חרדת בחינות קיצונית.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת בחינות קיצונית.
    אורלי
    15/01/2010

שלום רב,

אני סטודנטית לעבודה סוציאלית שנה שלישית ובפני עומדת האפשרות לקורסי בחירה. חלק מהקורסים דורשים עבודה וחלקם בחינה. העברתי סמסמטר שלם בקורס שמאוד מעניין אותי, אותו רציתי ובחרתי , אך בקרוב מתקיימת בחינה. באפשרותי לוותר על קורס זה ועימו על הבחינה ובמקומו ללמוד קורס אחר בסמסטר ב' שדורש עבודה בלבד.
    התופעות שיש לי לפני בחינה מאוד פוגעות בי והתופעה הדומיננטית היא חוסר יכולת לישון , בתחילה זה היה רק לילה אחד לפני הבחינה, אך עכשיו זה החמיר ואני חוששת לא להצליח לישון מס ימים, דבר שמגביר את חרדתי כי אני יודעת שהדבר ישפיע על הריכוז. בתקופת בחינות אני נעשית מאוד רגישה לדבריי הסביבה וכל פגיעה קטנה היא סיבה לא להירדם. אני ממשיכה להישאר ערה גם כשאני נוטלת כדורים המסיעיים לשינה ומנסה לנשום עמוק.(יש לציין שבמשך השנה אין לי כלל בעיות שינה).
    אני באמת רוצה להתגבר על הפחד הזה ולגשת לבחינה בלי לוותר וללכת לקורס אחר עם עבודה .
    מה עלי לעשות ? האם לנסות ולהילחם בחרדה (ואם כן כיצד אפסיק לפחד מלא להירדם) או להרפות ולעבור לקורס אחר שלא דורש בחינה?

אשמח לעצה ולתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בחינות קיצונית.

הוספת תגובה

• חרדת בחינות

16/01/2010

לאורלי שלום
    קודם כל לא לוותר!! עם הזמן וההצלחה זה נעשה יותר פשוט. יתכן וכדי לך לשנות כדורי שינה ולנסות אחרת. עם יש סימנים גופניים רבים של מתח, כמו דופק מהיר, הזעות ועוד, אפשר לנסות גם כדור בשם דרלין או פרולול. את זקוקה למרשם לתרופה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו