בזוגיות עם חולה סכיזופרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בזוגיות עם חולה סכיזופרניה
    מתלבטת
    16/03/2010

שלום רב,
    אני בחורה בת 23 שנמצאת מזה 4 חודשים בזוגיות עם חולה סכיזופרניה בן 25, אשר המחלה התפרצה אצלו בערך לפני כשנה וחצי ובעקבות ההתפרצות הוא אושפז בכפייה למשך חודש ומאז הוא נוטל ריספרדל קונסטה בהזרקה פעם בשבועיים וחי חיים נורמליים לחלוטין, עוד לפני שהתחלנו לצאת הוא סיפר לי על המחלה, כמו רוב האוכלוסיה לא ממש הבנתי או הכרתי את המחלה קודם לכן, קראתי עליה קצת והחלטתי שמכיוון והבן אדם "נראה" ו"מתנהג" נורמלי לחלוטין ומנהל אורח חיים נורמלי, אין שום סיבה להמנע מקשר זוגי איתו, כמו כן אני לא מאמינה בסטיגמות של מחלות נפש. אולי מכיוון שלא באמת חוויתי התקף סכיזופרני של מישהו קרוב אליי ולא ידעתי במה הדברים אמורים.
    כל תקופת הזוגיות שלנו הוא מספר לי מידי פעם על מחשבות שרצות לו בראש, אך בידיעה מלאה שמדובר במחשבות והוא שולט עליהן (המחלה מתבטאת אצלו בתסמינים החיוביים ולא השליליים, של הזיות ושמיעת קולות ומחשבות שווא), אך בשבועיים האחרונים מצבו הדרדר ללא סיבה נראית לעין והוא התחיל לדבר המון על גאולת עם ישראל, טוען שהוא המשיח (וכועס כשהוא מבין, למרות שאני לא אומרת את זה ישירות, אבל מדובר בבחור אינטיליגנט למדי - והוא מבין, שאני לא מאמינה לו) ומדבר על תחיית המתים (משהו שלדבריו יהיה אפשרי בעוד מספר שנים והוא יהיה אחראי לזה), כמו כן לפני כמה ימים הוא שלח לי הודעה שהוא נמצא בבית החולים לחולי נפש בו היה מאושפז והגיע לשם על מנת להציל את כל החולים הכרוניים שמאושפזים שם. אם עד אותו רגע חשבתי שלהקשיב לו ולהיות שם בשבילו זה מספיק - באותו רגע הבנתי שהבחור במצוקה ושאני כבר לא הכתובת ואיני יכולה לעזור לו יותר, שוחחתי עם אביו וסיפרתי לו על המצב ועל השיחות שלנו (הוא מספר לי דברים שאף אחד אינו יודע, למרות שהוא גם די קרוב לאביו, והיה לי חשוב שאביו יידע את הדברים ויבין שכנראה המחלה חוזרת אצלו), הוא נלקח לפסיכיאטר ונשלח לבצע בדיקות שלא ידוע לי מהן (החלטתי בימים הקרובים לתפוס מרחק, על מנת לתת לו את ה"ספייס" שהוא צריך להתרכז בריפוי המחלה והשבת-עצמו במקום בתיקון הקשר שלנו). כמו כן מספר ימים קודם לכן אמרתי לו שאני צריכה כמה ימים לעצמי, ביקשתי שיתאפס על עצמו (זה היה כשעדיין הייתי סבורה שהוא יודע שהוא מדבר שטויות ועושה זאת במודעות מלאה, כשטרם הבנתי שהמחלה התפרצה בו שוב וזה כבר לא הוא שמדבר, ושהוא הוזה) ויומיים לאחר מכן אחרי מספר שיחות טלפון מצידו שלא נענו הוא הגיע מתחת לבית שלי (יש לציין שאני עדיין גרה עם ההורים) ופשוט חיכה לי כל הלילה על מנת שאני ארד ואשוחח איתו, והודיע לי שהוא יחכה עד שאני אצא ואומר לו שאני אוהב אותו לנצח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זוגיות עם חולה סכיזופרניה

18/03/2010

שלום
    לא סיימת את הכתיבה שלך לכן לא ברור האם את שואלת משהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו