מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות אנטי פסיכוטיות וחרדותמארק08/01/2010
אני סובל מסכיזופרניה ולעיתים קרובות גם מחרדות (בממוצע פעמיים-שלוש בשבוע). הפסקתי לפני כחודש לקחת את התרופות שלי (זיפרקסה- 10 מ"ג) בגלל תופעות הלוואי. שמתי לב שבנוסף לזה שהרגשתי טוב, גם החרדות הפסיקו וחזרתי להיות "כמעט נורמלי". לאחר ששוחחתי עם הפסיכיאטר הוא אמר לי שעדיף לא לקחת סיכון ולהמשיך בתרופות, וכדי לוותר על תופעות הלוואי של הזיפרקסה, הוא רשם לי סוליאן (400 מ"ג). באותו יום שהתחלתי לקחת אותו (רביעי, ה-6.1.10) התחילה לי החרדה, מאז לא פסקה (כרגע כבר צהרי יום שישי). זה אף פעם לא קרה לי שהחרדה המשיכה יותר מיומיים (בדרך כלל היא נפסקת אחרי שאני הולך לישון)- וגם זה קרה רק פעם אחת בצורה מאוד ייחודית. השאלה שלי האם התקפי חרדה יכולים להיות בגלל תרופות אנטי פסיכוטיות או שזה פשוט צירופי מקרים? תודה.
נ.ב
אם צריך, אני אוכל לפרט על התקפי החרדה עצמם (ראוי לציין שאנשים שמסביבי אינם שמים לב להתקפים הללו, אלא אם כן אני אומר להם שיש לי, מה שאומר שזה משהו פנימי- מחשבתי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי?
ד''ר חיים שם דוד09/01/2010יתכן מאוד ומדובר בתופעת לוואי של התרופות ויתכן ומדובר באקטיזיה. כדאי שתתייעץ עם הפסיכיאטר שלך על מנת להשלים את האבחנה הזו. הטיפול באבחנה הזו פשוט מאוד יחסית אבל ללא הטיפול אנשים חשים אי שקט, כאילו שהגוף רוצה לקפוץ מחוץ לעור.
אני לא הייתי מפסיק את הטיפול התרופתי בגלל זה אלא מנסה לטפל בה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)