מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לאיבחון לא מדוייק חלק אשלמה מזרחי26/01/2010
דמיונות
אם אומרים אל תחשוב על פיל לבן, אז הפיל הלבן בא באופן אוטומטי, וגם לא רצוני לאותו אדם, הרי עכשיו אין לו אפשרות להתנגד לפיל לבוא לו בדמיון, הדמיון בלתי רצוי ובלתי נשלט.
אין לי התנגדות לחשוב עליו, כי הוא לא מטריד אותי. אבל אם במקום פיל לבן הייתי מנסה להימנע מלחשוב על משהו אחר מטריד באמת, והיה לי אינטרס להתנגד מלחשוב עליו, כלומר "אפקט פיל לבן" אם אנסה לברוח מלחשוב עליו, הרי אין לי אפשרות.
מי שמנסה להימנע מלחשוב על פיל לבן, והפיל הלבן בא לו, הרי האדם שפוי לחלוטין, הוא בטוח לא סכיזופרני!!! אבל מה לעשות אם המחשבה מציקה לו...???
נכון שאפשר לדמיין במכוון דמיונות של דבר חומרי מוחשי, הנראה לעין. אבל אפשר גם שהדמיון יתקוף אותנו מבלי בכלל שנרצה בזה! בדיוק כמו הפיל הלבן!!!
חוץ מדבר חומרי אפשר מבחינתי לדמיין גם רגש תחושתי אחר, למשל כאב. כלומר כאב דמיוני. אינני בטוח אם אנשים אחרים או כולם יכולים לדמיין כאב, או לחלופין שהוא יבוא להם באופן אוטומטי כמו "פיל לבן" והם ינסו לברוח מזה, ואז קשה עכשיו להתחמק מזה.
מכאן מתחיל סיפורי האישי
אני בילדות הייתי מאוד רגיש וגם נלחצתי מכאב בגב למטה, זה גרם לסבל נורא!!! ומכאן ברגע שרק היה עולה במוחי במקרה מחשבה מקרית על זה, אז היא מאוד גרמה לי לסבל, כלומר אל תחשוב על כאב = לפיל לבן. ואז ניסיתי ללכת כנגד זה, לעיתים מכאב דמיוני הוא הפך לפיזי, בגלל חרדה מעצם כך שאני הייתי חשוף לזה. ואז במקרה כזה, הייתי מבטל את אותו דמיון של כאב על עצמי, כלומר מבטל את אותו פיל לבן אחרי שהוא בא. למנוע מהפיל הלבן לבוא אי אפשר, אבל לבטל אותו אחר כך זה כן אפשרי.
הדרך לעשות את זה, ברגע שבא לי בדמיון אותו כאב, והוא כבר מכניס אותי לחרדה. אז אני באופן מכוון דמיינתי דמיון מנוגד לזה שבא לי. וגם נאלצתי לחזור על אותה התנועה או הפוזה שהייתי, על מנת שיהיה לי ביטול מושלם. הכוונה היא שאם למשל תוך כדי הליכה או תנועה יומיומית שגרתית אחרת, היה לגמרה במקרה או מסיבה כלשהי דמיון של כאב בגב למטה. אז אם במקרה זה קרה לי תוך כדי הליכה, אז הייתי צריך לחזור אחורה, וללכת מחדש את אותם הצעדים בדיוק באותו מקום שהלכתי, והפעם עם דמיון מכוון מבטל. ודוגמה נוספת אם תוך כדי זה שבאתי לשבת, וזה קרה לי. אם כבר הספקתי לשבת, אז הייתי צריך לקום ולשבת מחדש, ותוך כדי כך לדמיין שהגב לא כואב. ויתכן מצב שכשאני קם בשביל לשבת, אז תוך כדי שאני קם, גם בא לי דמיון, ועכשיו אני צריך גם לשבת וגם לקום ובמהלך זה שאני יושב וקם, לדמיין שעכשיו לא כואב לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלק ב
שלמה מזרחי26/01/2010אחר כך הם התפשטו מחוץ לגופי
הכוונה לאחר שהסברתי את אפקט הפיל לבן, ושגם תחושות באות לי לדמיון כאפקט פיל לבן, ולא רק דבר חומרי, כמו אותו פיל לבן. אז אותם דמיונות של כאב התפשטו גם מחוץ לגופי, ואז הדמיונות שלהם באו על אנשים אחרים, ואפילו גם חפצים!!! וזה בא לי על דברים חשובים לי ועל דברי קדושה. על דברים שהם סתם, אני לא לחוץ, כי בעצם מה איכפת לי מהם??? אז אני לא לחוץ ואז אין לי את אפקט פיל לבן!!! אבל ברגע שיש מולי דברים בעלי ערך חשוב לי או דברי קדושה, רק אז אפקט הפיל הלבן מתחיל לעבוד. אל תדמיין עליהם כאב!!! ואז אשר יגורתי בא לי ואז בגלל זה אפקט הפיל לבן שוב פעל, וגרם לי לדמיון כאב על אותם אנשים ודווקא עוד בגב למטה, שזו נקודה רגישה אצלי, אז זה בא דווקא גם עליהם, כלומר חוק מרפי, שכל דבר דווקא יכול לקרות הפוך, כמו אם נופלת פרוסה עם גבינה, דווקא הצד של הגבינה יפגע ברצפה.
ככה עכשיו אותו כאב דמיוני בא לי על אותם אנשים ודווקא באותה נקודה שמייצגת רגישות אצלי, בגב למטה. ועכשיו אני צריך עם אותו עיקרון של טקס לבטל גם אצלהם.
הסבר ממוקד על התפשטותן גם לחפצים
אחרי שהסברתי למה הכוונה דמיון של כאב, אז יש לי גם חפצים בעלי ערך רגשי, שמהם מאוד איכפת לי, וגם דברי קדושה, ועליהם אני חייב לשמור, ומאוד להיזהר מפני דמיון כזה על פניהם.
אם אני הולך למשל ברחוב או במקום כלשהו, ואני רואה מזוזה, אז כבר מתחיל לפעול אצלי האפקט הזה, ואז אם אני צפוי לראות אותה, אז אני מראש מסיט את מבטי, ואם זה במפתיע, ואני לא מוכן וזה בא מעכשיו לעכשיו, זה עוד יותר קשה, ויותר קשה לי להתגונן, ואז הכאב בא, ואז אני צריך ללכת חזרה לאותה הנקודה שהייתי בשביל להסיר ממנה את אותו כאב דמיוני, כמו כן, אם אני בבית כנסת ומוקף דברי קדושה, אז הכי הרבה קשה לי. אם יישאר מולי דבר קדוש, מבלי שאני אזוז ממנו, או הוא ממני, אז אהיה יותר רגוע, ואז אפקט הפיל לבן ברגע הזה לא פועל. אבל אם יהיה ספר בידיים של מישהו אחר והוא ידפדף או יחזיר אותו למקום, אז כבר אני מאבד שליטה ואז אני נלחץ עוד יותר, ואז הפיל הלבן עובד. חוץ מדברי קדושה גם דברי אסטרונומיה, אם אני רואה את הירח ואת הכוכבים, ואני כבר רוצה להיכנס הביתה, אז שוב אפקט הפיל הלבן יפעל. או אם אני רואה בטלסקופ ואני רואה עוד רוצה להמשיך לראות, הפיל הלבן לא עובד. ואחרי שאני כבר גמרתי לראות, אז הוא שוב עובד ואני צריך להמשיך לראות, והפעם בשביל לבטל כאב, כלומר, שזה נמשך מעבר לשליטתי, ואני רואה עד שאצליח להסיר את אותו כאב. על אנשים לא קרה לי שבא לי עליהם דמיון מבלי להסיר אותו.
מכאן באים לי בדמיון גם המילה, "מת"
על אותו עיקרון של כאב, וגם הביטול הוא בדיוק באותו האופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלק ג
שלמה מזרחי26/01/2010עכשיו כבר ברור וידוע שאני ער לזה שזה רק דמיון, לח חס וחלילה מציאות!!! אבל עדיין אותו דמיון, כלומר אפקט הפיל הלבן מפריע לי!!!
ומכאן ברגע שבא לי בדמיון כאב על משהו כזה, הראש שלי כואב ואני לא מרוכז, עד שאצליח לבטל ממנו את אותו כאב. לפני 22.5 שנים כשהלכתי לעבודה, לאיזה ילדה נפל תיק עם כל תכולתו, והיה שם ספר תורה כחול, ואז אפקט הפיל לבן עבד. לא עלה בידי לבטל את אותו כאב, ומאז הראש שלי כואב לפעמים יותר ולפעמים פחות, והתרגלתי לזה. ומאז קראו לי עוד כמה מקרים דומים.
והדברים כבר הפכו לפעולה אוטומטית
וזה אומר שאם משהו נמצא מולי, וגם אם אינני לחוץ על פיל לבן, המח סיגל לעצמו כבר באופן אוטומטי שיבוא כאב על אותו הדבר, כמו פעולות הרגל שבהתחלה הם מלאכותיים ואחרי זה משתרשים במח, כמו שוער שלפעמים קופץ לכדור ברפלקס שזאת פעולה אינסנקטיבית שבאה באופן ספונטני, או פעולות הרגל בשעות קבועות שהאדם עושה, הוא בדרך כלל לא אמור לשכוח, באם זה תוכנית טלוויזיה או אם הוא לוקח תרופה או הולך לחוג באופן קבוע, אלה פעולות הרגל. אבל פעולת רפלקס טבעית זה שהעין נסגרת עם משהו יתקרב אליה, ופעולת רפלקס מלאכותית זה שוער ינסה לתפוס כדור שטס לכיוון שלו.
ומעכשיו במקרה ואני לא ביטלתי כאב, אז יש לי תחושה שנכון במבחינה מציאותית לא כואב לאותם חפצים, אבל אני חי כמו בסרט, שאפילו שאנחנו יודעים שזו רק סצנה, אנחנו שוכחים מזה, ומגיבים לסרט כאילו זו מציאות. ומעבר לזה, באה לי מחשבה שנכון מבחינה הגיונית לא כואב לחפצים. אבל המשפט היו דברים מעולם בא אלי, כמו שאורי גלר עוצר שעונים, וקוראים בעולם כל מיני דברים שהם בניגוד לחוקי הטבע, אז אולי יש סיכוי של פסיק של האחוז שאולי כואב באמת, ואז עם זה אינני שקט. וגם במילה, מת, בין אם זה לא או כן יתגשם, מספיק שבא לי עליהם המילה הזאת, וזה נוגד את המצפון שלי ככה לעשות להם, ויש איזה חשש שזה יתגשם חס ושלום.
לסיכום
קורה לי את אפקט הפיל הלבן ואשר יגורתי בא לי וחוק מרפי.
ככה שאני ער למצב הזה ושזה רק דמיון, ואני מגיב לזה כאילו זאת מציאות, כמו שאדם מגיב לסרט כאילו זה מציאות. ועל כאב, יש לי אופציה של פסיק של האחוז שאולי באמת כואב להם, כמו שאורי גלר יכול לעצור שעונים ולסובב מצפנים, וכל מיני תופעות שהם מנוגדים לחוקי הטבע. ועל המילה, "מת" לא פיר כלפי אותם אנשים שזה יבוא ממני עליהם, בין אם זה לא מתגשם, ובין אם חס ושלום כן. ויש לי איזה חשש שכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)