מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופותברוך27/01/2010
אני סובל שנים ארוכות מחרדות ומ-OCD ומעולם לא טופלתי בצורה מסודרת ולא לקחתי תרופות, עד שלפני כחודשיים קיבלתי התקף חרדה קשה שלא עבר עם מחשבות אובססיביות ודכאוניות ולא הייתי מסוגל לתפקד כלל.
בעקבות זאת לפני חודש הלכתי לפסיכיאטר, שנתן לי רסיטל 20 מ"ג כדור ליום ולוריבן - חצי כדור פעמיים ביום. בעקבות זאת המצב שלי השתפר מאוד, יחסית נרגעתי וחזרתי לתפקד, אלא שהמצב היה עדיין רחוק מלהיות כמו שצריך.
לפני שבוע הלכתי שוב לפסיכיאטר, שהעלה לי את המינון של רסיטל לשתי כדורים במקום כדור אחד ואמר שצריך להמשיך לקחת את הלוריבן לפחות עוד חודשיים.
נראה שבעקבות הגדלת המינון התחלתי להרגיש פחות טוב נפשית. חוץ מזה, כשהתעוררתי בלילה סבלתי מקצת סחרחורת.
אתמול בעקבות בעיות בבית נכנסתי ללחץ ומאז אני לא יכול להירגע ואני סובל שוב מגלים של חרדה. בנוסף, התעוררתי באמצע הלילה עם סחרחורת חזקה מאוד, שהתחזקה לא רק במצב של מעבר משכיבה לעמידה אלא גם במצב ההפוך - מעבר מעמידה לשכיבה.
השאלה שלי - האם הסחרחורת הנוראית יכולה להיגרם מהתרופות ? בנוסף, ידוע לי שאסור לקחת לוריבן יותר מכמה שבועות, אבל הרופא טוען אחרת. גם לגבי רסיטל - כתוב בהוראות לקחת את התרופה עם אוכל אבל הרופא אומר לקחת אותה אך ורק שעה לפני השינה בלי קשר לאוכל. האם הכל בסדר כאן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי?
ד''ר חיים שם דוד28/01/2010שלום לך,
לעתים עליית מינון מהירה מדי בקפיצות גדולות מדי יכולות לגרום לתופעות לוואי של אי שקט והגברת חרדה ורעד בידיים. יחד עם זאת, הטיפול הוא על ידי תרופות הרגעה שאתה ניוטל או על יידי הפחתת המינון.לעתים זה בגלל המאפיין המחשורי של הפרעת החרדה שאתה סובל ממנה.
תנסה להפית את המינון לשבוע ותראה מה קורה. במידה ויש הטבה בהרגשתך, תעלה את המינון רק לאחר כשבוע.
הסיכוי שלך להתמכר לתרופות הרגעה מאוד נמוך כי בשלב זה אתה סובל מחרדה והטיפול נ=חוץ לך על מנת להרגיש יותר טוב. אני מניח שאם תרגיש יותר טוב לפני סיום החודשיים הפסיכיאטר ימליץ לך להפחית את המינון עד להפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ברוך28/01/2010האם גם סחרחורת חזקה באמצע הלילה (גם במעבר משכיבה לעמידה וגם במעבר מעמידה לשכיבה) יכולה להיגרם מהתרופות או ממינון יתר שלהם ? אם כן, האם גם לוריבן עצמו בלי קשר לרסיטל יכול לגרום לסחרחורת הזאת ? אני בן 27 ולא אמור ידוע לי על בעיה רפואית אחרת שאמורה לגרום אצלי לסחרחורת כה חזקה (כל החדר הסתובב לי מול העיניים וגם בעיניים עצומות הרגשתי שהראש מסתובב). יש לי בבית מד לחץ דם ומיד כזה קרה מדדתי לחץ דם ועד כמה שזכור לי הוא היה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)