בעיה במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה במשפחה
    משפחה מודאגת
    30/09/2007

יש לנו בעיה שמאוד מטרידה את המשפחה. יש לנו בת משפחה, אמא לילדים, שמתנהגת במצבים מסוימים בצורה לא נורמאלית. המצבים הם שונים אך בעיקר אפשר לומר שהם "מאכזבים", או "מפתיעים" אפילו מקרים קלים כמו שינוי פתאומי בתוכניות, קילקול של מכשירים, ובודאי מקרים מלחיצים כמו פציעה של אחד הילדים. התגובות הם צעקות, קללות, איומים, היא מדברת לעצמה, מנופפת בידים, אבל אחרי כמה דקות היא חוזרת להתנהג כאילו לא קרה כלום. המשפחה דואגת ליצר לה אוירה מושלמת ככל הניתן, ולא "לערער" לה את האיזון, אבל קשה מאוד "ללכת על ביצים" כל הזמן. כל המעגלים הסובבים אותה נפגעים, הילדים, בעלה, ההורים, האחים.
    כשהיא מתפרצת, כולם שותקים ומשפילים מבט. אף אחד לא מעיז לדבר או להרגיע אותה. היא לא מודעת לבעיה שלה, ולמי שפוגש אותה ולא מכיר, היא מצטיירת כאדם מאוד משכיל ואינטליגנטי, וברוב המקרים היא גם מתנסחת כאילו היא יותר טובה/חכמה מאחרים, שלא מבינים אותה.
    ההתנהגות הזו מפריעה לנו מאוד, ואנחנו לא יודעים איך לגשת לבעיה, איך "מסבירים" לאדם שכדאי לו לקבל אבחון? שהתגובות שלו לא פרופורציונאליות לגודל האירועים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה במשפחה

הוספת תגובה

• תשובה למשפחה המודאגת

ד''ר ערן ואדים הראל
    01/10/2007

לפי התאור אני מבין שאף אחד לא ניסה לדבר איתה על כך. הייתי מתחיל בזה. שמי שהיא הכי מעריכה במשפחה ייקח אותה לשיחה ובעדינות ינסה להסביר לה איך הדברים נראים כלפי חוץ. אני מבין כי קיימת דאגה לילדים אשר גדלים בסביבה שכזו. הייתי ממליץ גם את זה להעלות בפניה ולראות את תגובתה. יכול להיות שהדאגה לילדים תביא אותה לאבחון וטיפול.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו