מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלונקס/ קסנקס/סירקדין+רסיטלאחת22/04/2010
אובחנתי כסובלת מהפרעת חרדה , שבא לביטוי גם בבעיות שינה (3 הפסקות בערך או יותר בלילה והתעוררות מוקדמת מדי) . כבר 6 שנים שאני לוקחת קלונקס 0.5 בלילה ומירו 30 מ,ג . בגלל עליית משקל הפסיכיאטר החליף תרופה ממירו לרסיטל , (שרק שלשום התחלתי לקחת) ולשינה רציפה רשם לי קסנקס 1 מ"ג . לפני כן הציע קלונקס 2 מ"ג , אבל אני אמרתי שבעבר לקחתי כמה כדורים של 0.5 וזה לא עשה לי טוב ככה שהחליף לקסנקס. שאלתי אותו על סירקדין והוא אמר שזה מלטונין וזה לא בסל הבריאות. ועולה 200 שח.
אתמול התיעצתי עם רופאת המשפחה. היא אמרה שקסנקס מאוד ממכר , ואין אפשרות להגמל בכלל , הוא גם לא בסל תרופות , ולעומת זאת סירקדין דווקא כן בסל . למעשה הוא עולה בדיוק כמו קסנקס שעלי לקנות פרטי - 80 ש"ח. ... נושא התמכרות מפחיד אותי מאוד .
אז אלה השאלות
1. האם כדי למנוע התמכרות לקסנקס אפשר להשתמש בקלונקס בכל זאת .
2. אולי אפשר לסרוגין 4 קלונקס (שהיום אני ממילא לוקחת 0.5 בלילה ויש אותם בבית) ולסרוגין קסנקס כדי למנוע התמכרות? כלומר לילה אחד קסנקס ואחד קלונקס?
3. האם סירקדין יכול להחליף את שני אלה לטיפול בהפרעת השינה?
4. לסיום האם אחד משינויים אלה עלול לפגוע בטיפול ברסיטל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות רבות
ד''ר חיים שם דוד22/04/2010השילוב של קלונקס וקסאנאקס לא מונע התמכרות
סירקדים יכול להיות יעיל בעיקר להפרעות שינה שאינן קשורות לחרדה אלא לשינויים בשעון הביולוגי של הגוף ולעתים כחלק מדיכאון. ולכן לא בטוח שסזה יוכל לעזור.
האם זה יפגע בטיפול? איני יכול לענות ובמקרים כאלו תצטרכי לחכות ולקוות שלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)