עזרה בבקשה ביעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה ביעוץ
    אסתר
    14/03/2010

לצוות רופאי הפורום וקוראי הפורום שלום וברכה,
    לפני 3 שנים בערך עברתי התקף פסיכוטי אשר אוזן על ידי כדורים. לפני חצי שנה בערך הוחלט על ידי הרופא שלי לרדת אט אט עם הכדורים וכרגע אני בלי כדורים כבר חצי שנה. זה התקף פסיכוטי ראשון בחיי ואני מקווה גם האחרון ולכן הוחלט כך. בכל מקרה...
    לאחרונה החלו תנודות במצב רוח. לפני חודש הייתה ערנות מוגברת , מוטיבציה, שמחה, וכד'. וכעת ההפך- דיכאון ואף מחשבות אובדניות (יש לציין שזה לא הפעם הראשונה שמחשבות אלו צצו), אבל הפעם הם בעוצמה הרבה יותר גבוהה. יחד עם זאת אני מתפקדת... אך יש קשיים בשינה ואני נעזרת הקלונקס.
    לאחר שיחה עם הרופא שלי שאלתי אותו אם לפי דעתו יש לי מניה דפרסיה, הוא לא נתן תשובה חד משמעית וטען שהוא לא מאמין בהגדרות, אך אמר שאולי יכול לעזור הכדור למיקטל, כדי לייצב את המצב רוח. שאלתי לגבי ליתיום והוא טען שלא היה ממליץ ללכת על כדור זה.
    שאלותיי הם:
    האם הכדור נחשב יעיל? מה הם תופעות הלוואי (חוץ מאשר פריחה, וכאבי ראש שמצויים בכתבות באינטרנט), האם התרופה משמינה ( כמו לדוגמא זיפרקסה) ? אשמח לשמוע גם תגובות מאנשים שהשתמשו בתרופה זו.
    כמו כן אשמח לקבל יעוץ (ככל שניתן אפילו באופן כללי) מרופאי הפורם.
    תודה ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה ביעוץ

הוספת תגובה

• יעוץ בפורום

ד''ר חיים שם דוד
    14/03/2010

שלום לך,

היעוץ בפורום נועד לשאלות כלליות. המקרה שלך מאוד ספציפי ומוגדר ומאוד מסובך בגלל מגוון ההחלטות ששי לקחת ה\בחשבון. מי שיודע יותר טוב מכל אדם אחר על מצבך הוא הפסיכיאטר שלך.
    למיקטל היא תרופה יעילה אבל לא למצאבים אקוטיים של מאניה או דיכאון בגלל שיש צורך הלעלות מינון לאט מאוד ולוקח זמן עד שמגיעים למינון הטיפולי.

גם אני איני מאמין ב"הגדרות" אבל לפעמים יש צורך לחשוב על גדרות על מנת לתת איזשהו קונספט טיפולי ולמה אנו צפויים מבחינת מהלך ההפרעה והאם התופעות שבאות בהמשך קשורות להפרעה הבסיסית על מנת למנוע אותן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו