הפסקה מהירה של פאקסט - השלכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקה מהירה של פאקסט - השלכות
    אוסי
    18/12/2009

הי,
    נטלתי פאקסט במשך 5 שנים. התחלתי ב- 20 מ"ג ועליתי בעקבות זה שהתרופה לא היתה אפקטיבית ל- 30 מ"ג.(היו לי בדיעבד תופעות לוואי קשות - עייפות כרונית, היעדר יצר מיני, הזעות , עליהה במשקל) לפני כחודשיים הפסיכולוגית שלי המליצה לי להפסיק את הטיפול (כמו גם העןבדה שהיא זו שהמליצה לי לעלות ל- 30 ללא שהייתי פעם אחת אתל הפסיכיאטר בחמש שנים של הטיפול) היא אמרה לי להוריד למשך שבוע לחצי כדור ואז להפסיק.
    חוויתי תופעות לוואי גיהנום: הקאות, שלשולים, התקפי זעם רגשנות יתר מכל דבר. לצד שינה מצויינת ירידה בתיאבון, חזרה להרגיש לטוב ולרע)
    כחלק ממה שעבר אלי הטחתי בפניה שאני לא מרוצה מהתוצאות של הטיפול ושאני לא באמת סומכת עליה וכו....הוצאתי הרבה קוצים. היא בתגובה לקחה את זה למקום אישי ואמרה שאם אלו תחושותי אחרי חמש שנים אולי כדאי שאני אשקול מט]ל אחר. כלומר הפכה בחוסר מקצועיות את מה שקרה ביננו למקום אישי.
    כמובן שהפסקתי את הטיפול כי הרגשתי נתק ממנה והיה ברור לי שיש פה משהו מאוד לא מקצועי..
    היא כמובן בדיפולט המליצה לחזןר לכדורים בדקה שהחלו תופעות אלו.
    עברו חודש וחצי. ירדתי 4 ק"ג במשקל, אני עצובה נורא, לבד נורא, כועסת ומאשימה את כל העולם. במיוחד את הפסחכולוגית שבהפסקה הלא הדרגתית הורידה אותי כמו בקפיצת בנגי לתהום שאני מתחפרת בו ללא יכולת לעלות. אני רוצה לציין שאני בעלת חברה והגעתי למצב של תסכול כעס ונתק גם מול השותף שלי על עד כדי רצון לפרק את השותפות .(יש הרבה הצדקה אוביקטיבית לתסכול אך במצבי כל מה שאני רוצה זה לברוח ולא בטוח זו הדרך הנכונה)
    האם הדיכאון ששקעתי בו יכל להימנע בהפסקה מבוקרת? אני מרגישה מתחפרת, האם זה אומר שהתמכרתי לפאקסט ולעולם לא אוכל להפסיק?
    לא יודעת מה לעשות עם עצמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השלכות הפסקה מהירה

ד''ר חיים שם דוד
    18/12/2009

יש הרבה פרטים חסרים בהודעה שלך אבל אנסה להגיב באופן כללי...
    על מנת לענות על השאלות הללו תצטרכי לפנות ליעוץ יותר ראוי על מנת לבחון את מצבך הנוכחי, ולהעריך את המצב הטכחי לאור העבר שלך.

הפסקת תרופה באופן מהיר בגלל תופעות לוואי היא פרקטיקה מקובלת ביחוד לאור דרשה מצד המטופל.
    השלכות ההפסקה יכולות להיות התופעות שחווית אבל לאחר ההפסקה של התרופה ותקופת הסתגלות, התופעות חולפות.

לא ידוע מה ההשלכות של הפסקה מהירה לעומת הסקה איטית של התרופות על חזרה.אני מדגיש: על חזרה של תסמינים שבגינן התחלת את הטיפול מלכתחילה.
    אני לא בטוח שהפסקה איטית הייתה מונעת בסופו של הליך את מה שעובר עלייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו