מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהדוד08/06/2010
שלום אני תמיד סבלתי מחרדות מאז שאני מכיר את עצמי העיניין הוא שכעת יש לי חרדות ומחשבות מציקות שחוזרות על עצמן לדוגמא להיתנהג בצורה אלימה או לא הולמת רציתי לדעת האם זה אוסידי או שזה מאפיין חרדות יש לציין שהחרדה מתחילה קודם במישור הגופני ואז המחשבות מופיעות לא קודם מחשבות ואז חרדה שאני במצב רוח טוב ללא חרדה אין בכלל מחשבות כאלו האם זה אופי של אוסידי או שיש עוד חרדות שמלוות אובססיה של מחשבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD
ד''ר אירנה נתנאל10/06/2010דוד שלום,
OCD שייך לקבוצה של הפרעות חרדה. הפרעה זו מאופיינת בהופעת מחשבות טורדניות, מעיקות, לא – רצויות ופולשניות שמלוות בהתנהגויות כפייתיות המיועדות לנטרל את המחשבות או למנוע אירוע או מצב מאיים. "טורדניות" פירושה הרהורים, דחפים עקשניים, חוזרים ונשנים. כפייתיות פירושה התנהגויות או פעולות חוזרות ונשנות שאדם מרגיש שהוא נדחף אליהן כתגובה למחשבות, או לפי כללים שיש לבצעם בנוקשות שמיועדות למנוע מצוקה או להפחיתה. התנהגויות אלה אינן קשורות בקשר מציאותי לדבר שהן מיועדות לנטרל או למנוע או שהן מוגזמות בעליל. האדם מכיר בכך שה"דיבוק" הוא תוצר של תודעתו שלו. קיימת תובנה להפרזה שבמחשבות ובכפייתיות, שההתנהגות אינה רציונאלית, אך אינם מסוגלים לשלוט בה. התנהגות זו גורמת לאדם מצוקה רבה מאוד, גוזלת זמן רב מדי ומשבשת את תפקודו. מצב זה מתבטא בתחושות גופניות. הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב היא שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)