרעל הזה ואני עדיין סובלת מכל התופעות לוואי שזהכרתי גם כשהפסקתי אני עדיין מרגשיה לפעמים עם הכדור.
    חזרתי לנגן בגיטרה ללפניי כמה חודשים...אני לא מצליחה לשלב בין יד ימין ליד שמאל ויותר מזה אני לא מצליחה ללמוד שירים חדשים
    התחלתי ללמודה נהיגה שבוע שעבר..פתאום התחלתי להרגיש טשטוש ולא הייתי מרוכזת נאלצתי להפסיק את השיעוריי נהיגה.
    השתלבתי במסלול להשלמת בגרויות קשה לי להתרכז בגלל הטשטוש שעדיין נשאר לי מהכדורים גם אם יושבת איתי מורה 1x1 ומסבירה לי...לא נקלט שם כלום.
    הכדור הזה פגע לי בשכרון ופגע לי ביכולת הקוגנקטיבית.
    הכדור הזה הרס לי את החיים.

אני לא מאמינה לאלישבע בשיט. אני לא מאמינה שהכדור הזה עזר לה ואני לא מאמינה שהיא לא סבלה או סובלת מתופעות הלוואי.
    אלישבע יקירתי כדורים = רעל
    וכמו שנכנסת "להתקף פסיכוזה" כמו שאת טוענת יכלת לצאת ממנו בלי כל הרעלים שהכנסת לעצמך לגוף ושאת חושבת שעזרו לך..
    ואני יודעת שעמוק בפנים את יודעת שאנ צודקת
    כל טוב.
    מור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון עמוק בזמן אשפוז וחוסר רצון

17/12/2009

לגב פרידה שלום
    מאוד לא פשוט לראות בת במצב נפשי כ"כ לא טוב. צריך לעודד אותה ולזכור, וגם להזכיר לה, שכאשר המצב הנפשי משטפר הרבה דבדים שניראו כמאוד קשים ובילתי ניתנים לשינוי, נראים אחרת יותר בפרופורציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו