שאלה בנוגע ל-o.c.d

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע ל-o.c.d
    ליאת אלמקייס
    13/02/2010

שלום ד"ר...
    קוראים לי ליאת... אני סובלת כבר 4 שנים מה-o.c.d. הייתי בטיפול קונגנטיבי שעוזר איך להתמודד עם המצב לפני כשלוש שנים... הטיפול היה בערך חמישה חודשים, ובמקביל נטלתי את התרופה שנקראת , רסיטל. לאחר הטיפול הקונגטיבי הרגשתי יותר טוב, ובמקביל הפסקתי עם התרופות.
    אחרי שנה הרגשתי שאני לא יכולה יותר ואמא שלי אמרה שנלך לטפל בזה והייתי מטופלת שוב אצל פסיכולוגית במשך שנה וחצי ובמקביל שוב נטלתי את התרופות, רסיטל.
    בסיום הטיפול הפסיכולוגי שהסתיים לא מזמן [לפני חודש סיימתי לגמריי עם השיחות], הפסקתי גם לקחת את התרופות. אני מרגישה שזה דיי חזר אליי... יש לי מצבי רוח רעים, ויש לי מחשבות לא הגיוניות [אני מתביישת לציין אותם], אבל האם המחשבות הלא הגיוניות האלו הן חלק מהתסמינים ?
    האם ישנם עוד אנשים שעצם העובדה שהם חושבים על מחשבות לא נורמליות גורמות להם להרגיש רע?

אשמח לקבל ממך תשובה בהקדם האפשרי...
    תודה רבה, ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע ל-o.c.d

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    14/02/2010

ליאת שלום,

OCD הפרעה מאוד עקשנית. לרוב, כאשר מפסיקים נטילת התרופות ההפרעה חוזרת. וודאי בטיפול קוגניטיבי למדת על הקשר שבין המחשבה לרגש ועל ההשפעה ההדדית של השניים אחד על השני. אני ממליצה לך לחזור על הטיפול התרופתי וגם לפסיכותרפיה קוגניטיבית.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו