מניה דפרסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניה דפרסיה
    קשת
    09/10/2007

שלום רב! ילדתי 2 ילדים מקסימים אך לאחר כל לידה השתנה מצב רוחי והרופאים אבחנו אותי כחולה במאניה דפרסיה.כל נטל הטיפול בבית ובילדים נופל על בעלי עד שמצבי הנפשי מתייצב ע"י כדורים (זיפרקסה וליתיום) . היום אני מרגישה מצוין ומתפקדת היטב.(ללא שום כדור). רציתי לשאול האם עליי להסתפק ב2 ילדים או לנסות להמשיך להרחיב את המשפחה, כאשר רוב הסיכויים שאחרי הלידה המחלה תופיע שוב? בכלל מה הסיכונים כאשר המחלה פורצת פעם שלישית?תודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מניה דפרסיה

הוספת תגובה

• מניה דפרסיה

ד''ר אירנה נתנאל
    10/10/2007

קשת שלום,

בגלל יסודותיהן הביולוגיים של מניה - דיפרסיה, לא ניתן למנוע לחלוטין את הישנותן של האפיזודות. הן יכולות להופיע כתוצאה משינויים הורמונאליים בגוף עקב ההריון והלידה. במעקב רפואי תוכלי להשוות בדרגת חומרתן של האפיזודות ולהגביל את הנזקים שהן מחוללות. האפיזודות יכולות להופיע גם ללא קשר ללידה. תוכלי ללמוד לזהות סימני ההתחלה שלהן ולפעול נכון כדי למנוע מהן לצאת מכלל שליטה. לא הייתי מציעה לך לוותר על ילד נוסף ולהרחיב את משפחתך גם מהסיבה שתקופה מסוימת לאחר הלידה את חוזרת לעצמך, מרגישה טוב ומתפקדת היטב.

תודה על פנייתך לפורום!
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לא מקצועית

שלוקומו
    10/10/2007

היי
    קראתי את השאלה והתשובה ,אני חושב שאת צריכה לנהוג מה זה בזהירות שוב לעבור את הסבל
    ומי אמר שהוא יעבור כמו בפעמים קודמות ,אולי זה יקח זמן רב ומה עם הבעל ?
    לא עדיף להשאר עם 2 ילדים ולהרגיש טוב מאשר לא "להיות" עם שלושה ? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    סתם אכפת לי
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה דפרסיה

12/10/2007

לקשת שלום
    אני ארחיב את התשובה של גבי נתנאל כדי לכלול נושאים נוספים החשובים כאשר חושבים על הריון ומצבים נפשיים. בסופו של דבר זו החלטה משותפת שלך עם בעלך מאחר ויש להחלטה הזאת משמעויות רבות- למשפחה, העובדה שהיא מתרחבת, לך- גם אפשרות של גל נוסף. הריון הינו תקופת סיכון לאישה שסובלת ממניה דפרסיה או מדיכאון בלבד. מחקרים חדשים מראים ש עד 60-70% מהנשים הסובלות ושנכנסות להריון ללא טיפול תרופתי מתאים יפלו לגל חדש של דיכאון בזמן ההריון או מייד אחריו. לעומת זאת רק כ 25% מאלו שנוטלות טיפול מתאים יפלו לדיכאון. סטטיסטיקות על מניה פחות ידועות אך ללא טיפול הסיכון גם גבוה מאוד.
    טיפול מונע של מצב מני דפרסיבי מורכב בזמן הריון. לא כאן המקום להמליץ על תרופה זו או אחרת. יש מרכזים מיוחדים-מכונים טרטולוגים- שיתנו לך אינפורמציה מדוייקת ומהמנה.
    רוב הנשים שהיו בטיפולי ושקלו הריון שוקלות את הסוגיות האלו לפני החלטה. חלקן מחליטות לעבור את הסיכון וחלקן מסתפקות בילדים הקיימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו