גמילה מאפקסור במהלך הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מאפקסור במהלך הריון
    רוני
    04/02/2010

הסיפור שלי מעט מורכב. אנסה לפשט. אני בת 30,

לקחתי אפקסור במשך 7 שנים ברצף. פעם אחת הפסקתי (לפני 5 שנים) בתהליך שלקח 8 שבועות ונחווה ללא תופעות לוואי. חודשיים לאחר ההפסקה חזרתי לכדור, לאותו מינון.

כל השנים המינון הוא 150 מ"ג בשחרור רגיל. לפני הריוני בדקתי וגיליתי שניתן להמשיך ליטול אפקסור בהריון, אך לא ניתן בהנקה (במינון של 150). החלטתי אם כך, שאבצע גמילה במהלך ההריון.

אכן כך היה. בשבוע 24 התייעצתי עם פסיכיאטרית שבנתה תכנית גמילה בת 4 שבועות. התחלתי בתהליך הגמילה בשבוע 27 להריוני וכיום אני כבר שבוע וחצי לאחר סיום תכנית הגמילה. ובכן, מה הבעיה??......אז ככה, מתחילת הגמילה הלכו והתגברו תופעות לוואי שבשיאן (השבוע האחרון לגמילה- שבוע 4 ) השאירו אותי שבר כלי- בחילות, הקאות, סחרחורות, חוסר יכולת להתרכז בכלום ובקיצור- זוועה. כנראה שגם כתוצאה מהתופעות הצלחתי להתייבש והגעתי למצב של יומיים אשפוז עקב צירים מוקדמים והתקצרות צואר רחם וכו'. בשבוע וחצי האחרונים, בעצם כבר 10 ימים, אני "נקייה לגמרי" מן הכדור. המצב אולי מעט משתפר, אך עדיין- אני חצי בן אדם. אני כבר לא מדברת על המצב הנפשי שאינו מזהיר- איתו אני אתמודד וזו גם תחילת הדרך- אני מדברת על המצב הפיזי- כמו שפעת שלא נגמרת.תחושת בחילה נוראית שלא מרפה ממני כל היום ומיחושים נוספים. לא הצלחתי למצוא שום חומר שיכול לסייע לי להבין כמה זמן תהליך זה עוד עשוי לקחת. הפסיכיאטרית שליוותה אותי מאוד איכזבה אותי. כשסיפרתי לה על התופעות היא ממש היתה בהלם, לא הבינה על מה אני מדברת (והיא פסיכיאטרית למעלה מ20 שנה, לא ברור איך תחום האפקסור והגמילה ממנו הצליחו לחמוק ממנה) כך שאני ממש חסרת אונים. לא יודעת עם מי להתייעץ, לא יודעת למה לצפות, לא יודעת כבר למה לקשר את המצב ובטח שלא כמה זמן זה יימשך. האם אתה יודע משהו על מה שאני מתארת? האם לדעתך תופעות הגמילה יישכחו בקרוב?? האם אפשר לעשות משהו בינתיים?? (נניח דיקור סיני- לחיזוק מצב הגוף- עשוי לעזור???)

עליי לציין כי חששתי שתהליך גמילה של 4 שבועות בלבד יהיה מהיר מדי עבורי. הפסיכיאטרית שליוותה אותי סירבה להאט את התהליך באומרה ש"אני חייבת להוציא את הכדור הזה מן המערכת כמה שיותר מהיר, בגלל שאני בהריון". אני לא ממש מבינה למה היא התכוונה, הרי בשלב זה העוברית כבר סיימה את התפתחותה שלוותה באפקסור, ואם היא "נדפקה" זה הרי כבר אבוד......אני תוהה שמא הגמילה הקצרה הזו היוותה טראומה לגוף עד כדי כך שאתקשה מאוד "לצאת מזה" עכשיו. מה דעתך?

מצטערת על המגילה הארוכה.....

תודה מראש

רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה דעתי?

ד''ר חיים שם דוד
    06/02/2010

האמת היא שיש לי בעיה להבין מה את רוצה לדעת. וקראתי את השאלה שלך מספר פעמים.
    אין שום מניעה מטיפול באפקסור בזמן הריון ובהקשר של הנקה- אני מייעץ להחליט מה עדיף- הביטחון שאת תרגישי טוב מאוד או שמא, ההנקה האפשרית.

בכל מקרה, משהמצב שלך אינו שפיר היום, האפשרויות שלך הןם לחכות כמה ימים ולקוות שאלו תופעות לוואי של הפחתה מהירה מדי או אולי זו החמרה של המצב הבסיסי שלך...
    בכל אופן אין לי תשובה אחת חכמה. מי שיכול לייעץ לך מהיכרותו הוא הפסיכיאטר שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו