בעיה שלא נפתרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה שלא נפתרת
    מתי
    10/06/2010

היי יש לי בעיה אני מרגיש שאני סובל ממנה כבר בערך 11 שנה והיא התחילה קצת ליפני הצבא בצבא עצמו פרץ לי התקף פסיכוטי ומאז אני מטופל תרופתי בתרופות אנטי פסיכוטיות ואין לי סימנים פסיכוטים אבל הבעיה שלי כרגע ואז היא יותר פסיכולוגית אני לא מסוגל לבטא את עצמי מול אנשים זאת אומרת בא לי לפעמים להתעצבן לפעמים להגיד משהו או לעשות משהו הרבה פעמים באופן אינסטנקטיבי ואני מונע מעצמי את זה. אני רוב הזמן מרגיש חלש ליד אנשים אחרים אני לא מוציא את הבטחון העצמי הכריזמטיות את הגבריות ועוד לדעתי שיש בי וזה כבר המון המון זמן ואני תקוע בחיים ביגלל זה עם זה מערכות יחסים עם נשים קריירה חברים וכדומה אני מרגיש שאני לא ממש את עצמי בעצם מכל הבחינות רציתי לדעת האם יש איזשהו מינון שאפשר לעשות בתרופות פסיכיאטריות שיכול לעזור במשהו ואם יש איזשהו טיפול פסיכולוגי ספציפי שיכול להתאים לבעיה הזאת אשמח אם תענו\תעזרו לי דרך אגב אני במשך הזמן הזה הייתי בטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי אבל זה עזר לי רק קצת ואולי זה ביכלל לא בזכות הטיפולים אולי זה רק ביגלל הזמן שעבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה שלא נפתרת

הוספת תגובה

• בעיה שלא נפתרת

ד''ר אירנה נתנאל
    10/06/2010

מתי שלום,

המחלה מתחילה בדרך כלל בגיל ההתבגרות בתמונה קלינית סוערת. מהלך המחלה בדרך כלל ממושך. אולם המחלה אינה חשוכת מרפא ולא תמיד מביא להתדרדרות. לעיתים קרובות מאוד הפרוגנוזה טובה. קיימים מצבים של התקף פסיכוטי אחד ואחריו החולה מבריא וישנם מצבים שבהם החולה סובל מהתקפים חוזרים שמופיעים בתדירות שונה. בין התקף להתקף קיימת החלמה חלקית והחולים יכולים לחזור לתפקוד בקהילה. במקרה כזה התפקוד יורד מהתקף להתקף.

כיום, לאור השימוש בתרופות חדשות והתערבות טיפולית מרבית, ירד משמעותית משך ההתקף החריף, משך האשפוז וצומצם הליקוי שלאחריו.

ההחלמה לאחר ההתקף החריף בדרך כלל איננה מלאה ונשארת צלקת של ליקוי. החולה איננו "כתמול שלשום".
    בעזרת טיפול כוללני ומקיף החולה יכול להגיע להקטנה משמעותית של הסימפטומים והסבל ולחוש את כוחו לחיות מחדש בקהילה ולחזור לתפקוד ולהנאה בחיים. טיפול יציב וממושך עוזר למשפחה להתגבר על הכאב ועל תנודות בין תקווה לייאוש ולשמור על תקווה כנכס מרכזי בטיפול.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו