תסמינים שליליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמינים שליליים
    ester
    22/12/2009

אני מאובחנת כסכיזופרנית פרנואידית וסובלת מתסמינים שליליים כגון :מרבה לישון לא מתמידה בעבודה קושי בקיום מערכות חברתיות פחות שימת לב להיגיינה אישית קושי בתפקוד יומיומי
    לא סובלת מתסמינים חיוביים. נוטלת פרפנאן 12 מ"ג.
    שאלתי היא איך אוכל לשפר את רמת חיי ולטפל כמה שיותר בתסמינים אלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמינים שליליים

הוספת תגובה

• לצערי אין לך הרבה אופציות

רספוטין
    22/12/2009

הראשונה לפנות לסל שיקום ולבקש להצטרף לאחת הארגונים המספקים שירותי רווחה כגון עובדת סוציאלית ואם בית כגון "שיקום פרוייקטים" או "אנוש".
    תפקידה של האם בית הוא לדאוג שתתפקדי מעט יותר טוב ועובדת סוציאלית מנהל איתך שיחות קבועות
    ומתווכת בינך לבין הממסד.
    לצערי יש גם בעיות נלוות לאירגונים אלה,באנוש לדוגמא יש בעיה חריפה של התאבדויות מבין אוכלוסיית מטופליהם בעוד הם לא לוקחים בשום אחריות למיקרי התאבדות אלו,לעניות דעתי חולה המטופל בידי אנשי מקצוע ברמה כמעט יום יומית לא אמור להתאבד. אם התאבד...שמישהו יקח אחריות ולא יטאטאו את המקרה מתחת לשולחן כאילו לא קרה דבר והם היו בסדר.
    אחוז המתאבדים מבין חולים שאינם מטופלים באירגונים אלו אינו גבוהה היות ואירגונים אלו אינם טורחים לשקם את בטחונו העצמי של המטופל אלא רק למראית עין (אחרת הם יפסידו מטופל = הכנסה מהמדינה) ובמיקרים קיצוניים אפילו דואגים לפגוע בבטחונם העצמי ולהורידו לשפל המדרגה.(לי הייתה אם בית שטרחה להבהיר לי שעלי למצוא חברה חולה נפשית או פיזית שכן אף אחת אחרת לא תרצה אותי....למזלי לא הקשבתי לה.
    לעומת זאת העובדת סוציאלית באנוש דאגה לי לשיקום תעסוקתי דבר שקידם אותי בצעדי לשיקום ותעסוקה בשוק האזרחי(עבודה שמצאתי בכוחות עצמי).

לעומת אנוש ב"שיקום פרוייקטים" מתנהגים שונה..גם שם בראשונה טופלתי ע"י עובדת סוציאלית
    שקידמה את עינייני בהקרבה והצליחה לשלב אותי בלימודים אקדמאים אך ברגע שזו עזבה וטופלתי ע"י אחרת המצב הדרדר עד כדי אישפוז(שבו טרחה אותה עובדת להכפיש את שמי בפני הרופא המטפל)ועובדת אחרת העבירה מידע אישי מסיפרתי לה בפגישותינו לרופא פסיכיאטרי.

כמו בכל דבר בחיים גם כאן יש צדדים חיוביים ושליליים.
    אישית אני העדפתי לנתק קשר מאירגונים אלו ולשקם את חיי ביוזמתי.

רספוטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים שליליים

ד''ר אירנה נתנאל
    23/12/2009

שלום לך,

טיפטל התנהגותי - קוגניטיבי יכול מאוד לעזור לך להתגבר על התסמינים השליליים. בנוסף, שילוב במסגרות חברתיות שקומיות יכול מאוד לתרום. לדוגמא, מועדון החברתי במסגרת של אמותת אנוש ועוד...
    אני ממליצה לך לפנות לעובדת הסוציאלית והיא תוכל לכוון אותך.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים שליליים

ester
    23/12/2009

שלום רב,
    תודה רבה על התשובה.
    האם אפשר לפרט לגבי טיפול התנהגותי - קוגניטיבי ?
    אסתר.72

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נכון ממש

אני
    23/12/2009

מה שרספוטין רשם לך
    יש תרופות שעוזרות לתסמינים השליליים.
    כדאי לרדת בהדרגה ובזהירות למינון הנמוך ביותר של התרופה אנטיפסיכוטית שאת לוקחת. אם אין לך בכלל סימנים חיוביים - זה טוב. זה אומר שמצבך יציב מבחינת הפסיכוזה ואפשר לנסות לרדת למינון נמוך רק אחרי שמצבך יציב שנה ללא התקפים.
    בנוסף אפשר וכדאי להוסיף תרופות נגד דיכאון. היה אחד שרשם פעם שהתרופה וולבוטרין מאוד עזרה לו בתסמינים השליליים
    תרופה אחרת שעוזרת לתסמינים שליליים היא התרופה הנוגדת פסיכוזה היעילה ביותר ניקראת לפונקס.
    יש מה לעשות כדי להביא לשיפור חלקי לפחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודק חלקית

רספוטין
    24/12/2009

אכן הורדת מינון יכולה לפעמים להפחית בתסמונות אבל לכי תמצאי רופא שיוריד לך את המינון(רק פרטי).
    לקחת עוד כדור יגרום לך רק לסיים את היום עם חופן יד מלא בתרופות שכן גם לכדורים של הכדורים יש תסמינים.

הדרך היעילה ביותר להוריד את התסמינים היא להפסיק את הכדורים בכלל!!
    רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל

בני
    29/06/2010

אבל ההודעות שלך משקפות מצב לא תקין, לא שיתוף בשיקום, ואי מודעות למחלה.
    חבל, וכולי תקווה שזה ישתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסימנים שלילים

ד''ר חיים שם דוד
    29/06/2010

שלום לך,
    הטיפול היחידי המוכח כיעיל בצורה עקבית לסימנים שליליים הוא הטיפו השיקומי. שיקום אין פרושו "לרצות" אלא הבניית סדר יום בתמיכת אנשי מקצוע שזו ההכשרה שלהם. לשם כך מדינת ישראל מספקת שירותים רבים ומתקדמים ויש אפשרות לקבלם על ידי פניה לרשויות הרווחה - ובין השאר על ידי מעבר ועדת סל שיקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרתכם דחוף!!!!!!!!!!!!

רונית
    29/06/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו