מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצב בעייתי ביותר... זקוק לעזרה דחוףערן30/01/2010
שלום רב,
אחי בשנה האחרונה מתנהג בצורה מאוד מוזרה - לדעתי מופיעים אצלו סימנים של הפרעה דו-קוטבית.
ממצבים של דיכאון ושתיית אלכוהול מופרזת עד לאחרונה שהחל להתנהג בצורה מאוד מאנית.
באפיזודה שהוא נמצא עכשיו הוא פשוט מדבר שטויות מסתובב לו בכל מיני מקומות, חושב שהוא יכול לשנות את העולם והחיים, מתחיל לדבר על נושאים של דת משיח/רבנים (אחי אדם חילוני לחלוטין), מוציא כספים ועוד ועוד.
הבעיה היא כזאת: הוא לא מוכן לשמוע שיש לו בעיה, הוא לא מוכן לגשת למיון/פסיכיאטר או בכלל לדבר על הבעיה.
אני לא כועס עליו אלא רק רוצה שיקבל טיפול מקצועי.
איך אני יכול להביא אותו לפסיכיאטר? האם ישנה אפשרות שפסיכיאטר יגיע אליו איך שהוא? האם יש צורך באשפוז כפוי? איך אביא אותו לבית חולים?
אני רק רוצה לדעת איך אני יכול לחבר בינו (כאשר ספציפית עכשיו הוא נמצא במצב מאני) לבין מטפל בכדי שיקבל את הטיפול הראוי (אפילו אם ישנה דרך לבצע זאת בכפייה).
אשמח לקבל כל מידע שיוכל לעזור...
אין צורך לציין שכולם דואגים לו ושאם זה ימשיך סביר שהוא ואנחנו נפגע מזה...
תודה רבה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
ד''ר חיים שם דוד02/02/2010יתכן מאוד ואתה צודק באבחנתך. לעתים קרובות ניתן להזמין פסיכיאטר הביתה לביקור בית פרטי. הפסיכיאטר יכול להעריך את המצב של הנבדק ולפנות בעת הצורך לפסיכיאטר המחוזי ולבקש את הנחייתו עבור טיפול כפוי.
במידה ואתם מודאגים, ניתן לנסות להעזר ברופא המשפחה שיערוףך ביקור בית ויחליט האם יש צורך לפנות אל הפסיכיאטר מחוזי כדי שיורה על בדיקה כפויה בהתאם למצבו של הנבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ערן02/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)