הפרעה טורדנית כפייתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה טורדנית כפייתית
    אלמוני
    19/04/2010

שלום,
    אמי בת 60 וכבר כמה שנים היא פוחדת מלכלוך.היא נוגעת בדברים אך ורק עם נייר טואלט או עם הרגליים אקונומיקה היא חברתה הטובה ביותר והיא רוחצת כלים עם אקונומיקה ודואגת לשטוף היטב במים לאחר מכן כדי שלא נורעל - בקיצור בלאגן.
    היות והיא סירבה ללכת לפגישה אצל פסיכיאטר או פסיכולוג הלכתי בשמה לפגישה וכאשר תיארתי לו את התסמינים שלה הוא המליץ בחום על תרופות נוגדות חרדה היות והיא אינה מוכנה לקבל טיפול ואבחן זאת כ - OCD.
    הבעיה היא שאימי נוטלת פרקוסט - משכך כאבים נרקוטי - והיא טוענת שבשל כך אזור לה לערבב תרופה נוגדת חרדה.

שאלותיי:
    1. האם היא צודקת? או שזו רק מניפולציה שלה כדי להתחמק מנטילת התרופה?
    2. האם יש המלצה על נוגד חרדה ספציפי לטיפול במקרה כמו שלה? אולי משהו מסיס כדי שנוכל לתת לה זאת בלא ידיעתה?
    אגב, יש תרופה נוספת שמה לנטון לטיפול בבעיות בקיבה..

הבעיה מחריפה מיום ליום, הבית כולו מושבת לדוגמא כשאנחנו נכנסים לשירותים היא מתפרצת באמצע ובודקת שאנחנו לא יושבים על האסלה אלא עושים את צרכינו בעמידה (וסליחה על התיאור) כדי שלא יידבקו בנו חיידקים.

חיינו נהרסים, והפסיכולוג עימו נפגשתי אמר שאם לא נטפל בזה במהרה היא עשויה למצוא את עצמה מאושפזת ואנו לא רוצים להגיע לכך.

אודה לכל עזרה!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה טורדנית כפייתית

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    21/04/2010

נשמע שאימך זקוקה לטיפול. אתם צריכים להשקיע מאמץ להביאה לפסיכיאטר שייבדוק וימליץ על טיפול. שימוש באופיאטים אינו מונע טיפול ב- OCD אך צריך לברר את סיבת נטילת הפרקוסט ואת הצורך בו כי הוא יכול להחמיר מצבים נפשיים. אחד התפקידים של הפסיכיאטר במקרה הזה הוא ליצור בה אמון ושיתוף פעולה ועל כן חשוב שזה ייעשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר הראל

אלמוני
    21/04/2010

אני מכיר בחשיבות הטיפול. אני באופן אישי הייתי מעדיף שהיא תעבור טיפול התנהגותי בטרם תיקח תרופות אך אימי מסרבת ללכת.
    אני חושב שרק אם נכבול אותה בשלשלאות ברזל נוכל להביאה.
    האם נתקלת במקרה דומה, או יש לך איזשהו רעיון שיוכל לשכנעה?
    אגב, הפרקוסט הוא לשיכוך כאבים בגב שנגרמו ממחלת אוסטיאפורוזיס. היא ניסתה משככי כאבים אחרים אבל זה לא עזר לה. היא נוטלת כל יום שני כדורים.

אנו מרגישים אבודים לחלוטין.
    תודה על עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם רופאים אחרים שעונים כאן יכולים

אלמוני
    22/04/2010

להגיב לשאלה ששאלתי מקודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו