מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעה טורדנית כפייתיתאנונימית01/03/2010
היי שלום רציתי לדעת אם אדם הסובל מהפרעה טורדנית כפייתית מאמין באמנות טפלות? או שלא והאים דמות של אדם מסויים הנמצאת בראש אצל מישהו כמה שנים מאופיינת כהפרעה טורדנית כפייתית? והאים הפרעה טורדנית כפייתית מאופיינת רק בפעולות טקסיות החוזרות על עצמן שוב ושוב כדי לגרש אותם איני סובלת מחרדה בעקבות המחשבה אלה רק מדכאון.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD
ד''ר אירנה נתנאל01/03/2010שלום לך,
הפרעה טורדנית – כפייתית מאופיינת בהופעת מחשבות טורדניות, מעיקות, לא – רצויות ופולשניות שמלוות בהתנהגויות כפייתיות המיועדות לנטרל את המחשבות או למנוע אירוע או מצב מאיים. "טורדניות" פירושה הרהורים, דחפים עקשניים, חוזרים ונשנים. כפייתיות פירושה התנהגויות או פעולות חוזרות ונשנות שאדם מרגיש שהוא נדחף אליהן כתגובה למחשבות, או לפי כללים שיש לבצעם בנוקשות שמיועדות למנוע מצוקה או להפחיתה. התנהגויות אלה אינן קשורות בקשר מציאותי לדבר שהן מיועדות לנטרל או למנוע או שהן מוגזמות בעליל. האדם מכיר בכך שה"דיבוק" הוא תוצר של תודעתו שלו. קיימת תובנה להפרזה שבמחשבות ובכפייתיות, שההתנהגות אינה רציונאלית, אך אינם מסוגלים לשלוט בה. התנהגות זו גורמת לאדם מצוקה רבה מאוד, גוזלת זמן רב מדי ומשבשת את תפקודו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה טורדנית כפייתית
אנונימית01/03/2010כן תודה על ההסבר אבל השאלה שלי היא האים הפרעה מסוג זה מחוייבת להיות עם פעולות או טקסים חוזרים למינהם או שמא יכול להיות רק מחשבות טורדניות לגבי משהו או מישהו מסויים...והאם יש לכך טיפול? תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דקלה05/03/2010היי,
אני סובלת ממחשבות טורדניות בלבד בלי טקסים, זה מאוד נפוץ. גם לי יש תקופות שיש לי מחשבות טורדניות כלפי מישהו, הכי גרוע שיכול להיות: כלפי הבן שלי. אני מטופלת תרופתית אבל זה עדיין בא בגלים הולכים ובאים. כדאי לך לקחת טיפול תרופתי, זה לא עובר לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת גם אומרת שלמרות
רספוטין05/03/2010התרופות את עדיין סובלת מהתקפים אז למה את ממליצה להעזר בתרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)