מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לצוותמוטי05/06/2010
שלום אני בן 27 מאז שאני זוכר את עצמי הייתי טיפוס פחדן וחרדתי חרדה חברתית פחד ממחלות ...בשנה וחצי שנתיים האחרונות התחלתי לחוות חרדות מתמשכות חרדה שמתמשכת לפחות 3-4 ימים ולעיתים אף שבוע ואולי גם יותר החרדה מתבטאת ברעד בידיים שילשולים כאבי ראש קשיי שינה סחרחורות ולמדתי לחיות ככה לא בדיוק הבנתי מה עובר עליי אז למדתי לחיות ככה ידעתי שאחת ל...אני ירגיש לא טוב וזה יעבור ..אבל המצב קיבל "חיזוק" מחשבות טורדניות שמופיעות רק שאני בחרדה שאני לא בחרדה אני כלל לא מתייחס למחשבות המחשבות שלי סביב איבוד שליטה פחד ממעשה אלים אני יודע במליון אחוז שזאת רק מחשב ושדבר לא יקרה אבל בכל זאת זה מעלה את סף החרדה .החלטתי ללכת לטיפול לפני כמה חודשים יש לציין ש3 רופאים פסיכיאטרים אמרו לי שזאת חרדה כללית וחרדה ממושכת ולא OCD קראתי המון וניסיתי לאבחן את עצמי אז חשבתי שזה OCD כי תמיד אותן מחשבות חוזרות על עצמן בקיצור לפני שבוע העלו לי את מינון הציפרלקס מ10 ל15 .רציתי לדעת מה אתם חושבים מה עליי לעשות ולמה אני תמיד מותקף בטורדנות רק שאני בחרדה ואם זה לא OCD מזה באמת האם זה מאפיינן חרדה מתמשכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד''ר אירנה נתנאל06/06/2010מוטי שלום,
גם OCD שייך לקבוצה שנקראת הפרעות חרדה. הדרך היעלה ביותר להתמודד עם מצבך היא לשלב תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT), ניתן לשלב גם ביופידבק. ב CBT תלמד כלים של התמודדות נכונה עם המחשבות והרגשות שלך, תוכל לנהל נכון רגשות ותגובות, תוכל לשלוט בחרדות, לווסת פחדים וכו'. כלים של CBT מאפשרים שליטה במצב בהווה וגם לטווח הארוך.
בCBT תוכל ללמוד על הקשר בין מחשבה לרגש וגם על ההשפעה של המחשבות על הרגשות ועל התנהגויות שלנו.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובות מהצוות
מוטי06/06/2010אירנה אני רוצה לקבל עוד תשובות מהצוות בכל זאת תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר חיים שם דוד07/06/2010שלום מוטי,
התופעות שאתה מתאר הן תופעות ל חרדה והאמת היא שלא משנה איך אתה מכנה אותן...
הטיפול בהחלט יכול להיות על ידי ציפרלקס . להפרעו חרדה יש צורקך לעתים תכופות בטיפול במינון גבוה יותר של SSRI מאשר דיכאון ולהערכי 15 מ"ג יהיו מינון נמוך מדי (במידה ולא חל שיפור בכלל במצבך 3-4 שבועות לאחר תחילת הטיפול)
ניתן בינתיים להשתמש בתרופות הרגעה, להקלה זמנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטי התשובה שכתבתי לך קפצה לשני
אוהליה07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)