מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזה טיפול מתאים עבורי?גילי18/02/2010
שלום,
אני בת 22. אובחנתי כלוקה בהפרעת קשב וריכוז (ADD) בגיל 12 אך לא הוצע לי טיפול תרופתי.
מאז ומתמיד הייתי ילדה מופנמת, אפשר לומר שבכמה מובנים גם שונה. נוטה להיות עצובה, שקטה, חסרת מצברוח (לעיתים).
בסביבות גיל 16 התפתח אצלי סוג של OCD (טריכוטילומניה) שנמשך בצורה קשה עד בערך גיל 20 ולאט לאט עם התבגרותי הבנתי שהדרך היחידה להתגבר על המחלה הנוראית היא בכוחות עצמי ובאמת השתדלתי ומשתדלת עד היום להיות מודעת לעצמי ולשלוט בזה וככה מאז נוצר שיפור הדרגתי עם עליות וירידות בהתאם למצבי הנפשי.
בגיל 21 כשהחלטתי להתחיל את לימודי האקדמיים התחלתי טיפול בריטלין וסבלתי מאוד מתופעות לוואי קשות, ירדתי במשקל 5 ק"ג בתוך חודש, חוסר תאבון מוחלט, סחרחורות, בחילות ועם הזמן שידרגתי את הטיפול מריטלין 20 מ"ג SR לריטלין 30 מ"ג LA וגם לקונצרטה 36 מ"ג. כיום אני לוקחת לפי הצורך (מבחינת משך ההשפעה) או LA או קונצרטה, שעם הקונצרטה ממש קשה לי להירדם בלילה.
לפני כמה חודשים עברתי משבר, מצברוח ממש ירוד וחוסר כוחות נפשיים שבסוף הובילו לסוג של התקף חרדה אני חושבת.. נכנסתי לדיכאון שלא אפשר לי לצאת מהמיטה כמה שבועות, בכי יום ולילה והמון מחשבות לא חיוביות שלא אפשרו לי לחשוב בכלל על האופציה של להתגבר על זה.
התחלתי טיפול פסיכולוגי וגם תרופתי, התחלתי עם פבוקסיל שלא הועיל בכלל, עברתי לציפרלקס 10 מ"ג ואני חושבת שזה לא לגמרי עושה את העבודה כי עדיין יש מידי פעם שבוע שבו אני יכולה להיות נטולת אנרגיות ועצובה מאוד.
בנוסף ניתן לי גם קלונקס למקרים בהם אני ממש סובלת מאי שקט ואין לי אפשרות להתמודד איתו (לדוגמא לפני מבחן גדול), ואני מודעת לתופעות הקשות של פיתוח תלות ומשתדלת שלא לקחת את הקלונקס בכלל אלא רק במקרים ממש דחופים וגם אז רק חצי כדור של 0.5 מ"ג באופן חד פעמי.
אני חייבת לציין שזו תרופת פלא! כמובן באופן רגעי.
הבנתי שלבעיות מהסוג שלי מומלץ לטפל בטיפול קוגנטיבי התנהגותי, הפסיכולוג שלי אינו מטפל בשיטה זו. כן טוב לי איתו, כי מעבר לOCD יש המון דברים שהרבה יותר מטרידים אותי בחיי היומיום שחשוב שאטפל בהם שכן הטיפול איתו עוזר לי ותומך בי.
רציתי לשמוע מה דעתכם.
האם יש צורך לפנות לפסיכיאטרית לבקש ממנה להעלות את מינון הציפרלקס?
האם חשוב שאתחיל בטיפול CBT או שלא מחייב בהכרח שזו הגישה הנכונה לי?
מעולם לא ניתנו לי תרופות פסיכיאטריות עד לפני כמה חודשים שממש הצטרכתי אותן ולכן איני יודעת אם קיימת בכלל האפשרות להשיג שיפור יותר טוב ממה שהושג עד כה?
אם זו הייתה שאלה של מה הייתי רוצה אז כמובן שהתשובה שלי הייתה שהייתי רוצה להרגיש טוב יותר! ולחזור לתקופה שהייתה לפני המשבר שהייתי מלאת מוטיבציה ללמוד, להצליח ולהשקיע ובכלל אופטימית יותר ובעלת מצברוח מרומם בעיקר.
אודה לכם מאוד על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה טורדנית כפייתית
ד''ר חיים שם דוד18/02/2010שלום לך,
אני שמח שהצלחת להתגבר ולו באופן חלקי על הבעיות שמנית בהודעתך המקורית. הפרעה טורדנית כפייתי מטופלת על ידי תכשירים ממבשחת ה SSRI וביניהן ציפרלקס, על ידי מינון יחסית גבוה. 10 מ"ג זה מינון נמוך מאוד. יחד עם זאת, הטיפול בטריכוטילומניה עלידי טיפול תרופתי הוא פחות מאידדאלי.
אני מניח שתוכלי בשלב ראשון להעלות את המינון לאחר התייעצות עם הפםסיכיאטר שלך ובמידה ואין הקלה, תוכלי לשקול תכשיר אחר או אולי מעבר למטפל אחר שכן יכוללתת את המענה לטיפול בתסמינים הכםפייתיים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)