האם אני חולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני חולה
    רפאל
    27/12/2009

ב"ה

אני בן 27 וסובל מבעיות נפשיות כבר מהילדות אבל אף פעם לא טופלתי ולא אובחנתי כמו שצריך. האבחנות שכן קיבלתי בעבר היו הפרעת אישיות סכיזוטיפלית, OCD, הפרעת חרדה וביחד עם זה תסמונת אספרגר וכנראה גם תסמונת טורט.

כבר שנים אני סובל מדי פעם מהתקפים של חרדות קשות, מחשבות טורדניות, התנהגות כפייתית. התסמינים באו לפעמים ביחד ולפעמים רק חלק מהם ונמשכו תקופות זמן שונות, אבל אף פעם לא הייתי במעקב של רופא בזמן של הופעת הבעיות.

כילד גדלתי בחו"ל במשפחה לא דתית, אבל עוד בהיותי ילד נחשפתי ליהדות והתחלתי לחזור בתשובה. כמה שנים אחר כך כשכבר הייתי בארץ, תקפו אותי התקפי חרדה קשים בנושא דת. הייתי בחרדה נוראית בגלל זה שאני עדיין לא דתי למרות שאני מאמין אבל כשניסיתי לקיים מצווה כלשהי הייתי נתקף חרדות לגבי אופן העשייה שלה ובעוד חרדות. בסופו של התהליך התחלתי להיות חרדי באופן נורמלי בלי חרדות והתנהגות כפייתית.

מאז תקפו אותי עוד הרבה פעמים התנהגויות כפייתיות וחרדות אבל לא ברמה כזאת. חוץ מזה, ההתנהגות שלי מוזרה בהרבה דברים. נשארתי מאוד תלוי בהורים שלי ואני לא מסוגל לישון מחוץ לבית. בשנים האחרונות תוקפים אותי יותר ויותר התקפי חרדה ו-OCD. יחד עם זה (או שמא בנפרד בלי שום קשר) עלו לי מדי פעם כל מיני ספקות ושאלות בנושא אמונה ודת, שכל פעם גרמו לי חרדה ומועקה עצומה.

לפני שבועיים שוב התחלתי להרגיש חרדה בלי סיבה חד משמעית ומדי פעם גם התקפים של דכאון נוראי (ללא נטיות אובדניות ב"ה). אחרי כמה ימים של חרדה ודכאונות באו גם מחשבות על אמונה, שהפעם היו טורדניות במיוחד ולא הרפו ממני. מאז המצב רק מחמיר. רוב הזמן אני סובל מחרדות שונות וממחשבות טורדניות על אמונה שלא עוזבות אותי כמעט לרגע. אופן המחשבות השתנה - אם בהתחלה אלו היו שאלות וספקות אז היום אני פתאום מתחיל להרגיש בצורה אובססיבית כאילו אני לא מאמין בכלל ח"ו ולא מסוגל לסבול כל דבר שקשור לדת. באותו הזמן ממש אני מרגיש שאני נלחם עם עצמי ומשכנע את עצמי שאני כן מאמין. המצב הזה יכול להימשך כל היום והוא מתיש אותי ומכניס אותי לחרדות עוד יותר. לפעמים מרוב החשיבה על הנושאים המעיקים אני מרגיש כאילו יש לי איזשהו "קצר" במחשבות והן לא זורמות בצורה נורמלית אלא כאילו המחשבה שלי נכנסת למעגל סגור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני חולה

הוספת תגובה

• --> המשך

רפאל
    27/12/2009

התחושה היא כאילו שתי הרצונות נלחמים בתוך המוח שלי בצורה קיצונית. מצד אחד, הרצון להישאר חרדי והאמונה ומצד שני, חוסר אמונה וחוסר סבילות לדת בצורה קיצונית ח"ו. לכל אחד מהרצונות יש נימוקים הגיוניים, אבל נראה כאילו יותר קל לי לקבל את הנימוקים של הרצון נגד הדת ח"ו. מצד שני, כל מחשבה לעשות משהו נגד האמונה גורמת לי חרדה עצומה. כשאני חושב על זה בהגיון, אין לי סיבה להפסיק להיות דתי וגם אם יש לי שאלות וספקות ואני לא מצליח להאמין להכל זה עוד לא סיבה לא להיות דתי. אבל כשהמחשבות באות, זה לא עובד בצורה הגיונית, אלא בצורה של דחפים קיצוניים לשני הצדדים והמחשבות פשוט על עוזבות אותי עד כדי התשה.

אני יודע שאי אפשר לאבחן דרך הפורום, אבל האם בכל זאת לדעתך כל המחשבות הטורדניות בנושא האמונה הם דבר נורמלי בגלל שיש לי בעיה אמיתית עם אמונה ואני נמצא בהתלבטות אמיתית וקשה או שמדובר במחלת נפש. אם כן, האם זה נראה כמו OCD ? פסיכוזה ? סכיזופרניה ?

האם יש סיכוי כלשהו להסתדר עם זה ללא תרופות ? אני חושש מאוד לקחת תרופות פסיכיאטריות, בין השאר בגלל תופעות הלוואי ובגלל שבמצבים מסויימים או בתקופת ההסתגלות זה עלול להחמיר את המצב הנפשי שלי עוד יותר.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

31/12/2009

לרפאל שלום
    כתבת רבות על מצבך. אני מציע שתביא למטפל, רופא עדיף, ותדון איתו על הסוגיות שמטרידות אותך. נראה שאפשר לנסות שילוב של טיפול תרופתי עם טיפול cbt למחשבות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו