מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבי במצוקה ואני זקוק להדרכהשרון18/06/2010
שלום למומחי הפורום,
אבי (60), מתמודד עם מחלת הסרטן, אלמן ובעיצומו של משבר משפחתי קשה עם משפחתו המורחבת, הוא אדם עם הרבה רחמים עצמיים ונמנע מהתמודדויות (הרבה פעמים באמצעות שקרים).
אתמול פרץ שבר, נראה שהוא עובר משבר/התמוטטות, הוא פורץ בבכי ללא כל הסבר, קשה לו להסביר למה. הוא טוען ש"מתפוצץ" לו הראש ממחשבות, על עצמו, על החיים, על למה הכל קרה לו וכו'.
הוא פגש את רופאת המשפחה שלו, וקיבל ואליום ואמורים ליצור איתו קשר בשבוע הבא לתיאום פגישה עם פסיכיאטר.
זה לא מספיק לדעתי, כשחיבקתי אותו היום הוא פרץ בבכי וביקש שלא נעזוב אותו.
מצד שני הוא התחיל לבשל ולנקות והתאושש קצת אבל עדיין הוא מתפרץ לפעמים, שכנעתי אותו ללכת איתי למיון/בית חולים פסיכיאטרי לקבלת טיפול ראשוני מיידי, הוא רוצה לחכות ליום א' ולהעביר את השבת בביתו (הוא דתי), להתאשפז הוא מסרב בכל אופן וטוען שהוא לא חולה וזה יעבור.
בעבר היו לו התפרצויות דומות אבל לא בכזו עוצמה ותמיד הוא התעקש שנניח לו והוא יהיה בסדר "זו רק תקופה קשה" הוא נהג לומר.
אני חושב שיש לו בעיה להתמודד עם כל הקשיים והוא חייב טיפול מתאים, הוא גם לא אוכל כמעט בגלל תופעות הלוואי של הכימותרפיה וזה מאוד מחליש אותו פיזית, קוגנטיבית ונפשית.
בדקתי לגבי מרכזים לאישפוז יום, אני חושב שאולי זה מקום טוב להתחיל בו, אבל אני פוחד שאולי לא יטפלו בו כראוי או שגישה כזו עשויה לגרום לו למשבר גדול יותר מתוך בושה ותחושה של כשלון אישי שלו.
בקיצור, אני לא יודע כיצד לנהוג וכמה אסרטיבי להיות מולו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי במצוקה ואני זקוק להדרכה
19/06/2010שלום
לעיתים קרובות דיכאון מופיע כשאר אבם מתמודד עם מחלת הסרטן. לעיתים קרובות הוא נזקק לטיפול פסיכולוגי וגם לטיפול נוגד דיכאון. אשפוז במחלקת אשפוז יום ראיון טוב למקרים מתאימים (כאשר הדיכאון הוא משמעותי או התפקוד מאוד ירוד).
אני חושב שבדיקה במיון לא כ"כ יספק אותך. מטבע הדברים חדרי מיון מאוד עמוסים והעבודה מכוונת לפתור בעיות חריפות ולפנות להמשך טיפול במערך האמבולטורי. יכול להיות שעדיף להמתין לבדיקה של הפסיכיאטר. אולי לבדוק האם ניתן לזרז אותה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)