מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופרניה פרנואידיתנעמה20/02/2010
שלום
אני יוצאת עם בחור במשך 3 חודשים, ובזמן שהייתי אצלו בבית מצאתי מסמך מביטוח לאומי שבו נאמר שהוא ממקבל נכות על סכיזופרניה פרנואידית, כמו כן הוא נוטל קלונקס,כשקראתי את זה נבהלתי כי לא ידעתי ועדיין לא יודעת מה זה אומר,וזה משהו שהוא לא סיפר לי ואני לא לא שאלתי אותו על זה,
שאלתי-
א. מזה המחלה הזאת?
ב. האם זה יכול להחמיר במהלך השנים ואיך זה בא לידי ביטוי באופן התנהגותי?
ג. והאם אני יכולה להיות בסכנה, האם כדי לי לעזוב,להיפרד?
ד. האם זה יכול לעבור לילדים-האם זה תורשתי?
עלי לציין שבמהלך השהות שלי איתו-שמתי לב לדברים קיצוניים אצלו, לדוגמה שהדעות שלו הם קיצוניות נורא או שחור או לבן, או שהוא קנאי בצורה קשה,ושהוא נורא תלותי הוא רוצה שאני אהיה אצלו 24 שעות כל הזמן,וכשאני נוסעת לבית הוא ישר חושב שאני לא אחזור או שהוא מתחיל לריב איתי סתם מעיין חרדת נטישה
תודה רבה וסליחה על השאלות המרובות,אני פשוט חוששת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה פרנואידית
ד''ר חיים שם דוד22/02/2010שלום לך,
סכיזורניה פרנואידית היא הפרעה פסיכוטית שבאה לידי ביטוי במצבים פסיכוטיים שיכולים להיות על ידי מחשבות שווא או הזיות (בעיקר). מחשבת שווא היא מחשבה לא הגיונית שהאדם מחזיק בה ולא ניתן להזיזו ממנה. כמו למשל שעוקבים אחריו או שאשתו מנסה להרעיל אותו או שהיא בוגדת בו וכדומה
ההפרעה ניתנת לשליטה על ידי טיפול תרופתי. אולם לאורך השנים במקרים רבים יש פגיעה תיפקודית שבאה לידי ביעטוי בחוסר תיפקוד מסויים בתחומים שונים בחיים (עבודה, משפחה, לימודים).
ההפרעה בעלת משקל גנטי מסויים אולם המשמעות היא שבכל זאת הרוב המוחלט של ילדיהם של הורה אחד חולה לא יחלה בהפרעה הזו (הסיכוי שהילד לא יחלה הוא מעל 90%).
באשר להחלטה האם להנשא או לא- תצטרכי להחליט לבד לאחר שיהיו לך את כל הנתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
נעמה23/02/2010שאלתי היא האם ניתן להיות בסכנה בסבית אדם שחולה במחלה הזאת או שרובם הגדול מצליחים לחיות עם זה באופן נורמטיבי ובטיחותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)