גלית א סכיזופרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלית א סכיזופרניה
    גלית
    23/01/2010

ד"ר שלום!! אובחנתי כסכיזופרנית ומניה דיפרסיה ומטופלת בזיפרקסה 10 מ"ג ביום.ניסיתי שילובים שונים של כדורים ולא מצאתי את השילוב המתאים לזיפרקסה. ויאפקס 37.5 2 ביום - הצד החיובי-הרגשה מעולה. הצד השלילי-עלייה דרסטית במשקל,עליתי 17 קילו בשנה כמו בולמית פשוט לא הפסקתי לאכול. אדרונקס- הצד החיובי-עצירת התיאבון.הצד השלילי-חוסר שקט,עצבים,חוסר סבלנות,דחף לריב עים הסביבה, ראייה שלילית וכו'... פשוט הרגשה בלתי נסבלת.איבדתי חברים,איבדתי בני זוג,איבדתי מקומות עבודה טופאמקס-אותם תסמינים כמו של האדרונקס.ד"ר ,אנא ייעץ לי -האים קיים פיתרון חילופי לכל הנזכר לעיל כי כבר אבדו כוחותיי..מצפה לתשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלית א סכיזופרניה

הוספת תגובה

• אפשרויות טיפול נוספות

ד''ר חיים שם דוד
    23/01/2010

עליית המשקל נובעת ככל הנראה מעלייה בתיאבון בגלל הטיפול בזיפרקסה. ישנן אפש/רויות טיפול נוספות וביניהן גאודון או סוליאן. אלו אופציות טיפוליות סבירות בהחלט ולעתים כדאי לשקול אותן בחיוב למרות החשש מיציאה מאיזון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלית א

גלית
    24/01/2010

שלום ד"ר חיים שם דויד ותודה על התגובה. אני כבר 10 שנים מטופלת בזיפרקסה והעלייה הדרסטית במשקל היא רק בשנה האחרונה לאור כל השינויים בטיפול הנלווה לזיפרקסה. כמו שציינתי הויאפקס, האדרונקס והטופאמקס. מבין כל השלושה הויאפקס גרם להרגשה הכי טובה אך הוא שהביא לעלייה במשקל.וכל השאר גרמו לעצבנות יתר.מה עושים?? אני חסרת אונים...ומרגישה כשפן ניסיונות...אני מאבדת מקומות עבודה ובני זוג ללא היכר.הייתי מעוניינת להישאר עים הויאפקס והזיפרקסה, ועוד כדור שיבלום את התיאבון אך לא יגרום לעצבנות כמו שגרמו האדרונקס והטופמקס.האים קיים דבר כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלית א

גלית
    24/01/2010

שלום ד"ר חיים שם דויד ותודה על התגובה. אני כבר 10 שנים מטופלת בזיפרקסה והעלייה הדרסטית במשקל היא רק בשנה האחרונה לאור כל השינויים בטיפול הנלווה לזיפרקסה. כמו שציינתי הויאפקס, האדרונקס והטופאמקס. מבין כל השלושה הויאפקס גרם להרגשה הכי טובה אך הוא שהביא לעלייה במשקל.וכל השאר גרמו לעצבנות יתר.מה עושים?? אני חסרת אונים...ומרגישה כשפן ניסיונות...אני מאבדת מקומות עבודה ובני זוג ללא היכר.הייתי מעוניינת להישאר עים הויאפקס והזיפרקסה, ועוד כדור שיבלום את התיאבון אך לא יגרום לעצבנות כמו שגרמו האדרונקס והטופמקס.האים קיים דבר כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

ד''ר חיים שם דוד
    28/01/2010

שלום גלית,
    למה איבדת עבודות? מה הסיבות?
    בגלל חוסר יכולתנו לנבא מה התרופות שיכולות לגרום לך לעצבנות או לעלייה בתאבון אין לנו ממש ברירה אלא לנסות לשנות טיפול תרפותי עד שמגיעים אל התכשיר שיתן אץת התוצאה הטובה ביותר במינימום מחיר של חוסר נוחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלית א

גלית
    28/01/2010

ד"ר חיים שם דויד שלום. כרגע עברתי לטיפול של טופאמקס 50 מ"ג פעמיים ביום בנוסף לזיפרקסה 10 מ"ג פעם ביום.(הזיפרקסה כאמור כבר 10 שנים שאני מטופלת איתו.)הסיבה להחלפת כל כך הרבה מקומות עבודה ובני זוג כנראה הייתה כנראה בגלל החלפת כל כך הרבה החלפות וניסיונות של כדורים נילווים לזיפרקסה....גם אדרונאקס,וונלה,ריספרדל,וויאפקס ועוד המון שמות שאני כבר לא מנסה לזכור. רציתי לשמוע את חוות דעתך על הטופאמקס.הבנתי שהוא עוצר את התיאבון וזה עובדתי כי בשבוע כבר הורדתי 3 ק"ג אך לגבי עצבים,רגזנות,ארגון מחשבות-מה לגבי כך?אני פשוט לא אובייקטיבית כל כך אך הסיבה הקרובה מאוד תומכת והפידבקים די טובים.אשמח לתגובה.תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו