צריכה להתייעץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה להתייעץ
    dib001
    22/12/2009

היתה לי דודה ז"ל שנפטרה ממחלת הסרטן חודשיים אחרי שאובחנה -כבר שנה וחודשיים שהיא איננה .
    היא השאירה אחריה בעל,אחות ואמא קשישה .
    הדוד שלי שהיא היתה כל עולמו וכל חייו ,לקח את עצמו בידיים והבין שהחיים ממשיכים -אפילו לפני חודשיים התחיל לצאת עם אשה נחמדה מאד .
    לעומתו אחותה של דודה שלי במצב רע לדעתי האישית . בשנה של האבל היא לא הלכה לשום מקום.
    חוץ מלעבודה ,למספרה ולביקורים של המשפחה שלה בלבד!!!!!!!!!!!!
    לא אלי ולא לאמא שלי היא לא הסכימה להגיע . אנחנו השתדלנו להגיע כל שבוע ,לשבת איתה ,לדבר .
    כש דודה שלי נפטרה אני רק ילדתי תינוקת מדהימה ,אז הייתי בא איתה ,כדי קצת לתת להם סיבה
    לחייך .
    היא לא ממש התענינה בתינוקת ,די דחקה את אמא שלי לצד ולא הסכימה כל כך להיות איתה בקשר .
    בטענה שאף אחד לא מבין מה עובר אליה .
    היא נורא נפגעה שדוד שלי עדיין לא הכיר לה את החברה שלו-אגב הוא רק התחיל קשר איתה והוא מרגיש שזה מוקדם מדי .
    היא לא מוכנה להפגש עם חברות שלה,מקללת אותן (אשה שבחיים לא קיללה) -מזמינים אותה כל הזמן שתגיע לא מוכנה ,להגיע .
    כל הזמן היא אומרת הלוואי וכולם ירגישו כמוני ,רע לי שלאחרים טוב ,מקומי בקבר ליד אחותי .
    זה מה שאנחנו שומעים ממנה יום ,יום .
    זה נורא הדאיג אותי והחלטתי לפנות לבת דודה שלה שהיא מאד קרובה אליה ליעוץ .
    נורא הפתיע אותי שהיא מגיעה קבוע למפגשים משפחתיים ומחייכת וצוחקת ומתנהגת כמו שהייתה
    פעם .
    אתמול דיברתי איתה והיא אמרה לי שהיא כועסת על אמא שלי ומקווה לראות אותה בקבר .
    כאילו היא לובשת שתי מסיכות ,אחת למשפחה שלה -שהיא בסדר ,קצת פגועה שדוד שלי והחברות
    שלה כביכול הדחיקו אותה הצידה (כאשר הן מזמינות אותה לבוא ,באות אליה והיא בעצם מסרבת
    להגיעה וכשהן באות היא מגרשת אותן ) ,אבל בגדול היא בסדר.
    ומסיכה איתנו שהיא כעוסה ברמות מפחידות בהחלט.
    מעבר לזה כל מה שקשור לענייני כסף היא מנהלת נהדר ,אפילו לקחה עו"ד על מנת לנסות
    לקבל חלק מהדירה של דודה שלי (יש לאמא שלה את הזכות לחלק מהדירה) .
    יותר מזה לדודה שלי היה ביטוח חיים והיא לא חתמה על יורשים ,אז היא דרשה מדוד שלי 80.000 ש"ח
    שדוד שלי מסר לה מאחר והחוק מחייב .
    מצד אחד אני שומעת ממנה דברים נוראים ומצמררים שהיא שונאת את כולם ומקווה לכולם רע .
    מצד שני היא קרה ומחושבת ועם המשפחה שלה היא כמו שהיא היתה פעם.
    היא לא היתה מוכנה לפנות לטיפול -היא טוענת שאין לה בעיה .
    היא כן מוכנה להפגש איתי ולדבר -איך אני יכולה לעזור לה ,אין לי שום הכשרה מקצועית .
    אבל אולי ניתן לקבל מכם הכוונה בסיסית ,איך לגשת אליה ,לדבר כדי שהיא תוכל להבין
    שיש לה בעיה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה להתייעץ

הוספת תגובה

• צריכה להתייעץ

ד''ר אירנה נתנאל
    23/12/2009

שלום לך,

חשוב לזכור כי אחד מהגורמים החשובים ביותר המשפיעים על האדם לבקש עזרה הוא האהבה והדאגה הכנה שמעבירים האנשים הסובבים. אין מקום לכעס או הענשה, הם רק יגרמו לאדם להתגונן יותר ויפחיתו את הסיכויים לכך שהוא יבקש עזרה. הבעת דאגתם של בני המשפחה לסובל חשובה מאוד. חשוב להביע אמפתיה וקבלה, מבלי להאשים או לשפוט. יש להקשיב בסבלנות ובסובלנות, תוך הבעת אמפתיה למצבה של אמא. חשוב לאשר את תחושותיה ולגרום לה להבין שבגללן היא סובל. בצורה כזו נוצרת נכונות מצד האדם הסובל לשמוע את תגובתו של בן משפחה או חבר תומך ולרכוש אמון. זאת הזדמנות להבהיר שאין ביכולתו של המאזין לעזור ולפתור בעיות בשום דרך מלבד ההקשבה. האדם זקוק לייעוץ מאנשים מוסמכים שיכולים לעזור בפתרון בעיות. זו הזדמנות שיכולה לכוון לטיפול.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו