מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמינים מוזרים אצל הבעלמישהי25/12/2009
עד לפני חודש חייתי באושר עם בעלי. 6 שנות זוגיות מתוכן נשואים שנתיים וחצי.
לפני כחודש החל שינוי קיצוני- הוא החל להיות תוקפני מילולית, עצבני והחל להתעלם ממני. לאחר שבועיים אמר פתאום שלא אוהב אותי יותר ושרוצה להתגרש. מאז הוא החל לדבר בצורה מוזרה מאוד- אומר שהוא "מת" כבר חודש, שהוא לא מכיר את עצמו, שמי שהכרתי עד עכשיו לא קיים יותר ושהוא השתנה לחלוטין.
לפתע הוא גם החליט שהוא לא אוכל יותר בשר ושהוא מבזבז כל כסף שמגיע לו לידיים. השבוע הוא לקח 1500 שח ובזבז הכול.
השיחות איתו מוד מוזרות והוא גם מודע לכך שהוא שונה.הוא אמר לי תחשבי שאת באה ללוויה שלי, אני מת, הבן אדם הקודם נמחק, זה לא מי שהתחתנת איתו.
יש לי מה לעשות? הוא לא מוכן לקבל ייעוץ ולא כלום, אנחנו בתהליכי גירושין. אני אובדת עצות לא מבינה מה קרה לבעל המדהים שהיה.
אשמח לייעוץ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים שחלו אצל הבעל
ד''ר חיים שם דוד25/12/2009שלום לך,
איני יודע מה עובר על בעלך אבל יתכן ומדובר בתגובה להליכי הגירושים (לא הבנתי מתי ההתנהגות החלה, לפני ההליכים או אחריהם?)
ויתכן שמדובר באיזו הפרעת מצב רוח (יתכן מאניה). במידה ואינו מעוניין לפנות לטויפול לא תוכלי לכפות זאת עליו אבל אפשר להשתמש בהליכי הגירושים על מנת לעזור לו להגיע לטיפול. אני חושב שאם ההליכים מתבצעים בבית הדין הרבני או בבית משפט לענייני משפחה או בהליך גישור שליד בית המשפט, תוכלי להעלות את הבקשה שילך ליעוץ כי זה מדאיג אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתסמינים החלו לפני חודש
מישהי25/12/2009וכללו תוקפנות מילולית. לפני כשבועיים הוא החל להתנהג בצורה ממש מוזרה והיום הוא כבר אומר שלא מזהה את עצמו ושהוא בן אדם אחר. הוא מבין שההתנהגות שלו מוזרה אבל אומר שאין לו תשובות לשום דבר ושהול התפרץ בפתאומיות.
הוא בן אדם שלא מבזבז כסף ופתאום הלך להוציא 1500 שח ואמר שמבזבז כל כסף שמקבל. גם ההימנעות מבשר לא ברורה לי.
מאוד מדאיג אותי שהוא אומר שהבן אדם שאני מכירה "מת" ולא קיים יותר. כאילו מישהו אחר מדבר ממנו...בדרך כלל הוא אדם מאוד אוהב שמנסה להגיע לפשרות בכל דבר ועכשיו הוא כאילו נאטם לחלוטין. לא משנה כמה אכוב לא אוכל להסביר את השינוי הקיצוני שחל באישיותו....
איזה עוד מאפיינים יש למאניה? מה עוד אפשר להסיק על ההתנהגות הקיצונית שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו שלא ציינתי
מישהי25/12/2009ההחלטה להתגרש הגיעה ממנו השבוע- שלושה שבועות אחרי שהכול התחיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות משונה
ד''ר חיים שם דוד27/12/2009אנשים מחליטים החלטות שונות ולא תמיד אומרים את האמת לסיבות הללו . לעתים הם פשוט לא יכטולים או לא מוכנים להגיד מה עובר עליהם. התיאור יכול לכוון למאניה אך היא אינה סבירה בעיני לפי התיאור שלך.
מאניה היא תקופת מצב רוח מרומןם, חוסר צורך בשינה, ביזבודזי כספים, רוגזנות, פעילות מוגברת להנאות שונות וכדומה.
האם יש לך מושג על מה הוציא את הכספים הללו?
אנשים עם מאניה מודיעים ויודעים טוב מאוד על מה הוציאו את הכספים אבל אומרים שזה היה הכרחי. הניסיון של בעלך להסתיר את זה ... מראה שיתכן שינה סיבה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)