מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאני15/05/2010
אני בת 35, נוטלת פלוטין 20 מ"ג כחצי שנה עקב לחץ נפשי שהתבטא בסחרחורת, בחילות ולחצים חזקים בראש. היום מצבי כבר הרבה יותר טוב אך עדיין הלחצים לא נעלמו לגמרי. מתוך כך, אני מבינה שעוד אצטרך לקחת זמן מה את התרופות הנ"ל. מתוך קריאת הודעות של הרבה אנשים שהפסיקו ליטול את התרופות לאחר הטבה במצבם, אני חשה כי לרובם חוזרים הסימפוטמים. מצב זה מפחיד אותי מאוד. למה זה קורה לרוב האנשים? מה יש לעשות בנידון? האם כל סוג של טיפול נפשי עוזר? אני הייתי בטיפול של כחודשיים בפסיכותרפיה וכעת אני כחודש בטיפול התמקדות שבו אני מדברת על רוב הדברים שמטרידים אותי ולא רק על החרדות. מה מומלץ לי?
שאלה נוספת- מזה כ-3-4 חודשים אני חווה מדי פעם רגעים של מעין ניתוק לשבריר שניה. בזמן זה אני מרגישה כאילו העיניים מתגלגלות או מתכווצות לשניניונת והלב מעין מחסיר פעימה. מתוך נסיון להבין מדוע זה קורה, נתקלתי בתשובות שונות - שאולי איני מאוזנת עדיין עם התרופות, או שאלו תופעות לוואי של התרופה או שיש בעיה חשמלית במח. מה אתם חושבים? יש לציין שבתחילת הטיפול לא הרגשתי את התופעות האלו. האם יש טיפול לתופעה הזו?
אודה על כל תשובה שתוכלו לתת לי בעניין,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
15/05/2010שלום
הנושא של כמה זמן להמשיך עם הטיפול התרופתי הוא מורכב. אין למעשה תשובה נכונה. נכון הדבר שהרבה פעמים מצבים פסיכיאטרים חוזרים אחרי הפסקת התרופות. המצב לא שונה ממצבים רפואיים אחרים רבים. לכן כדי לשוחח עם הרופא המטפל על מצבך האישי ולקבל את המלצותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)