מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אפשר לעבור מציפרלקס לציפרמיל?יוחאי02/06/2010
שלום רב,
אני לוקח 40 מ"ג ציפרלקס ביום,שעוזר לי במניעת דיכאון,אך אינו עוזר לי כלל לדכא את הסימפטומים של ה-OCD שלי.
מכיוון שאני מאובחן גם כסכיזופרן,אני לוקח 20 מ"ג זיפרקסה,מה שבסופו של דבר גורם לי לשלם כ-600 ש"ח רק על תרופות כל חודש,כאשר אני מקבל קיצבת נכות,ואיני עובד.
אני יודע שציפרלקס הוא שיכלול של הציפרמיל,כאשר בודדו את האיזומר הפעיל.
שאלתי היא,האם ניתן לעבור למינון מקסימלי של צירפמיל,ולקבל את אותה תוצאה?
פשוט כבד עלי לשלם כ"כ הרבה כסף על תרופות כל חודש,בייחוד כאשר רק לאחרונה עברתי לגור בדיור מוגן,שזה עוד הוצאות בשבילי.
אם הפסיכיאטר שלי לא מוכן לעשות כזה שינוי(טרם שאלתי אותו,והוא לא שש לעשות לי שינויים יותר מדי),האם לרופא משפחה מותר לעשות את השינוי הזה?
בתודה מראש,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה,אבל לא תודה
יוחאי03/06/2010ידוע שיש דברים מסריחים בתעשיית התרופות,אבל ציפרלקס וזיפרקסה הם כדורים שהצילו אותי.
אז מי שרוצה,שיאמין בקונספרציות,ושיבושם לו.
אותי זה לא מעניין.אני מעדיף לשלם הרבה כסף ולהרגיש יותר טוב.
לזיפרקסה אין גנריקה,אבל לציפרמיל יש,ולכן הוא זול ובסל התרופות.
ציפרלקס,לצערי הרב,קרוב לוודאי לא תיכנס לעולם לסל התרופות,כי יש הרבה חלופות שכבר בסל.(כמו ציפרמיל)
אודה לאחרים/הנהלת הפורום על מענה לשאלתי.
תודה,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב,חלאס,הבנו שיש פה קנוניה גדולה
יוחאי03/06/2010מספיק להידחף לכל דיון עם השטויות שלך.
תני לנו ללכת כמו צאן לטבח,אנחנו אוהבים את זה.
זה ממש יוצר פה אווירה גרועה.
אנשים פה באים להתייעץ לגבי טיפול,ותתפלאי לשמוע,שלחלקנו הכדורים ה"מסוכנים" האלה ממש ממש עוזרים........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוהליה היא סנטולוגית אדוקה
מיכאל05/06/2010אלוהי הסינטולוגים ישמור לה כיסא לידו בעולם הבא.
ובינתיים כולנו נתפגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש גנריקה לציפרלקס
רוקח04/06/2010שלום,
יש היום כבר גנריקה לציפרלקס (=אסטו).
שימוש בה הופך את הטיפול לפחות יקר אבל עדיין לא זול כמו הגנריקה לציפרמיל (=רסיטל).
גם רופא משפחה יוכל להחליף לך לגנריקה לציפרמיל.
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בכללית,ושם יש גנריקה של טבע
יוחאי05/06/2010שעולה אותו דבר כמו המקור,ששתיהן היום עולות כ-50-60 ש"ח לקופסא,ואני צורך 4 קופסאות של 10 mg בחודש.
כשאני קונה שתי קופסאות של 20mg,יוצא לי משהו כמו 200 ש"ח רק הציפרלקס,וזה מבאס אותי נורא.
כך שמהגנריקה,לפחות בכללית,לא יצא לי כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לעבור מציפרלקס לציפרמיל?
04/06/2010שלום
כפי שאתה טוען צ'פרלקס מכין את האיזומר הפעיל וצ'פרמיל מכיל שילוב של פעיל ופחות פעיל. לכן לא עוברים בין תרופות אל. אפשר להחליף ל SSRI אחר ולבדוק את השפעתו.
מאוד חשוב שהרופאים המטפלים והיו מתואמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הן כ"כ דומות,למה אי אפשר להחליף?
יוחאי05/06/2010צריך תשובה קצרה,בשפה עממית.
תודה,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הן כ"כ דומות,למה אי אפשר להחליף?
06/06/2010בשפה פשוטה, אפשר להחליף, השאלה היא האם כדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדאי?
יוחאי07/06/2010כלכלית כן,נפשית,אולי לא כ"כ.
יש כאן לקיחת ריזיקה לא קטנה,מסכים איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)