מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום.וולבוטרין גמלה אותי מעישון,wellbutrin31/01/2010
כבד.קופסא וחצי, 16 שנה),למרבה התדהמה.פשוט הוציאה את החשק. (גם את הצורך בנטילת ריטלין היא סירסה.עושה מין "איכס" אם לוקחת,אז הפסקתי גם עם זה.)
היא בכלל נרשמה אצלי לצורך טיפול בדיכאון.
שבוע מלקיחת הכדור (150 מ"ג),שמטתי את הסיגריה מהיד והחלטתי-לא רוצה יותר.(שנים פינטזתי על החלטה כזו,אך מעולם לא הגעתי לידי ביצוע.לא דמיינתי עצמי ללא .)
ברור לי כעת שאלמלא הייתי תחת השפעת התרופה,ההחלטה הייתה מחזיקה 5 דקות.נדהמתי לגלות שלא הרגשתי שום צורך לעשן.כשכן הדלקתי פה ושם סיגריה לא הייתי מסוגלת לסיים אותה..ברגעים המעטים שמופיע החשק-אני לועסת מסטיק ניקורט.(וברגעים לא מעטים-פשוט אוכלת ללא הפסק).
הטרגדיה הגדולה היא- אחרי 3 שבועות מנטילת התרופה פיתחתי אורטיקריה חמורה.נשלחתי למיון בעקבות התגובות האלרגיות והרומן שלי עם Wellbutrin הגיע לקיצו.
*לפני מספר שנים פיתחתי אותה תגובה לפרוזאק.(אורטיקריה).
2 הדברים הכי טובים שקרו לי-דווקא אליהם פיתחתי אלרגיה.לא אלרגית לכלום מלבדם.
התחלתי עם וולבוטרין לפני 5 שבועות.(שבועיים עברו מאז שהפסקתי איתה וחודש מאז הפסקת העישון)..החשק לעשן לא חזר.(אציין שכוח הרצון שלי שואף ל-0).
היום הופיע קריז ראשון.הסתובבתי בעיר,הרחתי ריח סיגריה ולא היה חסר שאתניע לכיוון הקיוסק הקרוב.(אך נזכרתי ב 600 השקלים וב 4000 סוגי הרעלים,הברונכית הכרונית,הונטולין,האנילציות,הסרטייד,השליטה המוחלטת של הסיגריות בי ועוד..).
*הפחד שלי הוא שמשום שהחומר של התרופה עדיין פעיל אצלי (אני עדיין מתגרדת לעיתים),אני לא מפנטזת על סיגריה,אך ברגע שאתנקה ממנו-הרצון יחזור.
*אני מניחה שלא לעד יופיע החשק.או שמא כן..?
*האם קיימת אלטרנטיבה בשבילי במידה וארגיש שאני לא יכולה בלי?(צ'מפיקס היא בעלת אותם חומרים פעילים?)
*אני מניחה שלזיבאן יש את אותם חומרים פעילים ואין לי בכלל מה לחלום עליה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפדרויות נוספות לגמילה מסיגריות
ד''ר חיים שם דוד02/02/2010צ'ממפיקס אינה מכילה את אותם החומרים הפעילים כמו וולבוטרין/זייבן. אגב, מי אמר שזייבן יגרום לך לבעיה כלשהי? אולי הבעיה אינה בחומר הפעיל אלא בחומרי האחרים המוספים לתרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.כיצד ניתן לדעת מהם
wellbutrin09/02/2010החומרים אליהם אני רגישה? (וולבוטרין ופרוזאק גרמו אצלי לאורטיקריה). בעבר לקחתי תרופות ממשפחת SSRI והן לא גרמו לי לתופעות הללו.
הייתי שמחה לדעת מהם החומרים הפעילים בזיבאן,וולבוטרין,צ'מפיקס ופרוזאק..
גיגלתי ולא מצאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרים פעילים
ד''ר חיים שם דוד10/02/2010בזייבן/וולבוטרין- Bupropion בצצ'מפיקס- Varenicline , בפרוזאק- Fluoxetine
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה*הכוונה-לאו דווקא חומרים פעילים,
wellbutrin09/02/2010חומרים מרכיבים..
האם צ'מפיקס לא מכילה שום מרכיב שמכילה וולבוטרין?
כיצד,איך והאם יש צורך לבצע בדיקות רגישות?
אורטיקריה-
הבנתי שזה יכול להרוג.הגוף זוכר את האורטיקריה שהיתה לי בגיל 19. האורטיקריה הנוכחית היתה חריפה בהרבה.עוד אורטיקריה אחת ואני....מתפגרת..(?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד בודרקים רגישות
ד''ר חיים שם דוד10/02/2010שלום לך,בדר"כ לא בודקים רגישות. לתורך הפאשרות הזו תצטרכי לפנות אל אלרגולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרים "לא פעילים:"
ד''ר חיים שם דוד13/02/2010אין לי מושג. בכל מקרה מי שיוכל לתת את המענה הקליני הוא אלרגולוג על סמך בדיקות שהוא יכול לערוך לךל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)