OCD על רקע פסיכוזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• OCD על רקע פסיכוזה
    דינה
    10/03/2010

שלום

אני עובדת סוציאלית בהוסטל לנפגעי נפש. יש לי דיירת המאובחנת בסיכזופרניה ו OCD. נוטלת תרופות באופן קבוע, אך לאחר התאמות רבות נראה כי התרופות אינן עוזרות עד הסוף ויש לה מחשבות שווא על עיוותים בפנים ובעיניים שהתרחשו, בצורה אובססיבית, וכזאת שגורמת לה לפתח אפילו סימפטומים הימנעותיים (אני מאמינה שאולי חלק מזה זה גם התסמינים השלייליים). חלק מהמחלה זה גם טקסים שיש לה, ולפני כמה שנים היא עשתה טיפול התנהגותי שעזר הרבה לטקסים. בשנתיים האחרונות מצבה הנפשי החמיר ותפקודה התדרדר. היא הסכימה לנסות טיפול CBT, אך משום שהמחשבות הן פסיכוטיות (ואין לה כל כך נכונות לקבל עובדה זו) ואני מחפשת מטפלים שיודעים לטפל בשיטה זו כאשר הרקע לכך הוא פסיכוזה.
    האם מישהו מכיר או יודע כיצד אני יכולה למצוא מטפלים פרטיים עם ניסיון מסוג זה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    OCD על רקע פסיכוזה

הוספת תגובה

• OCD על רקע פסיכוזה

10/03/2010

לדינה שלום
    קרוב לוודי לא מדובר ב מחלה כפייתית אלה מחשיבה לא תקינה. כאשר האדם לא מוטרד ומאמין שהמחשה נכונה קשה לשכנעו להתנגד לה. ניתן לנסות לפתח הבנה עד כמה מחשבה זו פוגעת בתפקוד ואז לפתח דרכים להשחת הדעת מאותה מחשבה. תבדקי עם גב נתנאל האם היא מכירה מטפלים באזורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו