עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    דוד
    08/06/2010

שלום אני תמיד סבלתי מחרדות מאז שאני מכיר את עצמי העיניין הוא שכעת יש לי חרדות ומחשבות מציקות שחוזרות על עצמן לדוגמא להיתנהג בצורה אלימה או לא הולמת רציתי לדעת האם זה אוסידי או שזה מאפיין חרדות יש לציין שהחרדה מתחילה קודם במישור הגופני ואז המחשבות מופיעות לא קודם מחשבות ואז חרדה שאני במצב רוח טוב ללא חרדה אין בכלל מחשבות כאלו האם זה אופי של אוסידי או שיש עוד חרדות שמלוות אובססיה של מחשבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    10/06/2010

דוד שלום,

OCD שייך לקבוצה של הפרעות חרדה. הפרעה זו מאופיינת בהופעת מחשבות טורדניות, מעיקות, לא – רצויות ופולשניות שמלוות בהתנהגויות כפייתיות המיועדות לנטרל את המחשבות או למנוע אירוע או מצב מאיים. "טורדניות" פירושה הרהורים, דחפים עקשניים, חוזרים ונשנים. כפייתיות פירושה התנהגויות או פעולות חוזרות ונשנות שאדם מרגיש שהוא נדחף אליהן כתגובה למחשבות, או לפי כללים שיש לבצעם בנוקשות שמיועדות למנוע מצוקה או להפחיתה. התנהגויות אלה אינן קשורות בקשר מציאותי לדבר שהן מיועדות לנטרל או למנוע או שהן מוגזמות בעליל. האדם מכיר בכך שה"דיבוק" הוא תוצר של תודעתו שלו. קיימת תובנה להפרזה שבמחשבות ובכפייתיות, שההתנהגות אינה רציונאלית, אך אינם מסוגלים לשלוט בה. התנהגות זו גורמת לאדם מצוקה רבה מאוד, גוזלת זמן רב מדי ומשבשת את תפקודו. מצב זה מתבטא בתחושות גופניות. הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב היא שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו