תופעות לוואי של ציפראמיל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי של ציפראמיל
    יוסי
    01/03/2010

שלום,

אני בן 40, לפני כשמונה שנים נפלתי לחרדות ומהם לדיכאון חזק שטופל היטב עם ציפראמיל שניתן לי על ידי פסיכיאטר. אחרי שהשתנו הנסיבות שהובילו לחרדות ולדיכאון, הפסקתי את הטיפול אחרי כחצי שנה.

לפני כשנה ביקשתי מרופא המשפחה שוב לקבל ציפראמיל. זה התחיל עם חרדה מניתוח שהייתי צריך לעבור (ובסןף לא עברתי...) ומאז אני ממשיך כי זה עושה לי מצב רוח טוב וגם עוזר לי עם בעיה של "גומר מהר" - זה משפר לי משמעותית את חיי המין. אני נוטל כדור אחד ביום של 20 מ"ג.

הבעיה היא עם שתי תופעות לוואי של התרופה. הראשונה של עודף משקל. עליתי בין 8 ל-10 קילו בשנה האחרונה ועכשיו אני בעודף משקל (גובה 1.82, משקל 93 קילו). השנייה היא הזעה מאוד מוגברת. בחורף זה פחות נורא, סתם לא קר לי וזה יופי, אבל בקיץ זה סיוט - אני לא יכול לזוז מהמזגן לרגע בלי להזיע קשות.

לקראת האביב הממשמש ובא אני שוקל להחליף את הציפרמיל (מה שאולי יעזור גם לעודף המשקל). למה כדאי לי להחליף?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של ציפראמיל

הוספת תגובה

• תחליף לציפרמיל

ד''ר חיים שם דוד
    02/03/2010

שלום לך,
    תופעות לוואי של עלית משקל כתוצאה משינויים בתיאבון בגלל טיפול בתכשירי SSRI הם יחסית לא נדירים. גם הזעת יתר אינה תופעת לוואי נדירה .
    לא ברור המנגנן ומה אפשר לעשות בעניין וניתן להחליף לתכשיר אחר ממשפחת SSRI אולם אי אפשר לדעת מה זה יעשה לעיכוב השפיכה שאתה מעונין בו ולא ברור מה זה יגרום לתופעות הלואי שהזכרת.
    ניתן לעבור לתכשירים כגון לוסטראל או פריזמה.
    לא הייתי שולל אפשרויות נוספות לטיפול וזה על ידי תכשירים טריציקלים הפועלים בעיקר על נוראדרנלין כגון דפרקסאן או תכשיר NRI כגון אדרונקס (למרות שיאנו מיועד להפרעות חרדה ויתכן ולא יעזור לך לעיכוב השפיכה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו