רסיטל לטיפול בחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רסיטל לטיפול בחרדה
    יעל
    18/12/2009

שלום,

לפני 4 חודשים עברתי תאונת דרכים. פונתי באמבולנס לביה"ח ואובחנתי כסובלת מ'מכות יבשות'. דהינו, כאבי גב, צוואר כתפים - עברתי טיפולי פיזיותרפיה.
    כחודש וחצי לאחר הארוע התחלתי לסבול מהתקפי חרדה. זה התבטא בלחצים בחזה, דפיקות לב מואצות, סחרחורת, יובש בפה , כאבי ראש. השינה שלי בלילה מאוד שטחית, לעיתים אני מתעוררת בלילה מכאבי צוואר וראש , אשר לדעתי נובעים מלחץ.

מלבד התקפי החרדה, אני מרגישה שאני לחוצה באופן תמידי, לאורך כל היום.דברים פעוטים שלא הלחיצו אותי בעבר, מלחיצים אותי מאוד כיום.גם התסמינים הגופניים מלווים אותי באופן קבוע - עקצוצים בידיים , לחץ בחזה.
    אני מתעוררת משנת הלילה לחוצה.לחוצה לקראת היום שבפתח.

עלי לציין שמאז ומעולם אני בנאדם לחוץ,דרוך,נוקשה ומתוח אך מעולם זה לא הפריע לי בשגרת יומי. הצלחתי להתמודד עם הלחץ.

לפני כמה ימים חוויתי התקף חרדה שלא ידעתי כמותו. זה קרה במהלך יום העבודה, הרגשתי הפרעה בקצב הלב ולאחריה דפיקות לב מהירות שהכיסו אותי ללחץ, הרגשתי שאני עומדת להתעלף. יצאתי מהעבודה באמצע היום ישר למיון. שם לא מצאו דבר. החלטתי לפנות לפסיכיאטר.

אובחנתי כסובלת מ PTSD. למרות שציינתי בפניו כי איני חווה את התאונה ביום יום, לא חולמת על כך בלילה ושיחות על התאונה אינן גורמות לי להכנס ללחץ.בכל אופן לא במודע.

הוא המליץ לי על טיפול משולב של CBT/ביופידבק + תרופתי -רסיטל 20 מג.

שאלתי - האם ניתן לטפל במקרה שלי ללא תרופות?אני מאוד מפחדת מהשפעת התרופה, האם זה ישנה את אישיותי? האם משפיע על הריכוז? אצליח להמשיך בעבודתי (מחשבים)?.
    האם מתמכרים לתרופה? מה משך הזמן שיש לקחת התרופה? מה קרה כשמפסיקים לקחת את התרופה. מצבי הלחץ והחרדה לא חוזרים?

אני קצת חסרת אונים לכל המצב, רק הפחד והחשש מלקיחת התרופה מכניסים אותי ללחצים מיותרים.

לתשובתכם אודה,
    אני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל לטיפול בחרדה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה

ד''ר חיים שם דוד
    18/12/2009

הטיפול שהוצע לך מתאים להפרעות חרדה ולא רק ל PTSD שהיא הפרעת חרדה בהגדרתה.
    אנשים מודאגים ומתןחים ודרוכים לוקים ביכולת הקשב שלהם ולעתים קרובות השינה אינה טובה דבר שמפחית את היכולת להתרכז למחרת היום.

יש אפשרויות טיפול רבות לטיפול בחרדה אולם ההחלטה לגבי אפשרויות הטיפול צריכה להעשות בינך לבין האיש טיפול שלך. האופציות שהוצעו לך בהחלט טובות לצורך הטיפול בחרדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו