יעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ
    אושרת
    26/05/2010

שלום. הפנו אותי לכאן.. אשמח לקבל חוות דעת. ,יש לי אח בן 14,לא לומד במסגרת כבר חצי שנה,לפני כן הוא פקד את הלימודים,בקושי רב.. הוא טוען שזה משעמם אותו (מלבד שיעור אלקטרוניקה) ,ואין לו עניין בחברים בני גילו.. ,הוא אובססיבי לסדרות טלוויזיה אחדות, הוא מנתח כל מילה ומילה בהן, הוא מרבה לצטט אותן, כל שיח איתו מתגלגל לדיון על הסדרות שהוא צופה, הוא חוזר שוב ושוב על משפטים מהן, האסוציאציות שלו, התשובות לשאלות ששואלים אותי, הכל נסוב סביב הסדרות. הוא מסתובב עם עטיפה של 'אווטאר' (כיום,זה הטרנד האחרון, לפני כן היו אחרים) וכו'... ,מעבר לתקשורת עם בני המשפחה,אין לו חברים, והוא לא יוצא מהבית. לא נראה שיש לו בעיות הבנה של תקשורת. זה פשוט לא מעניין אותו.. ,הוא עיקש, חייב לקבל את כל מה שהוא רוצה, עד כדי התקפי זעם חסרי שליטה. מעבר לזה הוא חכם,ומוכשר מאד בכל מה שקשור בטכנולוגיה... , מלבדו יש לי אחות בת 20 עם התנהגות דומה, היא מחוננת, עזבה את המסגרת הלימודית,בגיל 16 עקב חרדת בחינות, ולחצים..מאז היא מכורה למחשב, אוטודידקטית, קוראת כל היום, מדקלמת מילים לועזיות ארוכות,ומושגים במדעים..אותם היא טרחה לכתוב על קירות חדרה... היא סגורה בחדר שלה במשך רוב היום, לא יוצאת מהבית, אין לה חברים, היא צורחת בקולי קולות, לא יוצרת קשר עין עם אנשים זרים, אך לא נראה שיש לה בעיה בהבנה בתקשורת, מעבר לחוסר אכפתיות שלה. וגם היא עם התקפי זעם מטורפים.. היא מודעת למצבה. היא ביקרה בעבר אצל פסיכיאטר כלשהו.. והוא טען שיתכן שזה OCD חריף, עם קווים של תסמונת אספרגר..הוא לא היה החלטי.. , אמא שלי אובדת עיצות , ולא מבינה מה הסיבה למצב של השניים ,הבן לא מוכן לשתף פעולה בכלל, ומתנגד לעבור אבחון.. ,מבחינתו טוב לו, וזה מה שחשוב... מה עליה לעשות? האם יתכן שמדובר בתסמונת אספרגר, או אוטיזם בכלל? או שמדובר בהפרעה נפשית בלבד? ,אשמח להכוונה, אם אפשר.. .תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• יעוץ

27/05/2010

שלום
    מצטערים אבל פורום זה לא עבור ילדים או נערים. תפני לפורום המתאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו