מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתגרויותצוקי20/12/2009
הי, אני בחורה מבוגרת ושקלתי את אבי לפני כחודש וחצי. מעולם לא היו לי מיליוני חברים והפחד הכי גדול שלי לקראת סוף מחלתו של אבי, הוא שבשבעה אשאר לבד (בלי חברים). החברה הכי טובה שלי נמצאת בלימודים בחול ואילו השניה בלימודים בצפון הרחוק, (אני ממרכז הארץ) שתיהן לא הגיעו לשבעה, מעט מאוד טלפונים ואיפלו אחרי שקמנו והתחלתי ככה להסתגר בתוך עצמי אף אחד לא שם לב ולא הושיט לי יד.
אני לא באה בהאשמות ומלבד עצמי אני לא רואה אף אחד אחר אחראי לחיי. השאלה שלי היא כזאת:
לא פעם אני חשה צורך להסתגר בתוך עצמי בלי אנשים בלי תגובות בלי הערות בלי רצונות של אחרים רק להיות עם עצמי, אבל אז לא טוב לי ואני כועסת שלא 'נלחמים' עלי, שלא רואים את הקושי האמיתי שלי וכן אחרי שאני עצמי עושה את ההבנה הזאת קשה לי לחזור למערכת יחסים תקינה עם אותם אנשים שהרגשתי מהם פגיעה.
איך מתמודדים במצבים כאלו? איך אני פורצת את הצורך בהסתגרות? איך אני לא מחליפה קשרים בכל פעם שלא עונים על הצרכים שלי אלא מסבירה אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגרויות
ד''ר אירנה נתנאל20/12/2009שלום לך,
את נמצאת במעגל הקסמים: כשאת נתקלת בקשיים או בהתמודדות כל שהי את מרגישה צורך להתרחק מאנשים, כתגובה להתרחקות שלך גם הם מתרחקים ונעשיים פחות ופחות מודעים לצורך שלך בתמיכה, בקרבה, בעידוד ובנוכחות. התרחקרות שלהם מעוררת אצלך כעס על כך שהם לא רואים את הקושי שלך. הכעס מרחיק אותך עוד יותר מהם.
כדי לשבור את מעגל הקסמים עליך לעשות שינוי בתגובותיך. נסי לא לסגור את פתחי המילות שלך ולהשאיר גשר קטן לעולם החברתי. נסי לשמור על קשר עם חברה קרובה או שתיים. היום, בעידן הטכנולוגיה אין משמעות למרחקים ולכן ניתן להרגיש מחוברים גם עם אנשים שנמצאים בחלק האחר של כדור הארץ. כדאי שתעבדי על עצמך בנושא של פתיחות לקרש מינימלי עם העולם החברתי. כדאי לעזר באיש מקצוע .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

