מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליקויים/ נכות? לד"ר גרינאהוסאורית18/10/2007
שלום ד"ר גרינאהוס,
שמעתי רבות אודותיך ובמקרה מצאתי עכשיו שאתה גם מתנדב ותורם בפורום זה.
מתנצלת מראש על האורך אבל כתיבתי אליך חשובה לי ביותר!
אני בת 34, רווקה.
בגיל 31 חוויתי גלישה פסיכוטית קצרה וחולפת.
מאחר והייתי עדיין מועסקת בחברה, המשכתי לעבוד ולקח לי כשלושה חודשים עד שחזרתי לעצמי.
הממה...בעקבות לחצים כבדים בעבודה, פיטורים, דחייה ופרידה מבן- זוג נכנסתי למעין שוב גלישה פסיכוטית, כשאני מנותקת חלקית אך בחרדה איומה ואינטנסיבית שנמשכה בסביבות החצי שנה.
היו לי מחשבות פרנואידיות ומחשבות יחס בלבד. היו לי בעיקר בעיות בתחום החשיבה (הרבה מאוד אסוציציות, דימויים, חיבורי שפה חשיבה פאסו פילוסופיה וכו').
מאז ועד היום, לא אובחנתי כסובלת מהפרעה פסיכוטית. וגם נעשו לי טסטים.
ורק לאחרונה אני מצליחה לשוב ולנסות שוב לעבוד ולחזור ללימודים גבוהים...(לא יודעת מה יהיה...כי אני חשה עדיין בירידה תפקודית).
שאלותי:
1. האם ייתכן שעדיין לא הצליחו לאבחן אותי כחולת סכיזופרניה שמא אולי אני דווקא במיעוט שסובל מהמחלה באופן סמוי או בצורה הפשוטה שלה (שרק כעבור שנים רבות יוכלו לאבחן נכונה ע"פ הידרדרות איטית)? (אין רקע למחלה במשפחה).
2. האם ייתכן שהירע מזלי ואני נמצאת במיעוט של האנשים אשר נותרו עם נזקים בלתי הפיכים, דייהנו: לליקויים?
אני חשה לא כמו קודם למשבר. אני חשה בירידה תיפקודית, מחשבה איטית ולעיתים לא מאורגן מספיק, אם זה בא לידי ביטוי בכתיבת הודעה או מכתב.
אני חושבת גם שהרגש שלי מצומצם ושטוח משהו- אין את העומק, המגוון, הצבעים שהיו קודם.
ובעיקר, בעיקר- לא חזרה לי תחושת החיות, השמחת חיים והחיוניות הכה רבה שהיתה קודם וזה קשה לי בצורה שאין לי מילים לתאר זאת.
הייתי בחורה שמחה, חיה, מלאה בחיוניות!!!
טופלתי בתחילה ברספרדל 0.5 לחילופין בסוליאן 100 מ"ג וזאת לאחר בכלל האפיזודה הפסיכוטית!!!
שתרופות אלו ניראו כלא מתאימות לי עברנו לסרוקסט, פריזמה, ציפרלקס וסימבלטה 60 מ"ג.
כמו- כן, מדי פעם אני נוטלת קלונקס בגלל תחושות חרדה קשות ואולי גם תחושת נתק.
כיום אני ללא טיפול תרופתי, מתלבטת אם לחזור ולקחת משהו... ואם כן אז מה כדאי?
בכל אופן, אשמח אם תשיב לי על שאלותי מאחר ואני עסוקה בהם בכל יום מחדש ונותרת ללא מענה הולם, ללא תשובות כלל.
אני חשה גם בירידה בזכרון, ביכולת לזכור ו/ לקשר ולעשות חיבורים.
בולט ביותר- חשיבה איטית, שבה לידי ביטוי שכל פעם אני נזכרת בעוד משהו.שיש לומר או לשאול..שקודם לא היו עיכובים או דיליי...
(ומאידך, אני חושבת לעיתים שאני היפוכנדרית, מאחר והרופא שלי טען שאדם בעל ליקויים או נכות נותרת, אינו מודע כלל לאובדן ולחסר.
ובכלל אני מבולבלת עקב כך, אולי אני נותרתי נכה/ לקויה בלי המודעות לכך בכלל).
אשמח ביותר לשמוע את דעתך המקצועית, המקיפה והרחבה....
בתודה מראש
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף ולשאול
אורית18/10/2007באשר לדכאון לכשעצמו.
קראתי רבות אודות דכאונות וסוגיו השונים.
ממה שקראתי, התרשמתי שמרבית מהמקרים, דכאון אחרי אירוע משבר חריף כמו שתיארתי עלול להוביל ולהשאיר לכל החיים- דכאון כרוני.
האם נכון הדבר? האם זה כלל ברזל?
בכל זאת אני כבר במצב זה למעלה משלוש שנים ויותר...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקויים/ נכות? לד"ר גרינאהוס
20/10/2007לאורית שלום
קראתי את ההודעה הארוכה שכתבת ועלי להסכים שיש לך "הרבה צרות", קודם צריך לאבחן את מצבך טוב. לא ברור האם את סובלת מסכיזיפרניה או סוג של מניה דפרסיה. אין ספק שקיבלת תרופות רבות כנראה ללא תגובה מספקת. צריך להמשיך ולנסות.
לשאלה האם יש לך סימפטומים של סכיזופרניה לא כ"כ ברור. יש במחלה הזו דבר שניקרא סימנים שלילים. אלו קשים לטיפול. נראה שהאפטיה, חוסר מעוף ועוד, חזקים אצלך. תפני לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גרינהאוס,איך הגעת בכלל לסכיזופ
אורית20/10/2007לסכיזופרניה או מאניה דפרסיה.
הלכת רחוק מדי ועוד באינטרנט נתת כביכול הבחנה- היזהר מכך, הייתי אומרת!
אין לי אבחנה של מחלה אלא, שאריות עדיין של דכאון שלאט לאט מתפוגגות.
הרי ידוע, שגם אפטיה וחוסר חשק וחוסר יכולת להינות קשורים לדיכאון- איך הלכת כ"כ רחוק????
והרי ידוע שלא כל פסיכוזה (או שמא גלישה), היא בהכרח מחלה!!!!
לפעמים סיגר הוא רק סיגר, ד"ר!
מזל שאני לא בחרדה או בתקופה של טרם האיבחון- אחרת פשוט הייתי מתעלפת למשמע תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גרינהאוס,איך הגעת בכלל לסכיזופ
20/10/2007לאורית שלום
אני מסכים איתך 100% שאינטרנט זה לא המקום לתת אבחנות ולא נתתי לך אבחנות. הגבתי לשאלות שכתבת. אשמח להגיב פעם נוספת אם תבהירי את שאלותיך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבל
ילד מופרע22/11/2007את זו שהזכרת סכיזופרניה, מה את רוצה מהרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)