שאלה לאירנה נתנאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאירנה נתנאל
    צבי
    09/12/2009

שלום,
    האם יש דרך לגרום לאדם להיות יותר שמח ופחות מדוכא בזמן שהוא מחפש את התרופה המתאימה
    לו ? מה אפשר לעשות על מנת להעלות את רמת הסרטונין אצלו כדי שיצא קצת מהדיכאון הקשה בו הוא נמצא ויפסיק לחשוב כל הזמן מחשבות רעות ותחושת ייאוש ? האם כדאי להמליץ לו לשתות קצת אלכוהול או לעשן ? אם יש דרכים אחרות, אשמח לדעת. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאירנה נתנאל

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    10/12/2009

צבי שלום,

לדעת התיאוריה הקוגניטיבית, מחשבות (קוגניציות) שלילות מייצרות דיכאון. תפיסות שליליות אלה מתפתחות במהלך הילדות ומושפעות מהתנסויות עם הורים ועם אחרים בעלי משמעות בחיי הילד.

התפיסות השליליות מופיעות באופן אוטומטי, ללא מודעות לתהליך, ומתרכזות סביב שלושה נושאים: מחשבות שליליות על עצמי ("אני מכוער", "אני כישלון", "אני חסר ערך"), מחשבות שליליות על אחרים ("אף אחד לא אוהב אותי", "אנשים מזלזלים בי"), ומחשבות שליליות על עתיד ("אין תקווה, הדברים יישארו כך תמיד").

לפי הגישה הקוגניטיבית, השליטה על מצבי הרוח ועל הדיכאון נתונה בידינו בלבד! היכן טמון המפתח? במערכת האמונות הבסיסיות שלנו ובדרך בה אנו מחליטים לחשוב על הקורה לנו.
    הטיפול הקוגניטיבי בדיכאון מניח ששינוי בתחומים אלו יגרום לשינוי בצורת ההתייחסות לאירועי החיים שיביא לשיפור במצב הרוח ובחיוניות. לגישה קוגניטיבית בדיכאון יש מספר עקרונות.

לפי הגישה הקוגניטיבית, כל מצב רוח הוא תוצר של מחשבות כאשר למחשבות אלו אחריות בלעדית למצב הרוח.

ההרגשה, החיובית או השלילית, נבעה מהבחירה לאיזו מחשבה להאמין.
    טכניקות קוגניטיביות מלמדות את הסובלים מדיכאון לזהות ולתקן את ההטיות.

בעזרת שיטת הטיפול הקוגניטיבית ניתן לחולל שיפור משמעותי בדיכאון בטווח המיידי ולתקופה ארוכת טווח.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו