מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדהיעל04/02/2010
שלום,
אובחנתי ע"י פסיכיאטר כסובלת מ PTSD וחרדה.
הוא המליץ על טיפול התנהגותי-קוגנטיבי מלווה בביופידבק.
בפעמים הראשונות של הטיפול - כשנחשפתי לשיטת הביופידבק ראיתי כי אכן ניתן לשלוט בתופעות הפיזיולוגיות של הגוף.הוקסמתי.
אך יישום החלק הקוגנטיבי קשה לי מאוד.
במשך תקופת הטיפול היו לי כמה התקפי חרדה אשר לא הצלחתי לשלוט בהם וליישם את השיטה הטיפולית.
לאחר 12 מפגשים החליט המטפל לסיים הטיפול מאחר ואמר כי כל נתן לי כל מה שיכול היה לתת.
מיותר לציין את התחושה הקשה שאיתה יצאתי מהטיפול. תחושת כישלון ואובדן עצות.
האם נידונתי לסבול מחרדות כל חיי? הרי לאנשים רבים שיטה זו עוזרת. מדוע לי לא?
מה עוד ניתן לעשות? האם 12 מפגשים אכן היו צריכים לעזור?
אשמח לתשובתכם,
יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קוגניטיבי התנהגותי
ד''ר חיים שם דוד06/02/2010שלום לך,
לעתים 12 פגישות אינן מספיקות ובטח כשהדברים עדיין טריים או שהחרדה מאוד גדולה. לעתים כדאי לעשות הפסקה מהטיפול הזה ולהתמקד בטיפול תרופתי להפחית מהחרדה ולהמשיך בטיפול קוגניטיבי מאוחר יותר.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי מצריך אורך רוח וסבלנות ועמידה בלחצים שלא כולם מיחכולים לעמוד בהם למרות הרצון העז.
לעתים ההצלחה היא יחסית מאוד. כלומר החרדה שחווים יכולה להיות חאוד קשה אולם ההשפעה שלה על החיים פחות ניכרת מאשר לפני הטיפול. למשל ההצלחה החלקית יכולה לה=בוא לידי ביטוי בכך שתלכי יותר למקומות שהיית נמנעת מהם בהעבר, למרות התקפי החרדה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אישיותי
יעל06/02/2010ראשית,תודה על תשובתך,
אני מאוד לא רוצה לקחת כדורים . למרות שניתן לי רסיטל ע"י הפסיכיאטר.
הייתי בטוחה שטיפול CBT יעזור לי ובכך אמנע מהצורך בתרופות.
שאלתי - האם מצב ממושך של לחץ + התקפי חרדה (בליווי התסמינים הפיזיים) יכול להזיק לגוף?
האם בגין זה כדאי לקחת רסיטל?
אני לחוצה ודרוכה מטבעי, האם יש טעם לנסות טיפול פסיכותרפי (פסיכואנליזה)?
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אישיותי
יעל06/02/2010ראשית,תודה על תשובתך,
אני מאוד לא רוצה לקחת כדורים . למרות שניתן לי רסיטל ע"י הפסיכיאטר.
הייתי בטוחה שטיפול CBT יעזור לי ובכך אמנע מהצורך בתרופות.
שאלתי - האם מצב ממושך של לחץ + התקפי חרדה (בליווי התסמינים הפיזיים) יכול להזיק לגוף?
האם בגין זה כדאי לקחת רסיטל?
אני לחוצה ודרוכה מטבעי, האם יש טעם לנסות טיפול פסיכותרפי (פסיכואנליזה)?
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)