מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה / מחלהפחד03/10/2007
שלום.
אני בת 39 לםני מספר ימים נבהלתי ממראה שראיתי ומאז החלו לי כאבים בפנים ובראש של צד שמאל.
היות ולפני מס' שנים סבלתי מכאבי ראש דומים ולאחר בדיקות נמצא כי אני בחרדה וטופלתי ברסיטל 20 מ"ג ליום, נדמה לי שהחרדה חזרה שוב.
בנוסף לכאב העמום יש תחושת עקצוץ / נימול, מן טשטוש בראיה, הזעת יתר ודופק מהיר.
האם עלי להתחיל ליטול שוב רסיטל?
האם תחושתי נכונה?
אשמח לתשובה בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל03/10/2007שלום לך,
כדאי שתפני שוב לרופא שאצלו טופלת בעבר ותשתפי אותו בתחושותיך. יתכן והחרדה חזרה ושוב תצטרכי טיפול תרופתי. הייתי ממליצה לך בנוסף לטיפול תרופתי ,לעבור טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קבוצתי או אישי. במהלך הטיפול תרכשי כלים שיעזרו לך לשלוט בחרדה גם כאשר יופסק הטיפול התרופתי. שילוב של CBT ותרופות הוכיח את עצמו בטיפול יעיל בחרדות ובדיכאון.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,
אירנה נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירנה
ירון22/10/2007זה תלוי מאוד מי המטפל שמעביר את הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי. מניסיון אישי יש מטפלים גרועים שהטיפול אצלהם היה רק בזבוז זמן וכסף וכאשר הפסקתי את התרופות הכל חזר ב"בום" אחד גדול, מה שגרם לי לשקוע בדיכאון לא קל. לכן אי אפשר להגיד שכל טיפול קוגניטיבי-התנהגותי הוא יעיל אלא רק טיפול קוגניטיבי-התנהגותי שנעשה ע"י מטפל מיומן ומוכשר, ועדיף עם הצלחות קודמות והמלצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אלה תופעות של חרדה?
פחד22/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימפטומים של חרדה
ד''ר אירנה נתנאל22/10/2007שלום לך,
התחושות הגופניות שאת מתארת מתאימות לתופעות של חרדה.
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)