מצב בעייתי ביותר... זקוק לעזרה דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב בעייתי ביותר... זקוק לעזרה דחוף
    ערן
    30/01/2010

שלום רב,
    אחי בשנה האחרונה מתנהג בצורה מאוד מוזרה - לדעתי מופיעים אצלו סימנים של הפרעה דו-קוטבית.
    ממצבים של דיכאון ושתיית אלכוהול מופרזת עד לאחרונה שהחל להתנהג בצורה מאוד מאנית.
    באפיזודה שהוא נמצא עכשיו הוא פשוט מדבר שטויות מסתובב לו בכל מיני מקומות, חושב שהוא יכול לשנות את העולם והחיים, מתחיל לדבר על נושאים של דת משיח/רבנים (אחי אדם חילוני לחלוטין), מוציא כספים ועוד ועוד.
    הבעיה היא כזאת: הוא לא מוכן לשמוע שיש לו בעיה, הוא לא מוכן לגשת למיון/פסיכיאטר או בכלל לדבר על הבעיה.
    אני לא כועס עליו אלא רק רוצה שיקבל טיפול מקצועי.
    איך אני יכול להביא אותו לפסיכיאטר? האם ישנה אפשרות שפסיכיאטר יגיע אליו איך שהוא? האם יש צורך באשפוז כפוי? איך אביא אותו לבית חולים?
    אני רק רוצה לדעת איך אני יכול לחבר בינו (כאשר ספציפית עכשיו הוא נמצא במצב מאני) לבין מטפל בכדי שיקבל את הטיפול הראוי (אפילו אם ישנה דרך לבצע זאת בכפייה).
    אשמח לקבל כל מידע שיוכל לעזור...
    אין צורך לציין שכולם דואגים לו ושאם זה ימשיך סביר שהוא ואנחנו נפגע מזה...
    תודה רבה
    ערן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

ד''ר חיים שם דוד
    02/02/2010

יתכן מאוד ואתה צודק באבחנתך. לעתים קרובות ניתן להזמין פסיכיאטר הביתה לביקור בית פרטי. הפסיכיאטר יכול להעריך את המצב של הנבדק ולפנות בעת הצורך לפסיכיאטר המחוזי ולבקש את הנחייתו עבור טיפול כפוי.
    במידה ואתם מודאגים, ניתן לנסות להעזר ברופא המשפחה שיערוףך ביקור בית ויחליט האם יש צורך לפנות אל הפסיכיאטר מחוזי כדי שיורה על בדיקה כפויה בהתאם למצבו של הנבדק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ערן
    02/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו