חששות....ומחלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חששות....ומחלות
    דניאלה
    31/10/2007

היי
    אני בת 25 סטודנטית לתואר ראשון נשואה שנה וגרה בכפר של בעלי.
    כשהייתחי בת 15 אימי חלתה בOCD שהיא נגעלה מכל דבר שיש בבית פרט למיטה שהיא יו\שנת בה והייתי אלצת לכבס ביד בגדים למרות שיש מכונה חדשה....יש לי זכרונות נוראיים מהתקופה שהייתה צועקת כל יום הייתי לפעמים מנסה לעשות מה שאומרת ולא לגעת ברהיטים שונים בבית לפעמים דןווקא מנסה לגרום לה להתרגל לגעת בהם שוב אך כלום לא היה עוזר, אני זו שהייתי לוקחת אותה לפסיכיאטר והייתי שואלת איתו איזו דרתך התנהגות טובהה ולא היתה לו תשובה.המלצתו היתה שעובדת סוציאלית תבוא הביתה אך היא גרועה חבל,ז ולא הייתה עוזרתץ ואין לה הכשרה לזה....עוד היתה מאשימה אותי שבגללי חלתה ושלא הייתי צריכה להיוולד וכו...אבי אפילו היה קורא לה שטן ולא מבין כלום אחי היה בן 10 ואני זו שהתמודדתי תמכתי ולעיתים נשברתי ואמרתי לה את משוגעת צריך לאשפז אותך...
    דודותיי אמרו לי שגם אחותן חלתה באותה מחלה....והיא לא לקחה תרופות ועד עכשיו יש לה סימנים של המחלה .....עכשיו בן של אחות של אימי מראה סימנים מדאיגים הוא בן 40 רווק חזר מעיר מסוימת שגר בה לבית הוריו אביו לקה בשבץ מוחי ונפר לפני חודש מסרב להבין שהאב מת למרות ששהה איתו בבית חולים טוען שהשב,כ רודף אחריו שמדברים עליו בטלוויזיה....לא יוצא מהחדר ולא התקלח חודשיים ומסרב לקבל טיפול.....
    אז ככה בינתחיים אין לי ילדים אך אני דואגת אם בכלל אוכל לגדל ילדים...בחופשות מהלימודים אני נכנסת לדכאונות אף אחד לא מקבל אותי לעבודה זמנית ואני בבית יושבת ובוכה ומרגישה מיואשת...בתקופת לימודים אני בסדר גמור וכנ,ל שאני עובדת מצבי משתפר....אני דואגת מזה שלא אתאקלם במקום החדש בעלי רוצה אותי עם ביטחון עצמי ולא כ"כ תומך בי בעניין הזה מה שמוריד לי את הבטחון עוד יותר...לצערי גם אין לו חשק מיני רק פעם בחודש אני דואגת שהמצב לא ישתפר....אני דתייה מתרבות דתית כך שאם אתגרש אשאר בודדה ועצובה....מצד שני חיי הנישואין האלה מדכאים אותי ומרגישה דחויה ומגעילה .....אין לי שום יכולת ליזום סקס כי עברתי התעללויות בבית הספר שכללו הכאות השפלות בקללות וכו...ע"י הבנים בכיתה (לא משהו מיני)דואגת מזה שאני לא אהיה אישה טובה ובעלי יבגוד בי..שאני לא אהיה אימא טובה....שלא אמצא עבודה אחרי הלימודים.....גם מאוד פוחדת לקבל את המחלה של אימי סך הכל יש שלוש אנשים חולים מתחום הנפש במשפחתי שזה המון....איך אני גורמת לעצמי להירגע?....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חששות....ומחלות

הוספת תגובה

• יעוץ פסיכיאטרי / פסיכולוגי

ד''ר אירנה נתנאל
    01/11/2007

דניאלה שלום,

את עברת ילדות לא קלה, התמודדת עם חוויות קשות בבית ובבית הספר. לטלטלות אלו ישנן השפעה רבה על חייך, על יחסים עם אנשים הסובבים אותך, על הביטחון העצמי, הערכה עצמית שלך וכו'. את זקוקה לעזרה מקצועית כדי לעבד את החוויות וללמוד כיצד הן משפיעות עליך בחיים היום יומיים כדי להתמודד עם פחדים וחששות שמלווים אותך.

אשמח לענות על שאלות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו