מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון וחרדות בשבתיעל19/04/2010
אני בת 36. נשואה עם ילדים עובדת במקצוע ייעוצי. במשך כל השבוע עובדת , מתפקדת, לא מאושרת אבל שורדת. העבודה קשה מאד ולא מתגמלת חומרית וזה מתסכל , אבל היא גם מעניינת ומרגשת ויש לי הרבה הצלחות. אני נחשבת לאשת מקצוע טובה ומוערכת. כל עוד אני בעבודה הכל בסדר פחות או יותר, אני עושה את שלי, הכי מקצועי שאני יכולה ואני בסדר. אבל כשאני יוצאת מהעבודה, בדרך הבייתה ובבית,ובעיקר בסופי שבוע כשיש זמן לחשוב , ועוד יותר במוצאי שבת וביום ראשון בבוקר אני נכנסת לדיכאון נורא, בוכה, לא רוצה לעבוד יותר, יש לי סיוטים בלילה שקשורים לעבודה ולכשלונות בעבודה, כמו למשל שאני מאחרת מאד או שאני לא מצליחה להשתיק קבוצה שאני אמורה להנחות או קהל שאני אמורה להרצות בפניו . אני לא מסוגלת לקום מהמיטה בראשון בבוקר, נגררת בכוח, בדמעות, בייאוש נורא ובטוחה שלא אוכל לעבוד עוד יום אחד בעבודה הזאת שהיא כל כך קשה וסוחטת. בשנייה שאני מתחילה לעבוד אני בסדר גמור, אפילו נהנת לפעמים. אבל סופי שבוע הפכו לסיוט. ייתכ שעלי להחליף עבודה, אבל עד אז - האם יש שם לתופעה הזאת של חרדות ודיכאון בסופי שבוע שעוברות ברגע שמתחילים לעבוד? האם יש טיפול תרופתי? הייתי בטיפול פסיכולוגי תקופה ארוכה שעזר עם בעיות אחרות אבל לא עזר בכלל לעניין הזה שהפך להיות בלתי נסבל. אגב, אני זוכרת שגם בתקופות אחרות בחיי זה היה כך, כמו בשירות הצבאי שבסך הכל נהנתי ממנו אבל חלק מהזמן הייתי אומללה בסופי השבוע וחרדה ועם סיוטים שאכשל במשימות שלי, וכך גם בתקופות נוספות, בכל תפקיד שבו הייתה לי מחוייבות רבה ואחריות גדולה.
האם כדאי לפנות לפסיכיאטר? האמת היא גם שטיפול פסיכולוגי הוא כל כך יקר, אני לא יכולה להמשיך לממן אותו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ערן ואדים הראל21/04/2010את מתארת מצב חרדתי דכאוני שמוקל מאוד בזמן עבודה. אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר ולשקול טיפול תרופתי שיכול לשפר מאוד את איכות החיים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)