תרופות אנטי פסיכוטיות וחרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות אנטי פסיכוטיות וחרדות
    מארק
    08/01/2010

אני סובל מסכיזופרניה ולעיתים קרובות גם מחרדות (בממוצע פעמיים-שלוש בשבוע). הפסקתי לפני כחודש לקחת את התרופות שלי (זיפרקסה- 10 מ"ג) בגלל תופעות הלוואי. שמתי לב שבנוסף לזה שהרגשתי טוב, גם החרדות הפסיקו וחזרתי להיות "כמעט נורמלי". לאחר ששוחחתי עם הפסיכיאטר הוא אמר לי שעדיף לא לקחת סיכון ולהמשיך בתרופות, וכדי לוותר על תופעות הלוואי של הזיפרקסה, הוא רשם לי סוליאן (400 מ"ג). באותו יום שהתחלתי לקחת אותו (רביעי, ה-6.1.10) התחילה לי החרדה, מאז לא פסקה (כרגע כבר צהרי יום שישי). זה אף פעם לא קרה לי שהחרדה המשיכה יותר מיומיים (בדרך כלל היא נפסקת אחרי שאני הולך לישון)- וגם זה קרה רק פעם אחת בצורה מאוד ייחודית. השאלה שלי האם התקפי חרדה יכולים להיות בגלל תרופות אנטי פסיכוטיות או שזה פשוט צירופי מקרים? תודה.

נ.ב

אם צריך, אני אוכל לפרט על התקפי החרדה עצמם (ראוי לציין שאנשים שמסביבי אינם שמים לב להתקפים הללו, אלא אם כן אני אומר להם שיש לי, מה שאומר שזה משהו פנימי- מחשבתי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעת לוואי?

ד''ר חיים שם דוד
    09/01/2010

יתכן מאוד ומדובר בתופעת לוואי של התרופות ויתכן ומדובר באקטיזיה. כדאי שתתייעץ עם הפסיכיאטר שלך על מנת להשלים את האבחנה הזו. הטיפול באבחנה הזו פשוט מאוד יחסית אבל ללא הטיפול אנשים חשים אי שקט, כאילו שהגוף רוצה לקפוץ מחוץ לעור.

אני לא הייתי מפסיק את הטיפול התרופתי בגלל זה אלא מנסה לטפל בה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו