שאלות על סכיזופרניה - חשוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על סכיזופרניה - חשוב
    כוכב
    28/02/2010

שלום,
    מאז שגילינו שאמי חולה בסכיזופרניה אני שואלת את עצמי המון שאלות אבל כשהתבגרתי מעט והבנתי שהמחלה הזאת עוברת בתורשה השאלות הפכו להיות מטרידות ולכן אני אשמח אם תוכלו לעזור לי, אלו שאלות שיושבות בלבי כבר המון זמן..
    -האם יש לסכיזופרניה סימנים מוקדמים או שהיא פורצת פתאום באמצע החיים מבלי להזהיר?
    -האם יש דרך למנוע התפרצות של מחלה כזאת?
    אני בת כ 30 ויש לי כבר 2 ילדים, לפעמים אני חושבת על הילד השלישי אבל עולה בי המחשבה שאולי אחרי לידה יותר חשופים למחלות נפש (הורמונים וכ') האם יש קשר?
    - הבת שלי הקטנה (בת 8 ) ילדה מדהימה עם הפרעות קשב וריכוז והיפר אקטיביות והיא זקוקה לריטלין, האם מלקיחת ריטלין כחלק מהתופעות יכולה להתעורר מחלת נפש שכזאת?
    אני מקווה שהשאלות שלי לא מוזרות מדיי אבל אני ממש אודה על תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

01/03/2010

לכוכב שלום
    השאלות שלך מאוד ענייניות. סכיזופרניה הינה מחלה עם מרכיבים גנטיים חשובים אבל יש גם מרכיבים מולדים ומרכיבים סביבתיים. לכולם חשיבות בהתפרצות המחלה. עם יש מספר מקרים במשפחה המרכיב התורשתי מתחזק. התרופה ריטלין היא מאוד חשובה בטיפול של הפרעות קשב וריכוז אבל יש לה תופעת לוואי של אפשרות של גרימת פסיכוזה. עליך לדון עם הפסיכיאטר של הילדה שלך לאור ההיסטוריה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו