מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופרניהגלית05/04/2010
שלום,
לצערי , יש לי אח שחולה במחלת נפש, הנקראת סכיזופרניה, הטיפול התרופתי שנתנו לו הרופאים הוא Zyprexa זיפרקסה . אציין שהוא בן 35. הוא גר עם ההורים שלי ואיתי ( אני בת 24).
יש לי שאלה שמציקה לי בקשר לעתיד. ההורים שלי שיחו ושיהיו בריאים, בני 65 פלוס. אני לא רוצה לחשוב על זה, אבל כשלא יהיו בחיים, ואני מתחתנת ב"ה. מה יהיה עם אחי?
הבעייה היא שהוא מאוד נגד כדורים, נגד רופאים.חושב שרוצים להזיק לו.
כבר תקופה ארוכה של שנים שהוא לוקח כדורים וברגע שהוא מתחיל לקחת את הטיפול ומרגיש טוב, הוא מפסיק אותו, ואז שוב כמו גלגל מסתובב, הוא עושה שטויות (מתנהג מוזר, כגון, הבעיר שריפה בתוך הבית בחדר שלו, הלך לאיבוד- שלושה ימים שהוא היה נעדר ובסוף מצאו אותו באיזה מקום כשהוא עירום לגמרי, יש פעמים שהוא דתי לחלוטין, שומר שבת ,, שם כיפה, שם ציצית,מניח תפילין, מתפלל כל יום, קורא הרבה תורה בקול בהגזמה שכבר מפריע לסובבים בבית. !!!.. וכו... .המצב הנורמלי ,כשהוא בריא עם הכדורים , זה שהוא דתי בצורה מאוזנת , ונורמאלית, ולא יותר מידי.
ולעיתים הוא חילוני לגמרי, מעשן בשבת לא שם כיפה,לא מתפלל, מוריד את המזוזה וכו..
( קיים בו מין סוג של פיצול אישיות).
יש לו הזיות, מחשבות, חושב הרבה במונחים של דת, אלוקים, משיח ( הוא דמיין שהוא משיח), שטן וכו.... במשך התקופה הזו הוא עשה הרבה טעיות ושטויות שגרמו לו להזמנת משטרה ולהיכנס לבתי חולים ולמוסד סגור.
בנוסף היו לו שני נסיונות התאבדות, פעם אחת בבליעת כמות רבה מאוד של כדורים שונים מכל מיני סוגים ,, ופעם שנייה בקפיצה מעץ, שלא הצליחו לו.
אני וההורים שלי כבר לא יכולים להתגבר עליו, כלומר, שיקח את הכדורים יום יום. הוא הרבה פעמים משקר שלקח , ועובדה הוא מתדרדר... כרגע הוא הלך לרופא ואמר לו שיש לו כאבים בכליות.
עקב כך,הרופא אמר לו שצריך להחליף טיפול, ואני לא חושבת שזה מהכדורים, אולי הוא לא שותה מספיק וזה גורים לו לכאבים בכליות... אבל הרופא החליט ואחי.
אציין שהכדורים Zyprexa זיפרקסה, טובים לא, הוא ממש מאוזן, לא מבולבל,בן אדם נורמלי לחלוטין!
חוץ מהקטע שהוא ניסה פעמיים להתאבד, אני לא זוכרת בדיוק אם היו שינויים בתרופה, או שהוא לא לקח את הכדורים באותם ימים.
אני חוששת לגבי העתיד.. מה יהיה איתו, אי אפשר להשאירו לבד. הוא יכול להזיק לעצמו ולסביבתו.
מה ניתן לעשות? הוא אוהב את הפרטיות שלו, הוא הרבה פעמים רצה להשכיר דירה לבד . אני לא יכולה להשאיר אותו לבד בבית של ההורים. הוא צריך השגחה שיתנו לו יום יום את הטיפול, אציין שאני לא מסוגלת להשתלט עליו ולתת לו את הכדורים , הוא נגד כדורים. הוא לא מתמיד איתם. הוא מפסיק מרצונו. וכו'... בנתיים אני וההורים שלי מנסים כל הזמן להסביר לו ומידי פעם הוא לוקח... אבל שוב זה כמו גלגל מסתובב! ( פעם הוא מרגיש בריא, ואז מפסיק טיפול, ואז עושה שטויות , ואז בית חולים סגור, ושוב בבית.. )
מה ניתן לעשות איתו? בבקשה עזרו לי.
תודה! גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשם כך יש להעזר ב"סל שיקום"...
איתן05/04/2010היי,
אם תעזרו ב"סל שיקום";אחיך יוכל לגור במסגרת תחת השגחה;בהוסטל ו/או בדיור מוגן - שם אחיך יקבל את כל העזרה וההשגחה,אשר לה הוא זקוק - כולל ארוחות מסודרות,יקנו לו שם יכולת להיות עצמאי,לדוגמא:ילמדו אותו לבשל לעצמו ארוחה חמה,לכבס את בגדיו ואף לנקות את מקום מגוריו בעצמו.שם גם יקפידו עליו,כי יקח את הטיפול התרופתי הנכון ובזמן הנכון.!
יש שם צוות המונה עובדות סוציאליות,מדריכים ומדריכות,אשר יוכלו לנתב אותו אל המסלול הנכון המתאים לו - וכך בעזרת השם;יוכל אף ללמוד תורה ו/או מקצוע,ישתקם וכן אולי אף יכיר בת זוג - למרות,שכרגע זה נראה לך בלתי אפשרי.!
בהצלחה,רק טוב והמון בריאות:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

