לא אותם חיים אחרי הכדורים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא אותם חיים אחרי הכדורים.
    מ.
    13/12/2009

למערכת: אני יודעת שאתם מחקתם את הנושא שפתחתי ורק רציתי לומר לכם שזה הדבר הכי מזלזל שקיים אחריי מה שעברתי.

לפניי 10 חודשים הייתי מאושפזת במחלקה פסיכיאטרית אמרו לי שאם אני לא יאשפז את עצמי מרצון הם יוציאו לי צו לאשפוז בכפייה.
    ככה שבעצםפ זה הפך לאשפוז בכפייה.
    התחילו לתת לי את הטיפול התרופתי כשהגוף שלי כבר לא יכל לעמוד בכל התופעות לוואי הנוראיות התנגדתי לקחת את הטיפול התרופתי ושוב פעם איימו עליי שיוציאו לי צו לאשפוז בכפייה.
    הם ניצלו את המצב הנפשי העדין שהייתי בו הם ניצלו את העובדה שלא היה לי את השיקול דעת הנכון בגלל שהמוח שלי היה כל כך מעורפל מהכדורים.
    לאחר 8 חודשים ארוכים של סבל הם הפסיקו לי את הכדורים אחריי שבועיים בלבד התחלתי להרגיש איך הראש שלי מתנקה מכל הלכלוך הזה ומכל הסמים האלה שיקול הדעת שלי טיפ טיפה חזר לעצמו והחלטתי שאני לא חוזרת למקום הזה יותר בחיים שלי ולא אכפת לי שיוציאו לי אשפוז בכפייה.
    והופתעתי לגלות שהפסיכיאטר שלי פשוט הביא לי מכתב שחרור ולא הוציא לי לא צו ולא נעליים כי מלכתחילה לא הייתה לו שום עילה לעשות את זה.

היום אני כבר 10 חודשים אחריי הגיהנום הזה אני סובלת מתופעות לוואי איומות בנוסף לכל הבעיות היומיומיות שהיו לי לפניי שהתחלתי לקחת את הסמים האלה אני סובלת יום יום מהתופעות לוואי אני סובלת מנדנודי שינה מאי שקט צרבות כאבי ראש בלבול ולפעמים עדיין נראה שאני תחת ההשפעה של הכדורים.
    אני לא מצליחה להרדם בלילות יש לי צלצולים בלתי פוסקים באזניים איכות החיים שלי נהרסה בצורה דרסטית אני יודעת שלשבת ולבכות זה לא יעזור לי כי עובדה זה לא עזר ב10 חודשים האחרונים.
    ואני גם יודעת שכדורים פסיכיאטרים הם סמים!!!!
    סמים שדוחקים את כל הבעיות פנימה ומגביר אותם סמים שמשאירים לך תופעות לוואי איומות שלא עוברות ובעיקר כעס ענקי על ניצול של פסיכיאטרים והשפעה של פסיכיאטרים על אנשים נואשים.
    אז אם אתם חושבים שתיקחו כדורים פסיכיאטרים וכל הבעיות שלכם יעלמו..
    אתם טועים ובגדול!!!!!
    זה רק בולע את כל הבעיות פנימה ואחר כך מקיא אותם החוצה בבת אחת.
    אני אמרתי את שלי.
    תגיבו אם בא לכם.
    להתראות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא אותם חיים אחרי הכדורים.

17/12/2009

קראתי שוב את דבריך. לא טוב להרגיש כך זה מאוד מגביל את החיים ואת היכולת להנות.
    במדינת ישראל קיימים חוקים מאוד ברורים בכל הנוגע לאישפוז כפוי ולא ניתן לאשפז אדם ללא סיבה מוצדקת. כל אדם שאושפז נגד רצונו יכול לערער על האישפוז ולקבל יעוץ משפטי חינם כמעט מייד עם האישפוז. עו"ד המייצג את החולה פונה לועדה פסיכיאטרית מחוזית והיא בעלת סמכות של בית משפט.
    תרופות פסיכיאטריות, כמו כל התרופות, יכולות לגרום לתופעות לואי משמעותיות לכן יש צורך להיות במעקב. תופעות אלו ברובן חולפות מספר שבועות אחרי הפסקת השימוש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

מ.
    19/12/2009

קודם כל תודה שהגבת לי..
    למי אני צריכה לפנות??
    בבקשה תעזרי לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי עוד משהו.

מ.
    19/12/2009

התופעות הלוואי הפחות מגבילות כמו כאבי בטן צרבות בחילות עצירות יובש בפה פחתו באופן משמעותי כמה שבועות אחריי שהפסקתי עם הכדורים.
    אבל התופעות לוואי הכי קשות נשארו.
    אם זה כאבי ראש בלבול חוסר ריכוז וזה הכי גרוע מבחינתי.
    קשה לי לתפקד.
    אני כל הזמן עסוקה באיך אני יסיים את היום עם כל הכאב הזה.
    ונזכרת בכל מה שעברתי.
    זה לא בשליטתי.
    אני מתביישת מהמשפחה שלי כי הם יודעים איפה הייתי.
    זה מונע ממני לפתח קשרים חברתיים זה מונע ממני להנות וזה מונע ממני לחיות.
    הפעילות היחדיה שאני עושה היא לאכול.
    כדיי שאני לא ימות.

התחילו לי כל מיני התנהגויות מוזרות אחריי הכדורים.
    אני לא מצליחה להסתכל לאנשים בעיניים
    קשה לי להתרכז.
    קשה לי מבחינה פיזית לעשות פעילות יומ יומיות שבעבר הייתי נהנת מהם.
    אני לפעמים רצה בבית בלי סיבה
    מדברת עם עצמי
    המחשבות אוכלות לי את המוח.
    אני מורידה לעצמי כאפות כדיי להשתחרר מהם.
    אני מרגשיה מסריחה אני מקרצפת את הגוף שלי במקלחת עד שהוא מתיבש והחיכוך של החולצה שורף לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי עוד משהו.

19/12/2009

למ שלום
    את מתארת מצב אישי לא טוב. לא נראה לי שהתופעות עליהם את מדברת קשורת עם טיפול, עם בכלל זה נראה קשור לחוסר טיפול. השאלה היא מה את יכולה לעשות לעצמך או האם את זקוקה לייעוץ מקצועי. נארה לי עדיף שתפני לרופא משפחה ודרכו לפסיכולוג או פסיכיאטר להערכת מצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צריכה להפריד בין הדברים

רספוטין
    22/12/2009

תפרידי בין הסבל שעברת באישפוז לבין תופעות הלוואי של הכדורים.
    בכדי להתגבר על הפגיעה נפשית העצומה וההשפלה שגורם האישפוז יש לעבור תהליך שיקום של הבטחון העצמי.אפשר להעזר בסל שיקום של מערכת הבריאות שהוא קצת מעייתי מכיוון שנשארים תחת הקטגוריה של "חולי נפש" עם כל הסטיגמות הקשורות לכך והרבה באשמת המערכת או למצוא עבודה בשוק החופשי ולשקם את חייך.(גם טיפול פסיכולוגי יכול להועיל).
    תופעות הלוואי של הכדורים בעייתיות מאוד ועדיין לא נלמדו הנזקים שעושים הכדורים האלה בטווח הארוך,מה שבטוח הכדורים מפריעים לשיקום.
    עלייך למצוא את הדרך להפטר מהכדורים הפסיכיאטרים לשכוח מהזכרונות הרעים ולחזור למעגל חיים נוראמלי,,ישנם עוד דרכים לטפל בבעיות מלבד כדורים פסיכיאטרים, אבל בתנאי אחד,אם את לא מוצאת דרך להוריד את הכדורים ללא יציאה מאיזון חובה עליך להמשיך ליטול אותם!
    תהליך השיקום ארוך ומייגע אבל יש אור בקצה המנהרה ודעי לך שאפשר להחזיר את החיים למסלולם.

בהצלחה
    רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחח..

מ.
    28/12/2009

"אם את לא מוצאת דרך להוריד את הכדורים ללא יציאה מאיזון חובה עליך להמשיך ליטול אותם! "
    כאילו מכל מה שאמרתי פה עדיין לא קלטת ש..הכדורים גרמו לי יותר נזק סיממו אותי וגרמו לי לשכוח מהבעיות האמיתיות שהתמודדתי איתם לפניי כן.
    ושעד היום אני סובלת מתופעות לוואי קשות.???

כל בן אדם שני היום מתוייג כחולה נפש ואתה יודע למה?
    כי המערכת הזאת מעוותת מהשורש!!
    החל מלשכות הרווחה ועד הפסיכיאטרים שמתייגים אנשים על ימין ועל שמאל.

תינוקת בת שנה אובחנה שבעלת הפרעה נפשית היא טופלה בריספרידל וקנוצרטה. ובסוף נפטרה.
    עכשיו יש לי שאלה.
    אתה חושב שהפסיכיאטרית שרשמה לה את הכדורים הייתה נותנת את הכדורים האלו לתינוק היקר שלה?
    אתה. היית נותן לתינוק שלך לקרוב שלך למישהו שאתה אוהב כדור כשאתה יודע מה ההשלכות?
    לי לא אמרו מה ההשלכות לי לא אמרו שאני לא יוכל לעשות א ב ו-ג בעתיד.
    אבל החוכמה פה היא שבעתיד אני יידע ואני לא ייתן לאנשים לעבור את מה שאני עברתי!
    ואני בטוחה שאם נטלת או שאתה כרגע נוטל כדורים
    לא היית רוצה להמשיך ליטול את הכדורים האלה.

כי יש המון אלטרנטיבות שיכולות לעזור כמו שיחות בדיבור כמו שהזכרת ואלה אלטרנטיבות שלא משאירות לך תועפות לוואי לטווח ארוך לא פוגעות לך בבריאות ולא פוגעות לך במערכת העיצבית.
    לילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופסור לאון גרינהאוס.

מ.
    21/08/2010

"קראתי שוב את דבריך. לא טוב להרגיש כך זה מאוד מגביל את החיים ואת היכולת להנות.
    במדינת ישראל קיימים חוקים מאוד ברורים בכל הנוגע לאישפוז כפוי ולא ניתן לאשפז אדם ללא סיבה מוצדקת. כל אדם שאושפז נגד רצונו יכול לערער על האישפוז ולקבל יעוץ משפטי חינם כמעט מייד עם האישפוז. עו"ד המייצג את החולה פונה לועדה פסיכיאטרית מחוזית והיא בעלת סמכות של בית משפט.
    תרופות פסיכיאטריות, כמו כל התרופות, יכולות לגרום לתופעות לואי משמעותיות לכן יש צורך להיות במעקב. תופעות אלו ברובן חולפות מספר שבועות אחרי הפסקת השימוש. "

מצאתי את האשכול הזה היום,כעבור שנה.
    אני מזועזעת מהמצב שהייתי בו אחריי שיצאתי מאשפוז,לא זכרתי שזה היה כזה הרס בשבילי.
    היום אני מרגישה הרבה יותר טוב,כמעט כל תופעות הלוואי עברו לי מלבד 2 שאני סובלת מהם לעיתים רחוקות,שזה טיקים וכאביי בטן.
    אני מצטערת על היום שנכנסתי ללשכת הרווחה בכדיי לקבל עזרה,כי לא קיבלתי שום עזרה.רק אחריי האשפוז הבנתי שזה לא מתאים לכולם ושבמקרה שלי אפילו נהרסתי פיזית ונפשית.

לגביי מה שכתבת שיש חוקים ברורים בכל הנוגע לאשפוז,לא ידענו מהחוקים האלה אך אחד לא טרח ליידע אותנו שיש וועדה רפואית לפניי כן ושאני זכאית לקבל ייצוג לעורך דין,אמרו לנו שאם אני לא יסכים יבוא לבית שלי אמבולנס יקשרו אותי ויסגרו אותי במחלקה סגורה,זה מה שגרם לי להסכים לנסות,לא ידעתי שלא תהיה לי כל שליטה על הגוף שלי אחר כך. לא ידעתי שייגרם לי כזה נזק,לא ידעתי שאני יסבול כפי שסבלתי במקום הזה.

לאחר 10 חודשים הפסיקו לי את הכדורים כי הם טענו שהם לא מתאימים לי אבל זה היה מאוחר מדיי נעשה לי נזק עצום.
    יצאתי משם מתה פשוט,חייתי אבל הייתי מתה.

ידעתי שהם עשו דברים שהם לא בסדר,הבנתי שהם לא הקשיבו לי ולצרכים שלי הבנתי שהם פגעו בי אבל רק מאוחר יותר הבנתי שהם גם עברו על החוקים .
    לאחר 7 חודשים חיפשתי באינטרנט ומצאתי אתר של עמותה בשם "עמותת מגן לזכויות אנוש" רק אז הבנתי על כמה חוקים הם עברו ושאני יכולה לדרוש את הכבוד שלי חזרה.

היום אני במלחמה נגד בית החולים "זיו-צפת" ואני לא הולכת לוותר..אני הולכת להכנס בהם בכל הכוח אבל במקביל גם להמשיך בחיי בלימודים שלי ובדברים שאני אוהבת.
    אני מאמינה שיש עוד המון כמוני שסבלו ולא מודעים לכך שאפשר להלחם בחזרה.
    ואני פה כדיי לעשות את זה בשבילם.

לילה טוב ושבוע טוב מ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו