מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע ל-o.c.dליאת אלמקייס13/02/2010
שלום ד"ר...
קוראים לי ליאת... אני סובלת כבר 4 שנים מה-o.c.d. הייתי בטיפול קונגנטיבי שעוזר איך להתמודד עם המצב לפני כשלוש שנים... הטיפול היה בערך חמישה חודשים, ובמקביל נטלתי את התרופה שנקראת , רסיטל. לאחר הטיפול הקונגטיבי הרגשתי יותר טוב, ובמקביל הפסקתי עם התרופות.
אחרי שנה הרגשתי שאני לא יכולה יותר ואמא שלי אמרה שנלך לטפל בזה והייתי מטופלת שוב אצל פסיכולוגית במשך שנה וחצי ובמקביל שוב נטלתי את התרופות, רסיטל.
בסיום הטיפול הפסיכולוגי שהסתיים לא מזמן [לפני חודש סיימתי לגמריי עם השיחות], הפסקתי גם לקחת את התרופות. אני מרגישה שזה דיי חזר אליי... יש לי מצבי רוח רעים, ויש לי מחשבות לא הגיוניות [אני מתביישת לציין אותם], אבל האם המחשבות הלא הגיוניות האלו הן חלק מהתסמינים ?
האם ישנם עוד אנשים שעצם העובדה שהם חושבים על מחשבות לא נורמליות גורמות להם להרגיש רע?
אשמח לקבל ממך תשובה בהקדם האפשרי...
תודה רבה, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD
ד''ר אירנה נתנאל14/02/2010ליאת שלום,
OCD הפרעה מאוד עקשנית. לרוב, כאשר מפסיקים נטילת התרופות ההפרעה חוזרת. וודאי בטיפול קוגניטיבי למדת על הקשר שבין המחשבה לרגש ועל ההשפעה ההדדית של השניים אחד על השני. אני ממליצה לך לחזור על הטיפול התרופתי וגם לפסיכותרפיה קוגניטיבית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)