מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי של ציפראמיליוסי01/03/2010
שלום,
אני בן 40, לפני כשמונה שנים נפלתי לחרדות ומהם לדיכאון חזק שטופל היטב עם ציפראמיל שניתן לי על ידי פסיכיאטר. אחרי שהשתנו הנסיבות שהובילו לחרדות ולדיכאון, הפסקתי את הטיפול אחרי כחצי שנה.
לפני כשנה ביקשתי מרופא המשפחה שוב לקבל ציפראמיל. זה התחיל עם חרדה מניתוח שהייתי צריך לעבור (ובסןף לא עברתי...) ומאז אני ממשיך כי זה עושה לי מצב רוח טוב וגם עוזר לי עם בעיה של "גומר מהר" - זה משפר לי משמעותית את חיי המין. אני נוטל כדור אחד ביום של 20 מ"ג.
הבעיה היא עם שתי תופעות לוואי של התרופה. הראשונה של עודף משקל. עליתי בין 8 ל-10 קילו בשנה האחרונה ועכשיו אני בעודף משקל (גובה 1.82, משקל 93 קילו). השנייה היא הזעה מאוד מוגברת. בחורף זה פחות נורא, סתם לא קר לי וזה יופי, אבל בקיץ זה סיוט - אני לא יכול לזוז מהמזגן לרגע בלי להזיע קשות.
לקראת האביב הממשמש ובא אני שוקל להחליף את הציפרמיל (מה שאולי יעזור גם לעודף המשקל). למה כדאי לי להחליף?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לציפרמיל
ד''ר חיים שם דוד02/03/2010שלום לך,
תופעות לוואי של עלית משקל כתוצאה משינויים בתיאבון בגלל טיפול בתכשירי SSRI הם יחסית לא נדירים. גם הזעת יתר אינה תופעת לוואי נדירה .
לא ברור המנגנן ומה אפשר לעשות בעניין וניתן להחליף לתכשיר אחר ממשפחת SSRI אולם אי אפשר לדעת מה זה יעשה לעיכוב השפיכה שאתה מעונין בו ולא ברור מה זה יגרום לתופעות הלואי שהזכרת.
ניתן לעבור לתכשירים כגון לוסטראל או פריזמה.
לא הייתי שולל אפשרויות נוספות לטיפול וזה על ידי תכשירים טריציקלים הפועלים בעיקר על נוראדרנלין כגון דפרקסאן או תכשיר NRI כגון אדרונקס (למרות שיאנו מיועד להפרעות חרדה ויתכן ולא יעזור לך לעיכוב השפיכה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)