חרדה / מחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה / מחלה
    פחד
    03/10/2007

שלום.
    אני בת 39 לםני מספר ימים נבהלתי ממראה שראיתי ומאז החלו לי כאבים בפנים ובראש של צד שמאל.
    היות ולפני מס' שנים סבלתי מכאבי ראש דומים ולאחר בדיקות נמצא כי אני בחרדה וטופלתי ברסיטל 20 מ"ג ליום, נדמה לי שהחרדה חזרה שוב.
    בנוסף לכאב העמום יש תחושת עקצוץ / נימול, מן טשטוש בראיה, הזעת יתר ודופק מהיר.
    האם עלי להתחיל ליטול שוב רסיטל?
    האם תחושתי נכונה?
    אשמח לתשובה בנידון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה / מחלה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    03/10/2007

שלום לך,

כדאי שתפני שוב לרופא שאצלו טופלת בעבר ותשתפי אותו בתחושותיך. יתכן והחרדה חזרה ושוב תצטרכי טיפול תרופתי. הייתי ממליצה לך בנוסף לטיפול תרופתי ,לעבור טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קבוצתי או אישי. במהלך הטיפול תרכשי כלים שיעזרו לך לשלוט בחרדה גם כאשר יופסק הטיפול התרופתי. שילוב של CBT ותרופות הוכיח את עצמו בטיפול יעיל בחרדות ובדיכאון.

אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,
    אירנה נתנאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאירנה

ירון
    22/10/2007

זה תלוי מאוד מי המטפל שמעביר את הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי. מניסיון אישי יש מטפלים גרועים שהטיפול אצלהם היה רק בזבוז זמן וכסף וכאשר הפסקתי את התרופות הכל חזר ב"בום" אחד גדול, מה שגרם לי לשקוע בדיכאון לא קל. לכן אי אפשר להגיד שכל טיפול קוגניטיבי-התנהגותי הוא יעיל אלא רק טיפול קוגניטיבי-התנהגותי שנעשה ע"י מטפל מיומן ומוכשר, ועדיף עם הצלחות קודמות והמלצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אלה תופעות של חרדה?

פחד
    22/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפטומים של חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    22/10/2007

שלום לך,
    התחושות הגופניות שאת מתארת מתאימות לתופעות של חרדה.

אשמח לענות על שאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו