מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החמרת מצב בנטילת ציפרלקס 10 מ"גדנית07/04/2010
שלום,
רופא המשפחה נתן לי את כדור הציפרלקס 10 מ"ג עקב חרדות ופחדים שתוקפים אותי מכל מיני סיבות.
בשבוע הראשון נאמר לי שאקח חצי כדור ולאחר שבוע אקח כדור שלם.
בשבוע הראשון היה בסדר והחרדות מעט פחתו להן והרגשתי שאני בדרך הנכונה, אך מאותו יום שהתחלתי ליטול כדור אחד (10 מ"ג) בצהריים החרדות והפחדים החלו להתחזק לי כמו גם המצב רוח שנעלם לי ותחושת ההתנתקות שגוברת לה עקב כך. כל זה קורה חצי שעה לאחר נטילת הכדור השלם, כך זה נמשך עד שעות הערב המאוחרות ואז זה לאט לאט פוחת ועוזב אותי.
רציתי לדעת האם זה נורמלי וטבעי שבחצי כדור היה יחסית בסדר ובלקיחת כדור שלם המצב מחמיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיים בתחילת הטיפול...
איתן07/04/2010היי,
התופעה עליה את מדברת אופיינית להתחלת טיפול בכדורים אנטידיפרסנטיים - היא אמורה לחלוף במשך הזמן,הכדור אסטו (ציפרלקס) מתחיל לפעול ומתחילים להרגיש את השיפור;דגש על "מתחילים" רק לאחר כעשרה ימים מתאריך תחילת הטיפול בכדור זה.
חשוב מאוד לא לשמור בבטן,לדבר על מה,שעובר עלייך עם הרופא שלך ועם האנשים הכי קרובים אלייך (משפחתך).
את ההשפעה האופטימאלית של הכדורים מסוג האנטידיפרסנטיים ונוגדי החרדה,אפשר להרגיש לאחר בין 4-8 שבועות מתחילת הטיפול.
אם בשבוע ה3-5 לטיפול לא מרגישים אפילו טיפה הקלה במצב;אז יש לשקול את החלפת הכדור בכדור אחר.
רק טוב,המון בריאות וסופשבוע נעים:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס 10 מ"ג
ד''ר אירנה נתנאל07/04/2010דנית שלום,
לפעמים בתחילת נטילת ציפרלקס הוא גורם להגברת החרדות. התופעה נעלמת כאשר הגוף מסתגל לכדור. כדי להקל על תופעה זו נעזרים בתרופות נוספות (למשל, קלונקם). כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר ולא עם רופא משפחה. בנוסף, חשוב לציין שטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) בנוסף לתרופות מאוד עוזר בהתמודדות עם חרדות ופחדים. ניתן לשלב CBT עם ביופידבק. CBT הינו טיפול קצר וממוקד ובמהלכו ניתן ללמוד כלים של שליטה במצב בהווה וגם לטווח הארוך.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)