מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרתכם אחותי 100% פיגור שכליצביקה21/04/2010
שלום לכם..
שמי צביקה כהן,
יש לי אחות בת 35 בעלת פיגור שכלי בינוני + ,לפני כחודשיים וחצי אבינו נפטר,
אבי היה דמות מרכזית בבית , במיוחד שימש ככה לאחותי, אבי היה בפנסיה כ-13 שנה ולאחר חזרתה מהמסגרת שהיא נמצאת היה מקבל אותה,מכין לה אוכל,יושב לדבר איתה ...
מאז שאבי נפטר עופרה החלה להתנהג בצורה קיצונית מאוד,אגרסיבית לפעמים גם אלימה לכן בזמן השבעה הוחלט לתת לה זריקה ע"י הרופאת משפחה זרקיה הנקראת פריקאט 200 מ"ג,
התרופה הזו השפיעה עלייה באופן נורא,סוג של אפטיות,זומביות,דבר שגרם לנו במשפחה לסבל קשה,.
בעקבות זאת החלטנו לקחת אותה לבי"ח ושם טיפל בה רופא פסיכאטרי בכדורים הנקראים דקינט 2 מ"ג, בעקבות זאת ממצב של זומביות ואפטיות היא הפכה להיפר,וחזרה לאגרסיביות ולאלימות ,ולמצב של אי שקט,
חזרתי איתה לפסיכאטר והרופאה טוענת שזהו סוגמשל דיכאון, ונתנה לה כדורים נגד דיכאון , כדורים הנקראים ציטאלופרם 20 מ"ג , כרגע התופעות לוואי שיכולים להיות לתרופה הזו חלים על אחותי
יובש בפה,הסמקה של הפנים,זיעה,קושי בשינה,
כל כך קשה לי לראות את אחותי סובלת,
העיניין שהיא לא יכולה לומר מה מפריע לה מה כואב לה,ולכן זה מה שכל כך קשה לי,
הייתי אצל מס' פסיכאטרים ,וכל אחד אומר על השני שהכדורים לא מתאימים לה,ונותנם טיפול אחר,
השאלה שלי היא , אני יודע שאחותי יכולה להתנהג ככה בעקבות געגועים, זה יכול להסביר את התגובה של האי שקט,כי הכול חבוי אצלה עמוק בפנים כי הריי היא לא יכולה לומר ולדבר על המפריע לה,
לכן האם אתם יכולים לייעץ לי מה הטיפול הנכון בשבילה,או אפילו להפנות אותי למישהו המתמחה באנשים מהסוג של אחותי,
מודה לכם מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר חיים שם דוד22/04/2010שלום לך,
יש אנשים לא רבים בישראל שמתמחים בטיפול בהפרעות אצל אנשיםפ עם פיגור ופעמים רבות הטיפול הוא לפי התרשמות כי צורת התיקרשורת בין אנשים אינה קיימת אצל אנשים עם פיגור שכלי קשה.
כדאי לנסות אצל פסיכיאטרים של ילדים , להם יש יותר ניסיון בעניין הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פסיכיאטרי לאנשים עם פיגור שכל
טלי14/04/2011צביקה שלום,
במקרה נתקלתי בהודעתך, ועל אף שעבר זמן מאז שכתבת אותה מצאתי לנכון לענות.
אפשר כי מדובר בתגובת אבל של אחותך לפטירתו של אביך, התנהגותה מרמזת על מצוקה נפשית ,אפשר לעזור לאנשים עם פיגור שכלי המצויים במצוקה נפשית במגוון דרכים, לא רק דרך טיפול פסיכיאטרי.
לגבי התרופות הפסיכיאטריות, אצל אנשים עם פיגור שכלי, בשל הפגיעה המוחית, התרופות לעיתים לא עובדות כמצופה. כמו כן, אצל אנשים עם פיגור שכלי קשה יותר להגיע לאבחנה קלינית מדוייקת, לכן חשוב להגיע לאנשי מקצוע שמיומנים ומתמחים בטיפול באנשים עם פיגור שכלי. למשל, יש יחידה לאבחנה כפולה בבית איזי שפירא ברעננה.
אתה מוזמן להכנס לקהילת פיגור שכלי באתר אביליקו.
בברכה,
טלי, פסיכולוגית
מנהלת קהילת פיגור שכלי באביליקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)