אודה מאוד לעזרתכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה מאוד לעזרתכם
    אבנר
    25/02/2010

שלום רב
    אחי בן ה-36 מתגורר עם הוריי וחי על חשבונם החל מגיל צבא.
    הוא מסרב להודות שיש לו בעיה ולכן הוריי לא יכולים לקבל עזרה מביטוח לאומי בגין נכות נפשית
    הוא גם כועס מאוד כשאומרים לו שעליו לקבל עזרה
    בשנים האחרונות הוא אף הגדיל לעשות והוא לא מרשה להורים שלי לקום בלילה לשירותים כדי שלא יעירו אותו ואף לא מוכן שבבוקר עד שעה 13:00 מישהו יתקשר להורים שלי על מנת שזה לא יעיר אותו ולכן הוא מנתק להם את הטלפון. הוא גם דואג להחשיך את הבית עד שעה 13:00 עד אשר הוא יקום.
    הוא מרשה לאימי להתחיל לבשל החל משעה 07:00 בבוקר.
    בעבר נלחמנו איתו (האחים) לצאת לעבוד אך הוא סירב ושתק. ועכשיו הוא גם מציק להורים שלי ומקלל אותם כל יום.
    והוא אומר להורים שלי שאם הם ידברו עם מישהו על מצבו (כגון מוסד כלשהו או משטרה) אז כשהוא יצא הוא ינקום.
    ההורים שלי לא הולכים למשטרה כי הם חוששים שהמשטרה תפנה אותו למוסד, אז יזריקו לו זריקות ושוב הוא יחזור הביתה במצב אלים יותר.

מה לדעתכם עלינו לעשות?אנו חסרי אונים לגביו.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אודה מאוד לעזרתכם

הוספת תגובה

• אודה מאוד לעזרתכם

25/02/2010

לאבנר שלום
    המצב שאתה מתאר הוא מאוד מורכב. לא ברור האם לבחור מחלה כלשהי אך תגובות כאלו מקבלים מאנשים שסובלים מסכיזופרניה. צריך לנהוג בזהירות מאחר ואנשים במצב כזה יכול להיות תוקפניים. החוק בישראל לא מאפשר אשפוז כפוי אלה עם האדם במצב לא שפוי ומסוכן לעצמו או לאחרים. ניתן לפנות למשטרה ולקבל דרך בית המשפט צו הרחקה מהבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו