פחד מקשר עין.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מקשר עין.
    שירה
    08/05/2010

שלום רב,
    אני סטודנטית, בת 25 . במהלך ההרצאות אני מאוד חוששת ליצור קשר עין עם המרצים /מרצות. רוב השיעורים מתקיימים במתכונת של 30 - 40 סטודנטים ואז הבעיה מחריפה, יש לציין שבקבוצה קטנה או אחד על אחד הבעייה - אינה קיימת כלל. כאשר אני מרימה את מבטי ונוצר מצב שהמרצה מביטה לעברי , אני חשה חוסר ביטחון ופחד וברוב המקרים , באופן בלתי נשלט - ראשי רועד ועיני באופן מיידי מופנות למטה או לכיוון אחר. יש לציין כי עוד מגיל צעיר יותר היה לי פחד בלתי מוסבר מדמויות סמכות , אך לא עם כולם , ולא באותה עוצמה ותמיד יש את אלה הספציפיים מהם הפחד הוא הגדול ביותר.

אשמח לדעת מה עשויות להיות הסיבות וכיצד ניתן להתגבר , כי זה מפריע ומרגיש חריג, בייחוד כאשר אני צופה בסטודנטים אחרים שיוצרים קשר עין ממושך ללא שום חשש.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מקשר עין.

הוספת תגובה

• קשה לומר

איתי
    08/05/2010

בוודאי זהו הוא סוג של חרדה קיומית - כי בעל סמכות יכול להשפיע על הקיום שלנו (ציון , פיטורים וכו').
    המקור לכך - תמיד יחסי ההורים בבית , אבל קשה מאוד לומר מה בדיוק . אפשר לנסות בטיפול דינאמי אבל אם יש דברים שלא ידועים לך על ההורים שלך אז גם מליון שעות טיפול לא יגלו את זה . וגם אם יגלו עדיין יהיה צורך לטפל בזה . לכן עדיף לדעתי טיפול קוגטיבי , או טיפול באוריאנטציה בודהיסטית שעוזר לקבל את המציאות ולהחליש את התודעה המרעה והבוגדנית .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי

דוד
    08/05/2010

מה זה טיפול באוריינטציה בודהיסטית? גיגלתי "אוריינטציה בודהיסטית" בעברית ובאנגלית, ללא תוצאות ברורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מספר רב של מטפלים

איתי
    08/05/2010

שמטפלים בסגנון הזה . חפש באינטרנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מקשר עין

ד''ר חיים שם דוד
    08/05/2010

שלום לך,
    זה נשמע מתיאורך כמו חרדה חברתית. כלומר כשאת בחברת הרבה אנשים הפנייה הפוטנציאלית אלייך עלולה להיות מביכה אבל בחברת אנשים יותר מעטים החרדה פחות חזקה. כדאי שתפני אל פסיכולוג העוסק ב CBT או אל פסיכיאטר לצורך איבחון יותר טוב ולצורך טיפול. ץוכלי להעזר בטיפול פסיכולוגי ובטיפול תרופתי שיוכל להפחית מהדריכות ומהתגובות הגופניות בתגובה לתפישתך את הגירוי כמעורר חרדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו