כיצד ללמוד ולארגן את הזמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד ללמוד ולארגן את הזמן
    תום
    24/01/2010

לקראת בחינה כדי להצליח ולהיות רגועה בבחינה עצמה?

שלום,

יש לי תופעה של חרדת בחינות ולא משנה כמה אני אדע אני אקבל פחות במבחן (בבחינה הקודמת היה לי גם התקף חרדה במהלך הבחינה).

השאלה שלי היא ,איך להיערך לקראת הבחינה?
    איך לסדר את הזמן ומה לעשות כדי לא להיות לחוצה (לדוגמא: עד כמה שעות ללמוד ביום? האם כל יום להקדיש זמן גם לפעילויות פנאי שאני אוהבת למרות שיש לי בחינה?)

חשבתי אפילו כמה שעות לפני הבחינה לעשות טיפול רפלקוסולוגי הבעיה שאולי זה יכול "להרדים" אותי (כי הוא מרגיע) ולגרום לי להיות לא מרוכזת,אולי אני טועה...אציין שאני גם לוקחת ריטלין ונראה לי שלתרופה הזו יש את הפעולה ההפוכה (של לעורר..)

אם הכרחי אז הבחינה היא עוד שבועיים.

תודה רבה=]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חרדת בחינות

ד''ר אירנה נתנאל
    24/01/2010

שלום לך,

לחרדת בחינות יש מספר סיבות: נטייה ביולוגית, עמדות ותפיסות ביחס לעצמי ולעולם, קשיים שקשורים לסביבה הפיזית או קשיים שקשורים למציאות, תגובות פיזיולוגיות והרגשיות שחלקן הופכות להיות מותנות. חשוב להבין מה הסיבה לחרדה ולקשי התפקוד שלך בבחינה. בהתאם לסיבת הקושי ניתן ללמוד כלים להתמודדות. אני מאוד ממליצה על התיעצות מקצועית כדאי מאוד לעבור אבחון והערכה מקצועית.
    פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) משולבת עם ביופידבק מאוד יעילה. זהו טיפול קצר וממוקד ובמהלכו ניתן ללמוד כלים יעילים מאוד.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו