בעית קליטה ועיבוד נתונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית קליטה ועיבוד נתונים
    גלית
    03/05/2010

שלום רב,

אני נוטלת מזה 4 חודשים(לאחר עליה איטית מאוד) למיקטל במינון של 200 מג' עקב דיכאון עמיד ששום תרופה אחרת לא עזרה.

ברוך ה' אני מרגישה טוב וחזרתי לחיים.

מה שקורה הינו ששמתי לב שבחודש-חודשיים האחרונים יש לי בעיות בהבנה,קליטה,שמיעה וראיה....

אני לא מצליחה לקרוא ולהבין בפעם הראשונה ואני צריכה לחזור שנית.

כמו כן צפיה בטלויזיה לוקח לי זמן להבין (ולא תמיד מצליחה)את ההתרחשויות,זה פשוט יותר מידי מהר. כשאני מקליטה תוכניות אני מעבירה אחורה בכדי לצפות שנית ולהבין.

אני לא שמה לב לדברים שנמצאים מולי ומרגישה שיש לי בעיה בראיה המרחבית כמו כן בשמיעה,אני לא מבינה מה אומרים לי ולא מבינה את ההקשרים.

הזכרון הינו קצר מועד ולא זוכרת מה עשיתי ואם עשיתי....

ניסוח והתנסחות-הרבה פעמים אני נתקעת בלמצוא מילה ,אפילו הכי פשוטה שיש.

יש לי הרגשה כאילו שזה כמו כהות חושים.

בדרך כלל אני בחורה חריפה,שנונה ובעלת תגובות מהירות .

אני מאוד מודאגת ובמיוחד שהתחלתי עבודה חדשה לאחר שנה שלא הייתי מסוגלת לעבוד.

נא הסבירו לי מה קורה לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעית קליטה ועיבוד נתונים

הוספת תגובה

• שאלה

מיכל
    03/05/2010

גם אני חולה בדיכאון עמיד ורציתי לדעת כמה זמן מאז שנטלת למיקטל יצאת מהדיכאון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

מיכל
    04/05/2010

שלום
    רציתי לדעת כמה זמן היית בדיכאון עמיד כמה זמן זה נמשך? אני כבר יותר משנתיים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפחות 3-4 חודשים

גלית
    04/05/2010

צריך להתחיל במינון מאוד קטן (אני לא זוכרת יתכן של 25 מג' ואז כל שבועיים להעלות בקצת עד שמרגישים יותר טוב.
    וזה חייב להיות במעקב צמוד כי אני הרגשתי טוב ב-100 מג' ונשארתי עם זה ובהמשך ראינו שצריך להוסיף...
    מקווה שזה יעזור לך. אני ניסיתי כמעט הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל את קיבלת ליתיום לפני למיקטל?

אלמוני
    05/05/2010

היי מיכל,
    גם לי יש דיכאון עמיד הרבה זמן,
    מה לא ניסיתי ליתיום, תרופות מקבוצת SSRI
    אבל לצערי 70 אחוז מהזמן אני בדכאון ואולי 30 אחוז מאוזן
    ניסיתי גם להפסיק את הליתיום תקופה אבל לצערי המצב לא השתפר
    חשבתי לנסות למיקטל, אבל שמעתי שיש לה תופעות לוואי נדירות של פריחה.
    את ממליצה לנסות למיקטל?
    מה ניסית לפני למיקטל
    אודה לך לתגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה כמובן מופנית לגלית

אלמוני
    05/05/2010

אשמח לגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלמוני היקר

גלית
    05/05/2010

שלום לאלמוני,

סבלתי מדיכאון עמיד עם אפיזודה של היפומאניה ולכן קיבלתי למיקטל ליצוב מצב הרוח כי פחדו שזה יכול להפוך למאניה.
    אם עולים לאט לאט ובסבלנות הלמיקטל לא יגרום לפריחה.אם אני לא טועה מעלים/מוסיפים מינון כל שבועיים .
    אצלי זה הצליח אבל זה מאוד אינדיבידואלי. מוזר שהליתיום לא עזר לך.
    גם לי היתה אופציה לקבל ליתיום אך אני בחורה צעירה וזה יכול להפריע לי בהריונות.
    האמת,צריך ליפול על פסיכיאטר טוב ושידע בדיוק איך פחות לעשות נזק.(ברוך ה' שלא עשה בי נסיונות עם טריציקלנים כי הוא ידע שזה יכול באיזשהו מקום להחריף את המצב)
    אבל שוב תמיד זה ניסוי וטעיה ואי אפשר לדעת מה מתאים למי.
    לי לא הועילו כל ה-SSRI והחלפתי בכמויות והייתי צריכה להמתין המון זמן ,כל פעם להעלות במינון ולראות אם יש השפעה. לצערי הדיכאון "חולה" עלי...
    אם תרצה אוכל להעביר לך את הטלפון שלו....ודרך אגב עברתי מס' רופאים...
    מחזקת אותך מכל הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגלית

מיכל
    05/05/2010

שלום,
    כמה זמן היית חולה בדיכאון עמיד? האם תוכלי לרשום לי לאיזה רופאים הלכת?
    אני חולה בדיכאון עמיד כבר יותר משנתיים
    תודה לתשובתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי גלית

אלמוני
    06/05/2010

גלית שלום,
    את ריגשת אותי עם התשובה שלך.
    אני מאוד שמח בשבילך שהגעת לתרופה שעזרה לך.
    שאלת שאלה לגבי התופעות לוואי שגרמה לך הלמיקטל ועדיין לא ענו לך ראיתי,אני מקוה שיסתדר לך בסוף המצב.
    תודה שמחזיקה לי אצבעות ומאחלת לי בהצלחה מכל הלב! רואים שיש לך נשמה טובה.
    אני אשמח אם תצרי איתי קשר במייל ואשמח לקבל את ההמלצות שלך

המשך ערב נעים
    האלמוני שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה בחום

גלית
    10/05/2010

שלום לאלמוני,
    אני יכולה להמליץ לך בחום על קומונה בתפוז שנקראת פסיכיאטריה לכל.מנהל את הקומונה בחור בשם דור. וכולם שם מסייעים ותומכים וכל אחד מספר וממליץ מהצד שלו .כנס ותרשום את עצמך מאחר ודור י צריך לאשר אותך כי זו קומונה סגורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתגובה שלך גלית

אלמוני
    07/05/2010

היי גלית,
    השאארתי לך מייל לקבל תגובה, על איזה פסכיאטר ממליצה ואולי גם להחליף חוויותץ
    אשמח אם תצרי קשר במייל

ביי
    אלמוני שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית קליטה ועיבוד נתונים

07/05/2010

לגלית שלום
    את מתארת בצורה מאוד ברורה תופעות לוואי קוגניטיביות של הלמיקטל. הם פחות מוכרות ולפעמים הרופאים לא מזהים אותם. עליך לבדוק את הרמה של למיקטל. רמה גבוהה מדי יכולה לגרום לתופעות אלו. הורדה של המינון יכול לעזור. לפעמים צריך להחליף את התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר' יקר ועוד משהו

גלית
    09/05/2010

כל הבלבול החל כשיצא הפלוטין לגמרי מהגוף ובדיוק באותו הזמן החלה ההאטה הקוגנטבית.
    חשוב לי לציין שבנוסף ללמיקטל 200 מג' י אני גם נוטלת 0.75 מב' קלונקס בלילה(לחרדה) +0.25 מג' טרזודיל (שזה הדבר היחיד שאני יכולה לישון מצויין איתו)
    הרופא שלי ייעץ לי להוריד את הטרזודיל (-זה כל כך לא נכון,גם במינונים גבוהים הקוגנטיביות לא נפגעה.) מאשר לגעת במינון של הלמיקטל שכן עזר לי -אך זה סיכון ויכול להווצר חוסר איזון אם נלך אחורה.
    וישנו ספק כי יש לי הרעלת כדורים ??!!!

מאז השינה שלי כל כך גרועה עם בכלל....לא מספיק שאני כל כך מבובלת קוגנטיבית זה רק מוסיף לתשישות ולבלבול.
    להזכירך -מדובר בדכאון עמיד עם חשש להיפומאניה.

ממש לא מתאים לי להוריד את הטרזודיל בשלב הזה ואני כל כך בטוחה שזה לא הגורם המפריע.
    אבל מאוד פוחדת שהרופא שלי יכעס עלי ולא ירצה להמשיך לטפל בי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר' יקר ועוד משהו

10/05/2010

לגלית שלום
    אני מקווה שהדברים יסתדרו בשבילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות ריכוז או האטה מחשבתית

ד''ר חיים שם דוד
    08/05/2010

לעתים אנשים הנוטלים למיקטל מתארים תחושות דומות למה שאת מתארת. כדאי שתפני אל הפסיכיאטר שלך לצורך הערכה של המצב שלך והצוארך במינון הנוכחי של למיקטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזור לי אני חסרת אונים

גלית
    09/05/2010

כל הבלבול החל כשיצא הפלוטין לגמרי מהגוף ובדיוק באותו הזמן החלה ההאטה הקוגנטבית.
    חשוב לי לציין שבנוסף ללמיקטל 200 מג' י אני גם נוטלת 0.75 מב' קלונקס בלילה(לחרדה) +0.25 מג' טרזודיל (שזה הדבר היחיד שאני יכולה לישון מצויין איתו)
    הרופא שלי ייעץ לי להוריד את הטרזודיל (-זה כל כך לא נכון,גם במינונים גבוהים הקוגנטיביות לא נפגעה.) מאשר לגעת במינון של הלמיקטל שכן עזר לי -אך זה סיכון ויכול להווצר חוסר איזון אם נלך אחורה.
    וישנו ספק כי יש לי הרעלת כדורים ??!!!

מאז השינה שלי כל כך גרועה עם בכלל....לא מספיק שאני כל כך מבובלת קוגנטיבית זה רק מוסיף לתשישות ולבלבול.
    להזכירך -מדובר בדכאון עמיד עם חשש להיפומאניה.

ממש לא מתאים לי להוריד את הטרזודיל בשלב הזה ואני כל כך בטוחה שזה לא הגורם המפריע.
    אבל מאוד פוחדת שהרופא שלי יכעס עלי ולא ירצה להמשיך לטפל בי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי הרופא שלך ?

מיכל
    09/05/2010

אני חולה בדיכאון עמיד יותר משנתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמה;מקווה שיעזרו לך במהרה...:-)

איתן
    10/05/2010

היי גלית,

רואים,שיש לך לב זהב,ובדיוק כמו,שעזרת לי;אני מאוד מקווה ומאחל לך,שיעזרו לך במהרה ובצורה הכי טובה;עד,שתראי שוב את האור ומאחל לך שיהיו לך חיים דבש:-).!

יוסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו